Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamana straaaaaaaaszbie ze s

blagam dziewczyny okazcie litosc i powiedzcie o co chodzi!!

Polecane posty

Gość zalamana straaaaaaaaszbie ze s

mam problem wiem jak wiekszosc dziewczyn ale od 3 miesiecy zazywam tabletki ( novinette) no ale podobno maja dzialac na cere rewelka tylko ze mam iweksze problemy z nia niz przed zazywaniem i nie iwem cyz to od tego !! mozliwe to jest ? wylaza te gnidy na brodzie i zuchwie od czego to moze byc blagamm wygladam jak by mnie poparzylo chce wiedziec bo dol mojej twarzy przypomina istne pobojowisko !! plisssss

Gość
Jeżeli nie zmienilas swoich przyzwyczajen w pielegnacji cery to mozliwe ze to od tego. Zawsze mozesz isc do ginekologa po inne tabletki zeby je wypróbowac, bo nie ma innego sposobu aby dowiedziec sie czy Ci sluza czy nie. Ja stosowalam MERCILON i na cere wplynal tak, ze do dzis nie mam z nia problemow. cykl mi sie wyregulowal jak w zegarku, cera stopniowo sie polepszala. Bralam je okolo rok ale rok juz nie biore a efekty sie utrzymuja. Pamietaj, ze nie mozesz wysuszac skory mimo zaskornikow, grudek i guzków. nie polecam tez srodkow z alkoholem, kwasem salicylowym i innymi ostrymi bo tylko pobudzaja gruczoly lojowe. Nie dzialaja antybakteryjnie bo dziala tylko na najbardziej powierzchniowej warstwie naskorka. Najwazniejsze to abys zawsze zmywala mleczko do demakijazu, dobry krem nawilzajacy i polecam maseczki kremowe, zarowno nawilzajace jak i oczyczszajace. garnier ma wszystkie na bazie alkoholu wiec odradzam. dobre sa masczki dermiki, drożdzowe, no i wizyta w salonie kosmetycznym. Nie mozesz wyciskac krostek! Peeling tylko enzymatyczny nigdy ziarnisty bo krostki rozleja Ci sie po calej twarzy. No i zmiana tabletek.

Gość
A mocniejsze środki np. z retinolem czy kwasem glikolowym i przerozne masci, kremy i inne tabletki przepisze ci dermatolog.