Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inez20inez

poród-boje się

Polecane posty

Gość inez20inez

mam termin za 2 tygodnie a strasznie się już boję :( są jakieś objawy przepowiadającę ?? Byłam u lekarza powiedział że mam rozwarcie na 1 cm ? co to oznacza ?:(

Gość o moj boze........
jestes w ciazy juz ponad 8 m-cy i nie wiesz co to znaczy rozwarcie na 1 cm?

Gość inez20inez
wiem co to znaczy ,ale chodzi mi o to czy jak już mam to rozwarcie 1 cm to za ile może się zacząść poród ? poza tym to moja pierwsza ciążą więc się nie dziw że się boje ...

Gość wyrwidab
kazda z nas sie bala. Weszlo to i wyjdzie!

Gość inez20inez
potraficie pocieszyć człowieka ... pytałam się o jakieś objawy 2-3 dni przed porodem czy są ???

nie martw sie - na pewno zauważysz jak sie zacznie i nie bój sie - na pewno to nic przyjemnego ale bardzo szybko sie o tym zapomina, zwłaszcza jak sie zobaczy własne dziecko

Gość o moj boze........
Nie boj sie! Nie jest tak zle! Nie bede Ci tu owijac w bawelne! To najwiekszy bol fizyczny jaki kobieta moze przezyc! Chce sie umrzec, z bolu trzesiesz sie i nie pamietasz wszystkiego! Ale to trwa tylko chwile! Urodzisz i juz nie boli nic:) Nawet nie pamietasz jak bardzo bolalo!

Gość inez20inez
no staram się nie myśleć o tym , ale zostały mi tylko 2 tygodnie więc już się stresuję :( i jak mnie coś zaboli to myślę że to już ... A podobno przed porodem schodzi czop śluzowy ? Ja mam teraz troche więcej tego śluzu ,ale jest on koloru mlecznego ,a ten przed porodem podobno jest z krwią ?

Gość o moj boze........
Aha i zapomnialam Ci jeszcze napisac, ze mimo bolu dla mnie to najpiekniejsze przezycie jakie moglo mnie spotkac!

Gość o moj boze........
Z czopami jest roznie, mnie dchodiil 3 tyg! Byl jak twoj mleczny!

mi czop schodził tydzien - z krwia urodziłam 2 tyg po terminie naprawde zauwazysz - tego sie nie da przeoczyc, ja tez myslałam ze urodze wczesniej, wymyslałam sobie jakies skurcze , nie martw sie i nie mysl o tym, odpoczywaj bo potem nie bedzie czasu

Gość inez20inez
o kurdę to pewnie już niedługo.Poza tym śluzem nie mam żadnych objawów jak narazie... a tak na marginesie - Czy to prawda że dzieco może mieć czkawkę(bo ja czasem odczuwam w brzuchu takie jak by reguralne pukanie-koleżanka mi powiedziała ze dziecko ma czkawkę) i nie wiem co o tym myśleć ?Czy to możliwe???

Gość o moj boze........
Nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaczelam Cie juz brac na powaznie! Czy ty w ogole czytalas w trakcie ciazy o ciazy?

tak, to czkawka, moja corka jak była w brzuchu to non stop miała czkawkę, gdzies przynajmniej 5 razy dziennie - dziecko łyka wody płodowe zreszta jak sie urodziła to tez czesto miała

Gość kolakolammmm
\"Aha i zapomnialam Ci jeszcze napisac, ze mimo bolu dla mnie to najpiekniejsze przezycie jakie moglo mnie spotkac! \" o matko.. wszystko mozna napisac o porodzie, ale nie to, ze jest to najpiekniejsze przezycie :/ minelo juz kilka miesiecy, a ja ciagle to pamietam, najgorsze przezycie w moim zyciu i nie zapmnialam jak zobaczylam dziecko :/ koszmar, trwal kilkadziesiat godzin, wszystko sie porozrywalo, bol jak nie wiem co.. zdecydowanie nie bylo to piekne przezycie :/ nastepny raz- o ile bedzie, to tylko cesarka

Gość inez20inez
no to czkawką się już nie będę martwić .Gorzej się boje porodu.Chyba już jutro pojadę do szpitala ( bo rodzę jakieś 200 km od mojej rodzinnej miejscowości ) i boję się że nie zdążę dojechać ...

Gość inez20inez
Właśnie nie wiem jak poród można nazwać najpiękniejszym przeżyciem ? Skoro tak boli ... nie rozumiem dlaczego kobiety w tych czasach muszą się tak męczyć ???

Gość o moj boze........
Mozna, bo ja tak uwazam, wiec jestem na to przykladem! I nie chodzi tu o jakis masochizm tylko o fakt, ze wydalam na swiat nowa istote! A jesli chodzi o bol to wiele osob panikuje! Tez mnie bolalo, tez chcialam umrzec, ale przezylam i Ty autorko tez przezyjesz!

Gość inez20inez
o boże ,jakie zdjęcia ... jak tak to wygląda to już nigdy więcej nie chce być w ciąży !!! to jest okropne.... :(

Gość o moj boze........
Autorko przeciez w innych czasach tez sie meczyly! Jak nie chcesz cierpiec to popros o znieczulenie w kregoslup! Ja mialam, niestety nie zadzialalo do konca! A propos pieknych przezyc! Wiesz jakie to uczucie widziec na twarzy meza plynace lzy, w momencie kiedy wklada sie cala swoja sile i energie w wypchanie dziecka?

Gość o moj boze........
Panikujecie kobiety! Pokazalabym wam moje zdjecia z porodu, ale nie warto bo i tak zaciekle bedziecie bronic swojego! Nie kazde zdjecie jest brzydkie! Sprobujcie zrobic sobie zdjecie twarzy z odleglosi 5 cm:D Tez nie bedziecie calkiem piekne!

Gość reklama________
porod to najpiekniejsze przezycie jakie moglo mnie spotkac. Oczywiscie bol niemilosierny nie do opisania ale warto to przezyc.

Gość inez20inez
Ale żeby Ci to dziecko położyli na brzuchu i żebyś zobaczyła łzy męża to najpierw musisz urodzić - a na tych zdjeciach wygląda to okropnie ,wręcz obrzydzająco.Mało nie zwymiotowałam :( Ile trwa to zanim dziecko wyjdzie ? Od razu je wyciągają czy tak jak na tym jednym ze zdjęć widać na zewnątrz głowe a reszta jeszcze w środku jest ??

Gość o moj boze........
Ide bo nie ma z kim madrze pogadac! O tej porze u wiekszosci osob mozg nie pracuje juz wydajnie:D

Gość o moj boze........
I tak tego nie bedziesz widziec, wiec co sie przejmujesz? Nastaw sie tylko na niesamowity bol, a potem zobaczysz jak bedziesz interpretowac swoj porod?

Gość inez20inez
Nie zgrywaj takiej cwaniary :D Ile ty masz lat że się tak mądrujesz ? 50 ??? :-|

Gość reklama________
ja jak szlam do porodu to bylam uswiadomiona co mnie czeka jak to sie odbywa aty widze ze nie wiesz nic.Trzeba bylo porozmaiac ze swoim lekarzem albo przynajmniej popytac

Gość reklama________
poczytac mialo byc

Gość inez20inez
reklama________ a myślisz że ja lekarza nie pytałam ? podejrzewam że nie chciał mnie straszyć bo na pytania odpowiadał ''tak lub nie'' więc skąd mam wiedzieć co i jak ??? Mamy się pytałam to powiedziała mi że nie jest tak tragicznie ! Ale po zobaczeniu tych zdjęć chyba zmieniłam zdanie !!!