Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko---

nie tyje w ciazy

Polecane posty

Gość pytanko---

dziewczyny, czy ktoras tak miala ze nie przytyla w pierwszej polowie praktycznie nic?? jestem juz za polmetkiem i waga poszly max. 1 kg do gory. apetytu nie mam ale zmuszam sie i wydaje mi sie ze jem normalnie. moze wiecej lekkich rzeczy niz wczesniej, duzo owocow, warzyw..dziecko rozwija sie dobrze.czy powinnam sie tym martwic?

Ja jestem w 22 tc i jeszcze nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Moje dizeciątko też rozwija się normalnie. Lekarka powiedziała że nie ma się czym martwić dopóki wszystko jst ok. A jak szczupła byłaś przed ciążą i jakie masz wyniki badań teraz?

Gość pytanko---
dziekuje za odpowiedz! przed ciaza wazylam kolo 60 kg. wyniki bede miala dopiero teraz robione, tu gdzie mieszkam nie robia tak czasto, raz na trymestr

Ja zaczłam tyć dopiero w 5 miesiącu. jeśli dzidzia rośnie to na razie się nie przejmuj. Zdrowo sie odżywiaj i dbaj o Was

Gość msmaka
to powinnassie cieszyc

ja jestem w 4 miesiącu. na razie ważę mniej niż przed ciążą. ale lekarz mówi że skoro dzidzia rośnie, wyniki są w normie to nie ma się czym martwić :)

Gość .........na/////
raz na trymetsr wyniki? to nieprawidłowo, bo sporo parametrów zmienić sie moze z tygodnia na tydzien, ja gdybym tak miala robione, to nie wyłapaliby mi początków zatrucia ciązowego:-o kochana, nawet jak lekarz tak dziwnie mało ci zleca, to sama rób raz w miesiącu, te pare złotych chyba nie bedzie istotne w porównaniu z bezpieczeństwem dziecka i twoim

Gość pytanko---
dzieki dziewczyny za odpowiedzi. odnosnie tych wynikow to tutaj (niemcy) nie bardzo moge robic na wlasna reke. krew jest pobierana bezposrednio u gina i to on o wszystkim decyduje. nie wiem jaki bylby koszt gdybym chciala sama za nie zaplacic, ale jutro sie dowiem!cukru np. tutaj w ogole w standardzie nie robia:O

Gość mhb
w połowie ciazy dziecko nie waży nawet pół kilograma, poza tym z moich oserwacji wynika że najbardziej tyja kobiety, które przed ciażą były ciagle na diecie.

jeśli dziecie rośnie prawidłowo, to tylko sie cieszyc;) Później mniej kłopotu z "zapasem"

Zazdroszczę wam nietyjące dziewczyny. Mi się przytyło trochę. Ale ja tak mam niestety... Za to bez wysiłku zrzuce:) a swoją drogą to niemiecka służba zdrowia strasznie oszczędna! U nas raz na trymestr to się USG robi,a badania krwi i moczu jeśli nie zachodzi inna potrzeba to raz na miesiąc. I do ginekologa też się raz na trymestr chodzi? Hmm...

Gość pytanko---
z tym raz na trymestr to mialam na mysli tylko badanie krwi- usg, badanie moczu i cisnienie mam robione przy kazdej wizycie raz na miesiac

Gość
CzłowiekuCOsięZtobąDZIEJE ---->>> ciesz sie , ze w Holandii nie mieszkasz , tu to dopiero oszczedzaja na badaniach ale skladki to co miesiac odtracaja