Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elita83

Seks po porodzie..kiedy i JAK??????

Polecane posty

bylo kiljka topikow na ten temat ale moze beda jakies nowe spostrzezenia. jestem 3 miesiace po porodzie i wogole nie mam ochoty na seks! maz na mnie naciska, on jest bardzo wymagajacy i wiecznie mu sie chce a ja za cholere nie mam ochoty.. probowalismy jakies 3 razy,. ale nie da sie. czuje sie jakby mnie zaszyli od srodka.. myslalam ze beda duzo luzniejsza.. a tu tak jakbynm stala sie znow dziewica. jak bylo , jak jest u was?? macie ochote?? da sie ? nie da sie\'?

Gość fiku miku juz w koszyku
Seks po porodzie..kiedy i JAK?????? Kiedy ty juz bedziesz tego tez chciala a jak no moze tak jak to bylo przed porodem

Gość bu..
Hej! Na początku, bo 3 m-ce, to początek i jest to normalne, że możesz nie mieć ochoty na sex. Jeśli karmisz piersią to dodatkowo masz suchość pochwy.. Więc sex to żadna przyjemność a udręka..

Gość holender...........
u mnie stało sie to samo:o i trwa 3 lata.Radzę sobie ;) kupujemy żele i jest ok.Sprójbuj też ,pewnie pomoże:)

Kupcie sobie glut Durexa i fest się wysmarujcie. ;) Mi bez glucika też się wydawało że mi ciaśniej :) Z glucikiem zresztą też, bo żel nie był przecież aplikowany na bieżąco a podczas karmienia piersią "tam" jest sucho. Ale przynajmniej dało się :)

fiku miku.. no wlasnie ja nie mam ochoty...a nawet jak mnie najdzie to .. ze tak tak wulgarni powiem: nie wchodzi!!! sam czubek wcisnie a potem za cholere nie idzie dalej.. jakby mnie ktos nozem cial.. chyba sprobuje z tym zelem

Gość Biedroneczka ...
Oj skąd ja to znam. na początku to był koszmar więc mężuś powędrował do apteki po jakiś żelik i było lepej. Większa ochotajest jak się przestaje karmić. no cóż mnie chyba lekarka super zszyła bo jest dużo lepiej- ciaśniej :-P na początku teżmyślałam, że mnie zacerowali :-P

Gość Biedroneczka ...
no i na początku tylko pozycja od tyłu

wiecie co.. niezly dylemat.. karmic dziecko bo to najlepszy pokarm.. czy moze odstawic zeby meza zaspokoic.. w koncu oprocz matkami jestesmy tez zonami.. ja facetow rozumiem ze swiruja...my mamy dzidzie a oni... nagle zona im odmawia... moj maz to przystojny facet..... ja sie boje ze on w koncu ulegnie i mnie zdradzi.... albo sie poklocimy na serio

u mnie po porodzie naturalnym pierwszy sex tez byl dziwny bylo bardzo ciasno i wogole czulam sie gorej niz za pierwszym razem :-P heh naprawde polecam kupic sobie jakis zel, ja poki karmilam tez bylam sucha a pozniej to o wiele bardziej nawilzona niz przed ciaza i to mi bardziej odpowiadalo a ochote mialam juz po wyjsciu ze szpitala-taka wyposzczona jakas bylam hihi ale poki krwawilam dalam sobie spokoj, nasz "pierwszy raz" odbyl sie dokladnie po 6 tygodniach od porodu :)

o jaka kulturalna.. chyba nie jestes zona.. nei wiem czy wiesz. ale maz tez czlowiek i tez ma uczucia.. a jak zona go odpycha to czuje sie niekochany.. no chyba ze ty jestes z jakim klocem z kamienia ale sadze ze chyba nie jestes mezatka a kto mowi ze dziecko nie zabawka.. szkoda ze nie napisalas... a co do obciagania moja droga.. to moj maz nie zwierze i zwykle zaspokojenie mu nie wystarczy... on chce blisckosci. czuc cialo zony blisko...

Gość tak to jest
No moze nie tak ostro:P ale ja przyznam,ze tez jestem zniesmaczona jak czytam o takich egoistycznych samcach! Elita,dzis czytam juz ktorys raz o Twoim mezu egoiscie i przyznam,ze noz mi sie w kieszeni otworzyl jak napisalas o wyborze:dziecko odstawic od cycka a dac d... chlopu.Bo jest przystojny i inaczej pojdzie na bok... No prosze Cie......

Gość tak to jest
"...on jest wymagajacy i wiecznie mu sie chce a ja za cholere nie mam ochoty.." To co,to zmuszasz sie do sexu? Dlaczego? Po co? Ludzie,myslalam,ze kobiety juz troche zaczely sie szanowac i nie mysla XIX wiecznymi kategoriami

eehhe no tak.. niezle to brzmi.. dzis mu powiem... my kobiety to mamy przewalone!!! a ja cholera.. tez moglam wyjsc za polaka.. a nie za wlocha.. teraz narzekam ze napalony wiecznie...!!! no fakt.. dzis sie doneta dorwalam i na meza i na tesciow narzekam... raz na jais czas moge sie wyzalic a co?? w koncu po to jest kafeteria nie???? jakby roza nie miala kolcow to by nie byla roza ale "pomaranczowe" obelgi sa nie na miejscu acha tylko na koniec dodam.....ja sie nie jego boje ze mnjie zdradzi tylko tych wloskich kur.ewek za przeproszeniem...juz taka jedna tleniona mi go chciala odebrac jeszcze przed slubem...a potem sie wielce troszczyla jak sie czuje w ciazy milej niedzieli drogie panie. ide napelnic brzuszek..

Gość on tez ma dzidzie
No ale on sie che tylko przytulac przeciez :D

Gość on tez ma dzidzie
hehe...pewnie ci go zgwalca te wloskie kur.ewki. Na chama go wykorzystaja, napadna w ciemnej ulicy i... bo on przeciez taki bezbronny :D Nie, no twoja glupota bije chyba wszystkie rekordy. Jak nie zdradzac takiej idotki ? :D I jeszcze sie takie dziadostwo rozmnaza...Rece opadaja.. Koniecznie odstaw dzieciaka od cyca - fiut tatusia najwazniejszy !!!! Pamietaj, wloskie kur.ewki tylko czekaja, zeby dobrac sie twojemu panu do jaj.

szkoda gadac.. chyba nie rozumiecie pojecia malzenstwa. moze wasi mezowie sluwa wam tylko po to zeby wam kupowac nowe kiecki, ja z moim chce zyc w zgodzie zreszta .. pewnie wasi mezowie juz was zdradzaja!!! skoro jestescie takie zmije i nazywacie mezow fajfasami itp... moje gratulacje.. myslalam ze polski sa inteligentniejsze.. ale jednak nie wszystkie...

Nie pisze tu ze złości tylko z ciekawości...Dlaczego nie chcecie po porodzie uprawiać seksu z mężem?? Ale tak szczerze?? Bo chyba nie z bólu skoro i dziewictwo straciłyście z bólem i potem też sie kochałyście?/ Czy to kompleks gorzej wyglądającego ciała?? Nie wiem....Skoro przed porodem było ok to czemu myślicie że po porodzie będzie źle?? Czy już może was mąż nie pociąga.

Gość tak to jest
Julli,problem nie jest moj a Elity.Moje dziecko ma juz 2lata i ja nie mialam wielkiego problemu z sexem po porodzie.A jak nie mialam ochoty(bo zmeczenie,bo spadek libido,bo dziecko spi niespokojnie,bo musze jeszcze zrobic 1000 rzeczy........) To po prostu mezowi to mowilam i on nie mial ZADNYCH problemow ze zrozumieniem :P.W koncu,jezeli niewiele pomagal mi przy dziecku(taka praca) to nie mogl tez wymagac,ze bede na kazde jego skinienie.I uwierz mi Elita,my doskonale rozumiemy pojecie malzenstwa.Chyba lepiej niz Ty,dziecko:O

hehhh ja mam post 11 miesiecy! a jestem 3 mce po porodzie, ale chyba zaczniemy dzialac zobaczymy.

No i ja nie wytrzymałam normy odczekania...dla mnie zbliżenie z mężem było bardzo ważne, z resztą ja twierdze że kobieta tez ma potrzeby a nie tylko facet :) Kasia- fajnie że Miszka ci sie podoba ;)

Elita - kobieto, kup ten żel i wówczas pogadamy. No ja nie wiem po co tu prawić o zaprzestaniu karmienia piersią, jak nie wypróbowałaś najprostszego i najmniej kosztującego środka. Tym bardziej, że wcale przestac nie trzeba by wrocilo do normy. Ja karmie caly czas i po prostu w pewnym momencie sie naprawilam. ;) Dla mnie osobiście zdrowie dziecka i to cudowne odczucie niepowtarzalnej bliskosci z dzieckiem, ktorego nie bedzie juz nigdy wiecej, byloby wazniejsze niz zwierzecy instynkt meza. Bo on jako czlowiek powinien zrozumiec. Nie rozumie jako zwierze. A moze powinnas po prostu bardziej go zaangazowac do opieki nad dzieckiem? Wówczas popęd wróciłby pewnie na normalny poziom :) Ale przede wszystkim kup żel.

Gość Przystojny Tata
Elita! Kobieto czytając Twoje wypowiedzi zastanawiam sie czy iloraz inteligencji u Polek jest naprawdę niski i wartość kobieca jest kompletnie przytlamiona wartoscia waluty zagranicznej,czy raczej po prostu tylko Ty jesteś tak wybitnie głupia. Przepraszam ale brak mi słów na to co tu wypisujesz. Oczywiście rozumiem metafory jak np karmienie dziecka czy zadawalanie tatusia ale moja droga jeżeli Twój kochany mezus nie ma wyrozumienia i brak mu hamulca zeby odmówić tym włoskim ku.rewkom to Ty kochana zacznij szukać nowego partnera który będzie w stanie zrozumie twoje podejście do stanu świętości małżeńskiej. Jestem szczęśliwym ojcem kochanym i kochających mężem i uwierz mi nie ma dwoch jednakowych ciąż porodow i początków współżycia po porodach. Twoje ciało daje tobie sygnały które i ty i twój makaron powinniście wspólnie odczytywać i razem dojść do porozumienia. Miłość i sex idą w parze są setki sposobów by zaspokajać swoje lub partnera potrzeby. Po porodzie każda kobieta inaczej podchodzi do tematu sexu. My faceci zadko patrząc na wasze wielkie nabrzmiale mlekiem piersi myślimy o was jako o mamach w danym momencie. Fajka staje na sam widok ale żaden z nas nie chciałby swojemu dzieciakowi odbierać "miski spod nosa". Mimo tego ze widok waszych pięknych ciał będzie cieszyć tylko ograniczona ilośc czasu lub tez odczujemy wasze piękno w portfelach kiedy trzeba będzie płacić za różnego rodzaju operacje. Pamiętaj my faceci mimo okropnej ochoty na sex rozumiemy "nie". Ps do ust i buzi żadnych zeli lub kremów zwilzajacych żadna z was nie potrzebuje. A i w naszych ustach wilgotności co nie miara oby tylko krew was nie zalała pozdrawiam wszystkie normalne mamusia i gratuluje

Ja jestem 2,5 mca po porodzie miałam cesarkę i jestem gorzej ciasna niż dziewica! Zdecydowaliśmy się na seks 5 tygodni po porodzie, teraz nie mam sił. Widzę, że mój mąż chce, ale ja nie mam ochoty. Narazie to szanuje, ale widzę, że jest u kresu wytrzymałości... ;)

Gość Klara ma chomika
Autorko, jeśli to co piszesz jest prawdą, to Ty i Twój mąż jesteście bardzo niedojrzałymi osobami....i tyle. A co jeśli na wskutek choroby Ty, albo Twój mąż będziecie zmuszeni do zaprzestania seksu? Na kilka miesięcy, na rok, na zawsze? To dla Was koniec małżeństwa i wierności i wzajemnego wspierania się? Chyba tak, wspóczuję w takim arzie. Też mam męża Włocha i jakoś nie czułam się zagrożona przez włoskie kur.ewki., gdy końcem ciąży nie kochaliśmy się, ani też po porodzie jakieś 2 miesiące....a inna forma seksu, poza tradycyjnym stosunkiem, nie oznacza jak to napisałaś tylko rozładowania się jak zwierzę, tak samo można się przytulać i dać z siebie wiele czułości..dziwne że tego nie wie osoba 30 letnia (o ile tyle masz lat wg nicka).... no ale każdy ma swoje życie seksualne, takie jakie sobie zbudował. Poza tym mój maż nigdy nie naciskał na rozpoczęcie seksu po ciaży czy właśnie kńcem, wręcz przeciwnie powiedział że tak lepiej, bo teraz dziecko jest najwazniejsze, a po porodzie znowu mówił że póki lekarz nie potwierdzi że jest wszystko ok to nie ma o czym nawet mówić...bo to ja miałam już ochotę zacząć a było jeszcze przed wizytą u gina :)