Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukali nas kuzwa

Czy to prawda ze za wszystko powinienen placic facet ?

Polecane posty

Gość opokk
a więc dlaczego wmawiasz mi że nic nie mam?nie czytasz moich wypowiedzi?równiez problem z czytaniem się kłania..

denerwujesz mnie ze nie masz stałego nicka to raz. koleżanko, nie mówię, że nic nie masz, ale jakby nie patrzeć to co masz zawdzięczasz temu, ze Twój facet ci pomaga, bo gdyby tak nie było to po 15 wsadziłabyś zęby w ścianę, bo jak to sama określiłaś do 15-tego wydajesz w sklepach wszystkie pieniądze:)

Gość opokk
no i to własnie ja kupuję wszelkie sprzety rtv agd wszystki zakupy do domu itd wliczajac moje szmatki kosmetyki i on jest z tego dumny ze nigdy niczego nie brak w domu a wdodatku mamy wszystko czego zapragniemy:)pyszne sniadanko obiadek fascynujący seksi...wszystko dla niego wiec dla niego to szczra radosc ze moze mi dac te 500 czy 1000 zł na moje kolejne marzenie..poprostu widzi jak sie staram i to doocenia:)

znaczy płaci ci za to że jesteś taka cudowna i tak gotujesz, i kupujesz te telewizory i w ogóle ten seksik..cholera, no patrz a mi by duma i honor nie pozwoliły brać za to pieniędzy mimo ze tak samo kupuje do domu wszelkie potrzebne, a czasem i zbędne rzeczy, tylko dlatego, ze mi sie podobają ;)

Gość Hm... Hm...
wiesz, to brzmi, jakby Ci placil za obiadek i sex docenia finansowo, ze ma pyszne sniadanko i fascynujacy sex... hm... zawod kurwogosposia domowa? moze i ja taka zatrudnie :D

Gość opokk
a mnie tam wcale nie rusza to co piszecie..a poprostu widze tę zazdrość przemawiajaca przez was..ale tak jak juz pisałam bede trzymac za was kciuki moze i wam sie jeszcze poszczesci:*

przecież osoba która napisała przed tobą to mężczyzna , a jemu czego zazdrościsz, ze nie może dać "kurwogosposi" tysiąca za dobrą zabawe? skąd wiesz, może wiecej płaci? ;)

Gość opokk
mówię o tobie pinezko..durna istoto..a to czy on płaci czy nie to jego sprawa..a ciebie niech serducho nie boli moze znajdzie się i taki co i tobie bedzie płacił

Gość za wszystko tzn za co
my mężczyźni w mojej skromnej osobie to jesteśmy kobietą, droga hggfbfd. a kobieta to nie przedmiot aby kogoś było na nią stać lub nie. taka postawa uprzedmiotawia kobiety. a zazdrosną nie mam być o co, bo mamy WSPÓLNE pieniądze i WSPÓLNĄ własność, i WSPÓLNIE tym rozporządzamy. uważam za mocno nieuczciwy układ, gdy jeden z partnerów odkłada swoje pieniądze lub wydaje je tylko dla siebie a zarobki drugiej osoby są na bieżąco trwonione na zachcianki obojga. ale jak komu pasuje, niech żyje po swojemu.

Gość ygtgthujuj

zgadzam się z pierwszą wypowiedzią "za wszystko tzn za co". Jeśli dwoje ludzi ma podobny status finansowy i nie są małżeństwem, to niech każde samodzielnie dba o swoje utrzymanie (ciuchy i kosmetyki też). Ale za wspólne wyjścia mógłby płacić facet. Oczywiście jest tu dużo możliwych odstępstw od tej reguły - chwilowa trudna sytuacja finansowa którejś ze stron czy coś. Ale jeśli ludzie mają dziecko, to facet powinien być w stanie samodzielnie utrzymać rodzinę, żeby kobieta mogła przez jakiś czas zostać w domu (taki czas, jaki uzna za stosowne - czy to 3 miesiące macierzyńskiego, czy 3 lata wychowawczego). A jeszcze co do wyjść - mój facet płaci praktycznie za wszystkie, ale ja już nie raz zabrałam go np. na film, na który zdobyłam darmowe zaproszenia. Ja nie mam tyle kasy, co on, ale nadrabiam w inny, ciekawy sposób :-)

Gość goc

niestety, ale ta głośna idea równouprawnienia, tak naprawde nic nie zmieniła w kwestii równouprawnienia kobieco męskiego - mężczyzni tak jak dawniej nie mając przywilejów kobiecych, tak zostali jeszcze bardziej z nich oskubani.

Określenie "Facet" mówi samo za siebie.

łacińskie - facetus, co znaczy dworski, elegancki, a także - ucieszny, dowcipny

facecje (żarty, dwocipy) i jest facecjonista (żartowniś).

[łac.] facetus - delikatny, powabny, przyjazny, grzeczny, dowcipny, humorystyczny 
facio: czynić, robić, sporządzać, urządzać, sprawiać, , budować, zarabiać, bić pieniądze, , zdobywać, obrabiać, wykonywać do skutku, doprowadzić , zdziałać, urządzać, popełnić (zbrodnię), podnieść (krzyk), rzucić się (do ucieczki), wydać bitwę, załatwiać, prowadzić (interesy), doznać (szkody, rozbicia), sprawić, wywołać, spowodować (uczucia, stany duszy), zawrzeć (przyjaźń, przymierze), komuś czegoś dostarczyć, użyczyć, dać, z kimś coś zrobić, począć, postarać się o to, postanowić, , zrobić czymś, mianować, kazać działać, uczynić czyjąś własnością, cenić, zawinić, trzymać z kimś, stać po czyjeś stronie, składać ofiarę, ofiarować, za coś, służyć, zdatnym być.