Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZY ON SZANUJE

CZY KTóRAś Z WAS ZAJMUJE SIę DOMEM, JEJ PARTNER ZARABIA I Są SZCZEśLIWI?

Polecane posty

Gość CZY ON SZANUJE

Gość Jak blisko stąd jak daleko...
Sądzę, że to absolutnie możliwe.

W rodzinie mojej kuzynki wlasnie tak jest. Od ponad 25 lat ona w domu a on zarabia na dom i sa zgodnym, dobranym i szczesliwym zwiazkiem. Na pewno bywaja miedzy nimi roznice zdan ale potrafia to rozwiazac z wzajemnym szacunkiem. Wrecz namacalna jest ich wiez i cieplo jakim emanuje ich dom. Wszelkie wypominania i udowadniania ze osoba ktora siedzi w domu jest mniej warta - sa zwyklym leczeniem kompleksow czyims kosztem. Partner ktory prawdziwie szanuje i kocha nawet tak nie pomysli.

Gość Bruce wszechmocny
jesli nie masz innych zobowiazan i jest to wasza wspólna decyzja, jesli masz zobowiazania tzn dzieci dobrze zebys przynajmniej dorabiała, a jesli nie sa jego to cóz do pracy nie masz wyjscia :)

Gość Bruce wszechmocny
czy to pytanie ie jest usprawiedliwieniem lenistwa?

Gość oralny weteran z Ploeszti
Układ jak najzupełniej możliwy.

Gość niepracującaąca
Ja nie pracuję juz 18 lat ,mamy dziecko,to była nasza wspolna decyzja i nie czuję się gorsza od innych kobiet.A co do wypowiedzi Bruca,o dorabianiu na dziecko to ja ja takż ewykonuję swoje obowiązki i w ten sposób "dorabiam".

może jak sie idealnie dobiorą charakterami... że babka uległa, nei pszeszkadza jej proszenie o kasę na każdy duperel, albo facet tak wyrozumiały, że kładzie kasę na stół i nie pyta, ile na co, to może... tylko, jakie jest prawdopodobieństwo spotkania się takich dwóch osób...

Gość niepracującaąca
Bruce Wszechmocny o jakim Ty lenistwie piszesz? Owszem,odzwyczaiłam się od pracy,ale wykonuję swoje obowiązki domowe jak trzeba,nie zrzucam gotowania,prasowania itd.na meza czy dziecko.

Gość niepracującaąca
Ewa33 ,nie ejstem ulegął i mam "podły"charakter i nie prosze męza o pieniadze,tylko po prostu mowie,ze musze to i to kupic i nie jest wazne czy dla siebie czy do domu czy dla członka rodziny.Maz nawet sam pyta czy cos potrzeba do domu,mnie .

Gość Bruce wszechmocny
a moze bys chociaz na waciki sobie arobiła i czasem na fajna kiecke... to jednak musi byc wasza wspólna dcyzja, pomysl tez o emeryturze

Gość niepracującaąca
Dodam jeszcze,ze nie jestesmy jacys bogacze,ot po prostu zwykła rodzina.

Gość niepracującaąca
Bruce Wszechmocny ,mam troszke lat pracy a emerytura.No coz,jezli będac młoda osoba byłam na"garnuszku" meza to wydaje mi się,ze na starosc nie wyrzuci mnie z domu:-) I jeszcze raz powtarzam,ja nie siedze i nie obijam sie,tylko wykonuje swoje obowiazki. Wiele zon pracuje ale mezowie tazke wykonuja obowiazki domowe a zony w tym czasie sie "obijaja" Moj maz wykonuje tylko "meskie"obowiazki,dziecko pełnoletnie własciwie nic nie robi i nie jestem z tego powodu nieszczesliwa.Ja wykonuje swoja prace"kury domowej" i wszyscy domownicy sa z tego zadowoleni. Niedawno poszłam na pare dni do pracy,na probe i skonczyło sie tym,z emaz powiedział,ze woli abym byla w domu.

Rozumiem, że nie musisz prosić, tylko informujesz. No tak. Ale mi jakoś bardziej pasuje, że mam swoją kasę na swoim koncie/w swojej torebce i nic nikomu nie musze mówić, jak mi coś trzeba, to idę i kupuję. Mam bardzo niezalezny charakter i mówienie o kazdym drobiazgi wkurzałoby mnie. Poza tym... dobrze ktoś wspomniał - kiepsko wygląda sprawa emerytury dla osoby bezrobotnej, jaką sie jest pracując tylko na domowym etacie.

Gość Bruce wszechmocny
jesli chodzi o lenistwo to mam na mysli kobiete po przejsciach która nie chce pracowac i szuka łosia ktory bedzie zarabial na nia i jej dzieci

Gość niepracującaąca
Ewa33 przepraszam,nei moja sprawa ale śledze nieraz Twoje wypowiedzi na forum i jak sie nei myle jestes rozwodka i ejstes sama lub jestes w jakims drugim zwiazku,wiec nie dziwie sie,ze masz takie podejscie do zycia jakie masz. To jest moj pierwszy maz i nie mamy zamiaru sie rozwodzic i mezowi jest na reke,ze ja nie pracuje.

e mężowi pasuje to, że siedzisz w domu i Twoje życie kręci się wokół tego domu i jego osoby, to nic dziwnego mi też by pasował taki uklad a to, że jestem po rozwodzie, to akurat nie ma znaczenia raczej, bo temat kasy nie był problemem w moim dawno zakończonym małżeństwie

Gość niepracującaąca
A co do emerytury to juz pisałąm,za młodu maz mnei utrzymywał to na starosc mnie nie wygoni z domu,a poza tym nie pracowałabym w sektorze ktory gwarantowałby mi dużą emeryture,tylko zwykłe "pare"groszy na przezycie. Utrzymujemy sie z wypłąty meza będa jeszcze "młodymi"ludzmi,majacy dziecko to utrzymamy sie z meza emerytury we dwoje.

Gość Jak blisko stąd jak daleko...
Wiadomo, Ewa, że tak Ci bardziej pasuje. A z czego to wynika?

moje podejście do życia wynika raczej z cech charakteru niż z tego, czy jestem rozwódką, czy osoba samotną, czy osobą w związku mam poprostu niezależny charakter, to dlatego

Gość Bruce wszechmocny
niech baczy kto stoi, aby nie upadł...Pycha zaslepia... a jesli maz cie zostawi za kilka lat dla młodszej i piekniejszej, poczytaj dokladnie forum takie rzeczy sa nagminne

Gość niepracującaąca
Ewa33 wyjasnie,ze mimo,ze jestem "kurą domową"to nie odstaje od kobiet pracujących ani towarzysko,ani intelektualnie. I Ewciu za duzo piszesz o tej swojej niezaleznosci:-) Ja jestem tylko niezalezna finansowo ale w innych sprawach to nawet moge sie z Toba załozyc,ze jestem wiecej niezalezna niz Ty:-) A co do finansow to pisałam,ze mam na nie kolosalny wpływ.

Gość niepracującaąca
Bruce maz mnei nei zostawi,predzej ja mogłabym Go zostawic i On sie tego nawet obawia :-)

Gość nnnnnnnnnn
a ja siedze juz w domu 1,5 roku i marze o pracy . I nie wyobrazam sobie dalej siedziec w domu to nudne Rano kawa,klachy z kolezankami ,odkurzanie ,obiadek,zalaczenie pralki itd o rany , zgodze sie jak dzieci male ,ale pozniej do roboty.

Gość niepracującaąca
Ewa33 :-) nie pisz o tej neizaleznosci az tak,bo nie jestes niezalezna wiecej ode mnei.Ty tylko masz swoje pieniadze i tyle.

Gość nnnnnnnnnn
ale z drugiej strony to zenada nie miec swoich pieniedzy. jak cie chlop kopnie w tylek to bedziesz miala guzik z petelka do powiedzenia w sprawie finansow.

Gość nnnnnnnnnn
niezaleznosc to swoje konto bankowe.

Gość Mądra Mulatka
jesli kobieta chce tak żyć to ok, ja nie potępiam ludzi którzy tak żyją, mąż w pracy, kobieta w domu, ale osobiście nigdy na coś takiego bym się nie zgodzila, nie dlatego że nie lubie prac domowych i gotowania, ja dziele te obowiązki z mężem, pracuje, on pracuje, i nie wyobrażam siobie być na jego utrzymaniu bo to upokażające dla mnie, jestem zdrowa, silna, wykształcona i mam większe ambicje niż gary, i dzieci. i też jestyeśmy zgodnym małżeństwem.

Gość niepracującaąca
nnn jaka zenada jezli maz sam zaproponował mi aby nie pracowała i nadal na to sie zgadza i nawet jak wspomniałam,ze poszłam na probe do pracy to po prostu powiedział,ze lepiej abym nie pracowała. Jezli zenada jest dla Was niepracujaca kobieta,to dla mnei zenada jest pracująca kobieta ktora w czasie pracy klika na roznych forach i przychodzi do domu niby zmeczobna a mezowie rownie z nia wykonuja obowiazki domowe.