Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to teraz ja

troche o dzieciach ale nie bardzo

Polecane posty

Gość no to teraz ja

Nie lubie dziecka mojego brata. Ciezko nawet powiedziec ze nie lubie, po prostu nie czuje kompletnie nic. Ciagle sie pilnuje zeby pamietac o zapytaniu o nie, ogladam zdjecia i ...chyba wlasnie widac, ze mnie to meczy i ze sie tylko staram. Z jednej strony mysle sobie ze jestem beznadziejna a z drugiej drazni mnie ze sie staram jak moge a ciagle mam poczucie winy ze nie powinno mi byc przeciez obojetne. No dobra, teraz wrzeszczcie na mnie, przeciez dzieci trzeba kochac.

Gość cheysula
nie mam zamiaru bo mam podobne podejście. Zdaję sobie sprawę z tego, że dla rodziców własna pociecha zawsze będzie interesującym tematem. Dla mnie to dziecko jak każde inne. Oczywiście z grzeczności pytam się, jak maluch, zdaję sobie sprawę z tego, że to jest ich największy skarb. I choćby przez szacunek do ich uczuć staram się okazać trochę zainteresowania. Ale nikt mi nie wmówi, że muszę rozczulać się nad każda kupą, każdym odbiciem czy ulaniem takiego skarbu...

pewnie że nie musicie ja też nie wszystkie dzieci lubie- jedne są mi bliższe sercu inne dalsze - to chybaa normalne , że nie da się rozczulac nad każdym dzieciaczkiem- tak jak nie rozczulamy się nad każdym dorosłym

Gość inverno
A kto powiedzial, ze musisz sie interesowac dzieckiem brata? Ja sie w ogole nie interesuje dzieckiem mojej siostry i nie bede wbrew sobie o nie pytala i okazywala zainteresowanie. To moja siostra jest moja rodzona siostra, nie to dziecko...

Gość kgftjhiyjh
to ja mam jeszcze lepiej, moja siostra jest w ciazy a mnie kompletnie nie interesuje jaka to bedzie plec, jak nazwa, kiedy porod i sadze ze nie bede sie pchala do potrzymania dziecka... siostre kocham ale jej dziecko mi zwisa:( i wcale nie mowie tego z zazdrosci ale nigdy dzieci nie robily na mnie wrazenia, zadnego a mam juz 29 lat...

Gość piwoniiia
mój brat ma bliźniaczki. jestem chrzestna jednej z nich, ale jej nie lubię... kocham za to jej siostrę! kocham ją matczyna miłością... tak jak własne dzieci. to też nie jest normalne.

Gość akacjaa45
Jak moja przyjacoilka przyszla z dzieckiem to nawet nie chcialam jego potrzymac .... musialam zmuszac sie aby cala gofzine pytac ja jak dziecko rosnie, czy juz chodzi, mowi.... mialam ochote je wyprosic z domu.

to całkiem normalne odczucia, jak ktoś wyżej napisał dorosłych tez się jednych bardzo lubi a inni nas odpychają...ja tez tak mam i w stosunku do niektórych dzieci :)

Gość ale z was desperatki
zzera was zazdrosc bo wasze siosry maja mezow i roidzine a wy same jak palec.

Gość kgftjhiyjh
ja mam faceta, nie jestem zdesperowana i on chce miec dzieci a ja nie, zatkalo?

Gość kgftjhiyjh
on chce miec dzieci ale z inna.

Gość maja_maja
kgftjhiyjh - frustratom dziękujemy:P A wy dziewczyny macie prawo tak uważać, nie można się zmuszać by kogoś lubić, nawet dziecko.

Gość no to teraz ja
Dzieki dziewczyny :) Mam wyrzuty sumienia bo dziecko brata to w koncu najblizsza rodzina. No i czuje sie jak wyrzutek, bo wszyscy za nim szaleja a mi jest totalnie obojetny

Gość babki
ja tez nie lubie dziecka mojego brata. jest okropne samolubne chytre i ciagle sie psoci. dokucza mojemu dziecku no i wszystkim innym dzieciom. jest grube i brzydkie i sepleni i nie znosze go i tyle. a inne dzieci poprostu uwielbiam.