Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goglonka

bardzo trudno być katolikiem w Polsce,

Polecane posty

Gość cozazbok
a to sorki

Gość goglonka
a dlaczego np nie możesz jeździć po pijaku? a dlaczego nie możesz kraść? a dlaczego nie możesz np zabić sąsiada?

Gość cozazbok
90 a dlaczego nie wierzysz że dzieciaczek ma duszę,przecież i ty i ja i każdy jakoś tam istniał,gdyby nasi rodzice tak myśleli ,to mogłoby nas nie być,a wydaje mi się że każdy z nas się cieszy że zyje,

Gość w tym kraj 90 procent
golonka, kraść i zabijać nie można bo to jest naruszenie praw drugiego człowieka a np. nie dla każdego płód składający się z kilku komórek jest człowiekiem- to jest tylko wymysł katolików- oczywiście jeśli chcecie sobie w to wierzyć, to proszę bardzo, ale nie zmuszajcie do tego innych!

Gość cozazbok
dobra tylko jeszcze uściślij kto to są ci co cię zmuszają ,jacy mityczni oni?jakk na teraz masz tysiaka i robisz aborcję ,w pewnych przypadkach jest legalna ,to powiedz kto rządzi twoim brzuchem,

Gość goglonka
Ty tez byłeś płodem i na twoje szczęście lub nieszczęście nie usunęli cię, Religa, który jest ateistą, powiedział, ze nie będzie refundacji in vitro, bo nie ma pieniędzy, są pilniejsze potrzeby, no chyba że ktoś chory na raka jest w lepszej sytuacji niż para nie mogąca mieć dziecka.... mam uczniów w klasie nie chodzących na religię i nikt nie robi z tego problemu. Jedna z uczennic przynosi różne smakołyki, gdy ma swoje buddyjskie święta.

cozazbok>> twoim tokiem myślenie- gdyby matka Hitlera dokonała aborcji ocaliłaby miliony istnień- nie uważasz, że takie myślenie jest bezsensu i w jedną i w drugą stronę, różnie po prostu w życiu układa! a po drugie, dlaczego przyczepiłyście się do tej aborcji, odpowiedzcie na pozostałe pytanie, dlaczego np. mam finansować kościół ze swoich podatków?

Gość cozazbok
venera argumenty są tylko musiałabyś cokolwiek rozumieć i byc otwarta na dyskusję

Gość hihihfhiof
Inny przykład - poza przykładem ze szkołami publicznymi gdzie nauka religii katolickiej jest opłacana przez... państwo, niby państwo wszystkich i neutralne światopoglądowo - taki oszołom w sutannie i jego siepaczki mogą wtargnąć do szpitala i nagabywać znajdujące się tam dziecko (mam na myśli sprawę tej 14-letniej dziewczynki w ciąży) oraz przeszkadzać pracownikom administracyjnym! W każdym cywilizowanym kraju wyrzucono by ich jako osoby postronne z tej placówki, zagrażające porządkowi i zdrowiu pacjentów, napastujące osobę małoletnią ale w Polsce mogli robić co chcą i władze szpitala oraz policja bały się zareagować. A wyobraźcie sobie podobną sytuację: Dzieci w szpitalu dostają mięso na obiad. Wówczas szerząc swoją ideę wpadają Krisznowcy, biegają po gabinetach śpiewając swoje pieśni a dzieci indoktrynują tłumacząc że nie powinny jeść tego obiadu. Nie mieści się w głowie, prawda? Ale w Polskim ciemnogrodzie taka akcja z udziałej katolickiej bandy zdarzyła się. P.S. To tylko przykład. Ogromnym szacunkiem darzę wszystkich niejedzących mięsa, chociaż sama je lubię. Jest on nawet większy od mojej głębokiej pogardy do biadolących nad zapłodnioną, ludzką komórką.

Gość cozazbok
a dlaczego ja mam finansować posłow isejm chociaż się nie zgadzam z tym jak rządzą?pytanie retoryczne

Gość goglonka
daje sobie głowę urwać, ze nie odpowiesz na pytanie, kiedy wobec tego człowiek jest, staje się człowiekiem i od kiedy ma duszę....może od trzeciego miesiąca ?

"jakk na teraz masz tysiaka i robisz aborcję" no nie szczyt hipokryzji....moim zdaniem prawo jest po to aby go przestrzegać, chyba katolicy szczególnie powinni to wiedzieć- poza tym dlaczego mam być przestępcą, dlaczego mam się tułać po jakichś ciemnych gabinetach, narażając swoje zdrowie, przecież nie robię nic złego! chcę tylko mieć kontrolę nad własnym ciałem!

Gość hihihfhiof
Goglonka, poczytaj trochę o mózgu to będziesz wiedziała. Na pewno przyda ci się to bardziej niż pranie własnego bujdami religijnymi.

golonka, płód staje się człowiekiem kiedy może samodzielnie funkcjonować poza ciałem matki- banalnie proste- jak tam głowa? na swoim miejscu ;) a rząd finansujesz po to aby administrował krajem, to czy robi to dobrze to inna sprawa.....

Gość cozazbok
wiesz co to nie bądź chociaż hipokrytą i odpowiedz dlaczego mam finansować sejm ,po prostu będziesz chciała to usuniesz ciążę tak czy owak,przecież to tylko komórka -zapłodniona,tak więc na twoim miejscu nie bolałabym naf hitlerem to też komórka,tak jak ty ,ja na szczęscie z nauk JP2 wiem,ze mam dusz,e i staram si,e ,zy,c nie tylko dla siebie ot i cała tajemnica

Gość goglonka
a wiesz jak dokładnie to wyglądało? Poza tym dlaczego zmusza się lekarzy do odbierania życia skoro mają je ratować. Nikt poza tym nie mówi, ze dziewczyna w przyszłości może mieć syndrom poaborcyjny. Wszyscy uważają, ze jak kobieta usunie dziecko to ma problem z głowy. Weźcie pogadajcie z kobietami, które to uczyniły, większość żałuje tej decyzji a czasu cofnąć nie można.

Gość cozazbok
tak jak Kościół ,dla jednego zły dla drugiego dobry ,a jesli chodzi o życie poza łonem matki ,to rozumiem,że wcześniaki nabywają duszę np.w 7 mies,a inni w 9 ,ciekawa teoria a ciąże przenoszone ,co z nimi?

Gość do goglonka
Niestety, wiekszosc nie zaluje tej decyzji. A my mozemy najwyzej wybrac czy pozwolic tym kobietom robic to legalnie (bo i tak aborcje beda wykonywane, nie oszukujmy sie), czy wyslac te kobiety do podziemia, gdzie ryzykuja zyciem

Gość cozazbok
golonka mówiłam ciże zaraz psychole przylecą

Gość cozazbok
a skąd wiesz czy nie żałują? mówisz wg tego co sama zrobiłaś?czy za tą mityczną proaborcyjną większość się wypowiadasz?

odpowiedziałam - sejm finasujesz po to aby był administratorem państwa- tworzył prawo, załatwiał umowy międzynarodowe itd ...tak samo jak finansujesz zarząd wspólnoty mieszkaniowej np. tylko na większą skalę! no i własnie zacyna się- katolicy uważają że człowiek ma duszę- ICH SPRAWA, ale dlaczego uważają, że każdy ma myśleć jak oni, zagadka? gdzie wtedy podziewa się ich rzekoma tolerancja?

Gość goglonka
to chyba nie widziałeś dzieci, które są ukształtowane ale samodzielnie jeszcze nie mogą oddychać. Nie mówiąc o tym, ze dzieci nawet po porodzie nadal się kształtują i nie są samodzielnie żyć, jeśli się nimi nikt nie zajmie!!!!!!!!!!!! Moje dziecko ma teraz ok 90 cm wzrostu, kiedyś miało 1cm, za parę lat pewnie będzie miało ok 1m 45 cm a na starość skurczy się. Teraz ma brązowe oczy i mleczaki. Po urodzeniu nie miało zębów, na starość pewnie też nie :) Pozostaje moim dzieckiem od początku do końca... Jak by ci dziecko urodziło się w 20 tyg to też byś miał taki stosunek, ze to nic nie warte?

Gość do goglonka
cozasbok Wiesz ile rocznie dokonuje sie aborcji w Europie? Czy tylko udajesz, ze nie wiesz? Polowa Europy powinna byc w depresji

Gość imbirowa hukulukukuku
ja pitole :o

Gość cozazbok
oczywiście typowy poglą ateisty ,katolik powinien być cichutki i pokorny jak inni opluwają w to co wierzy ,jak walczy to mówią to nie katolik ,jak on śmiał farbowany jakiś,jezuici walczyli ,ojciec pio walczył a ja będę się podkładać?

Gość do goglonka
cozazbok Ten ojciec Pio, ktory kwasem wypalal sobie stymgaty?

a co do aborcji, nie rozumiem, co masz na myśli, pisząc, że lekarzy zmusza się do odbierania życia? jak lekarz ma jakieś tam przekonania religine co do aborcji, na pewno nikt go nie zmusi do wykonania takiego zabiegu- dziś jest wręcz odwrotnie- trudno wymusić na szpitalach aborcję, nawet jak jest legalna- znam przypadek, w którym babka omal życia nie straciła! a konsekwencje- tu jest pole popisu dla kościół- niech informuje, niech propaguje inne rozwiązania- jak najbardziej- ale ostateczna decyzja powinna nalezeć, moim zdaniem, do kobiety, a nie do ustawy!

Gość goglonka
dlaczego coś złego ma być legalne? Jeśli coś złego staje się legalne tzn że takim nie jest, że jest dobre...Dlaczego życie ukształtowanej kobiety jest ważniejsze od życia nieukształtowanego, to tak jak gdyby moje życie było wartościowsze od życia mojej babci, bo jestem zdrowa a ona niedołężna.

Gość cozazbok
hahaha a wiesz ,ze dr med,Bernard Nathason,który założył national association for repeal of abortion law przyznał się,ze ankiety które przeprowadzali odnośnie przerywania ciąży przyznał,że manipulowali danymi ipogląami i budowanej określonej pro aborcyjnej polityki wśród amerykanów,nie wiesz to sie nie wypowiadaj