Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mrauuuuu

Kotek - jedzonko !!

Polecane posty

Gość Mrauuuuu

Witam Mam malego kotka, chcialabym go nauczyc jesc sucha karme, ale on wogole jej nie chce tknac:( Czy ktos wie co zrobic zeby kotek zaczal jesc sucha karme a nie tylko saszetki ??

Gość Mrauuuuu
nikt nie wie??:(

Gość wiii
Moje koty też gardzą suchym żarciem :p

Gość vvvvv
nie dawaj mu saszetek, jak zgłodnieje to suchą zacznie jeść albo wymieszaj mu obie i stopniowo zwiększaj procentowy udział suchej karmy ;)

Gość wiii
Wcale się nie zgodzę z tym że jak zgłodnieje to zacznie suchą jeść. Moje koty jak czegoś nie lubią to żeby cały dzień nic nie jadły to tego czego nie lubią nie zjedzą żeby nie wiem co...

Gość tutturuttu
moj tez wybredny, jak nielubi to niezje albo jak lezy nawet pol dnia to takiego zeschnietego tez nie zje , a potem wyje jakby go ze skory obrywali zeby mu dac swiezego:)) zyje samym whiskasem tylko to lubi innego sie niechyci heh mowie wam co ja mam z tym kotem:))

mój jak był mały też nie chciał jeść suchej, choćby nie wiem jak kawałeczki były małe (np Royal) to nie tknął. Nie dawaj suchej karmy na siłę, jak troszkę urośnie to będzie ją chętniej jadł.

Ile ma Twój kotek? Może jest za mały? Mojego kota nauczyliśmy jeśc suchą karmę (dla kociąt, taką drobniutką) mocząc ją w wodzie i początkowo karmiliśmy tą papką. Jak się przyzwyczaił do smaku, sam zaczął jeść. Tylko kup mu suchą karmę dla kociąt. Drobniutką jak kaszka.

A nie lepiej karmic koty mięsem i rybą bo ta karma wydaje sie byc ohydna ja swego czasu karmilam koty taka karma ale to wyglądało jakos tak niesmacznie ta sucha karma wiec uznalam zeby kotek jadl rybe, surowe mieso lub gotowane nie daje mu np smazonego i wędzonego mięsa bo wiem ze dla kotków takie jedzenie smierdzi, oprocz tego dostaje mleczko, zupe,

Gość Do wora i do rzeki
wyjdzie taniej :classic_cool:

Gość ergth
a nie możesz łapać dla niego myszy? :P

Gość kumakkk
Nic dziwnego ze koty żrą whiskasa :( tam sa dodawane skłądniki ktore powoduja rodzaj 'uzaleznienia" i koty pozniej nic innego nie chca jesc :O:O:O

Gość ergth
to może musisz mu pokazać jak się je z miski :P jak on to zobaczy to się nauczy :P tylko postaraj się, bo nie uwierzy...a tak btw. to nie możesz mu dawać tych saszetek jak lubi??