Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciołkaaaaaa

prezent slubny??

Polecane posty

Gość przyjaciołkaaaaaa

mam problem mianowicie prezent dla dobrej kolezanki??pomozcie?

Gość singsing2
np. sztućce, filiżanki, komplet pościeli..czyli standard:) ale zawsze sie przydaje.

Gość luizka1
Wstrętne prezenty, nikomu nie polecam, potem leży latami i nikt nie używa. Ble. Lepiej dać kasę lub bilet na pewną kwotę w jakimś sklepie, a młodzi sami coś potem wybiorą. My mamy wszystko i nie chcemy bzdet, poza tym każdy ma inny gust. Moja siostra dostała pełno takich dupereli i nie była zadowolona, ja zapowiedziałam, że skarbonka prosi...

Ja tez bym sie chciala dostac poscieli :) Jest tyle innych ladnych i eleganckich prezentow. Mozna kupic ladne krysztalowe kieliszki do wina a do tego jakies dobre wino i ladnie to zapakowac i jest to duzo lepsze niz posciel.

Gość ellap
Też nie chciałabym takiego prezentu :}

Gusta są różne i o nich sie nie dyskutuje.Ja np nie lubię wina więc dobre wino i kieliszki to nie dla mnie :D Najlepszy prezent w dzisiejszych czasach to KASA.

Gość szczęśliwiutkaaa
Ja to nie rozumiem po co prezenty, w końcu to więcej zachodu, bo trzeba łązić po sklepach i szukać, a najlepiej dać kasę, z tego każdy się ucieszy. Teraz to nawet wierszyki są na zaproszeniach, żeby dawać kase a nie prezenty. Osobiście uwazam że wiekszość ludzi daje prezent po to aby ukryć cene, a kupi sztucce za 100 zł które zasniedzieja po dwóch użyciach. Wole dostac 100zł w kopercie, dołożyć sobie i kupić coś porządnego.

uwazam ze prezenty to glupota, no chyba ze dobrze zna sie mlodych i wie sie co im jest potrzebne, piszecie o poscieli, kupicie ladna droga, ale moze sie okazac ze mlodzi maja 2 mniejsze klodry a Wy kupicie jedna duza poszewke, albo kolor nie bedzie odpowiadal mlodym, kieliszki tez moga miec, wiele osob kupuje cos taniego i cieszy sie ze mlodiz maja super prezent, a oni takich prezentow dostaja bardzo duzo i potem musza kombinowac co z tym zrobic, a i jeszcze udawac jak im sie to podoba, mojej kolezanki druzbowie dali mlodym dvd, problem w tym ze oni mieli juz dvd,

a ja chyba jestem inna,bo wole kupowac prezenty na wesela i raczej wolalbym tez cos dostac,nie tylko sama kase. Kasa sie rozejdzie i nie zawsze kupi sie cos konkretnego.a jaki prezent?to zalezy czy mlodzi sa juz na swoim,bo wtedy troche trudniej,bo pewnie wiekszosc rzeczy juz maja,ale przeciez mozna delikatnie podpytac. pozaty ja nie kupuje prezentow,zeby zataic wartosc czy cos takiego.kupuje taki prezent ile dalabym w koperte.

bajabajka, sek w tym ze niektorzy daja byle co, prezenty ktore dostali od kogos na imieniny a chca sie tego pozbyc, i nie mysla ze lepiej dac 100 zł, niz komplet filizanek ktore nie przydadza sie mlodym bo sa juz na swoim, ja tez mam rodzine ktora lubi rozdawac prezenty i neistety sa to prezenty ktore sami wczesniej dostali, kiedys szyli posciel teraz jeszcze ta posciel daja, zwykla bawełniana posciel, biała do tego, a ja wole kolorowa i mam andzieje ze nie dostane takiej

ja juz mam prawie w pelni urzadzony dom i by mnie trafilo, jakby mi ktos dal posciel, obraz, jakies flakony, wsyztskie takie 'stawaki' ktore mozna w dupe wsadzić bo nigdzie nie pasuja. I tu nie chodiz o pazernoc na kase a prakycznosc- za kase z wesela zrobie cos cyz kupie porzadnego do domu, a nie postawie czy schowam w kąt kolejnego grata i kasa gościa w sumie w błoto.

Gość luizka1
My jesteśmy na swoim, nic nam nie potrzeba. Sami dekorowaliśmy i kupiliśmy wszystko. Dostałam od znajomych kiedyś 20 szklanek do piwa (brzydkie), zresztą nigdy nie używane, stały w szafie, a potem miejsca zabrakło, pozbyłam się ich już. Nie wiem skąd to przekonanie,że na ślub młodym się daje:pościel, filiżanki czy nawet dvd (sprzęt każdy woli sobie również odpowiedni kupić). Co tu potem robić z tymi bzdurami. Czas zajmować i na allegro za grosze oddać. Czy trzymać i wciskać komuś ten kit w inne okazje. Kasa i każdy jest zadowolony.

ja również dostałam kilka prezentów, których najchętniej pozbyłabym się... nie są w moim guście :( i nic na to nie poradzę..

Gość zgadzam się..
daj kasę. pościel mam niewymiarową, ręczniki kupuję tylko białe i błękitne, filiżanki mam z ćmielowa i roshenthal od rodziców, sztućce by nam się przydały, ale nie jakieś byle jakie a porządne kosztują pensję, więc też raczej nie liczymy na taki prezent, małe AGD tylko w kolorze inox (+ewentualnie ciemne drewno), zastawa stołowa, szklanki, kieliszki, garnki, patelnie - mamy, obrusy nam zapewnia zawsze teściowa (pięknie wyszywa). w sumie to nie bardzo ucieszyłabym się z takich \"typowych\" prezentów. wolałabym choćby 50 zł zamiast czegoś, co będę musiała komuś oddać lub będzie leżakować latami bezużytecznie.

Gość Slodki78
Witam, jeśli chodzi o prezent, to fajnie by było jakby młodzi zdecydowali co chcą dostać i poinformowali o swojej liście prezentów swoich Gości. Niedawno staliśmy przed takim problemem i zrobiliśmy właśnie listę prezentów. A że urządzaliśmy nasze nowe mieszkanie to lista była całkiem spora. Dostaliśmy wszystko co chcieliśmy a nawet więcej. Prezenty się nie powtórzyły i cieszą cały czas, bo dzięki naszym Gościom mieszkanie ma swój klimat. Jednakże po tych doświadczeniach polecamy elistaprezentow.pl tam możecie wybrać, wymyśleć i dodać prezent do listy oraz zaprosić Gości do zapoznania się z Waszą listą prezentów w prosty sposób. No i macie gwarancję, że żaden prezent się nie powtórzy. Pozdrawiam Piotrek