Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama córeczki

Jak nauczyć dziecko korzystać z nocnika???

Polecane posty

Gość Mama córeczki

Pomóżcie! Mam taki problem.... moja 17 miesięczna córeczka nie chce korzystać z nocnika. Mówi już wszystko i nie ma problemu żeby się z nią dogadać a nie chce wołać że chce jej się siusiu czy kupę. Nie pomagają tłumaczenia że tak nie wolno że po to ma nocnik żeby się tam załatwiać. Chodzi po domu bez pieluchy bo myślałam że jak kilka razy poleje jej się po nogach to zacznie wolać ale nic z tego cieszy ją to i próbuje złapać strumień moczu.Czasami jak uda mi się ją posadzić na nocnik oczywiście z płaczem to się załatwi a czasami nie usiądzie i za chwile zesika się na dywan.Mam już tego dosyć wszystkie dywany są zasikane kupę też robi na podłogę.Już nie wiem co robić jak mam ją nauczyć korzystania z nocnika i żeby wołała??? POMÓŻCIE

Widzisz,tak to już jest że nie wszystkie dzieci chcą robić na nocnik.Mój syn ani razu nie chciał na nim usiąść ,ale za to podobało mu sie za normalnym kibelku.Może to zadziała,sa nakładki dla dzieci na sedes,posadź ja i przetłumacz,że i tata i mama tam sie załatwiają i tak tez powinna robić już duża dziewczynka.

Gość Mama córeczki
Kochane dziękuję Wam:D:D:D:D Przeczytałam kilka postów wzięłam moją małą i posadziłam ją na ubikację ZAŁATWIŁA SIĘ i powiedziała że chce jeszcze :))) Ale radość!!!:D Nie chcę zapeszać ale bo to dopiero 1 raz ale mam nadzieję że poskutkuje i zacznie wołać a dziś pojedziemy po deskę na kibelek dla niej. DZIĘKUJĘ!!!:D:D:D:D