Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulka20

CO Było jak odstawiłyście Tabsy!? Dzielce sie przezyciami

Polecane posty

Gość Paulka20

Witam :)) Chce odstawic tabsy po 3 latach brania, brałam różne od diany, przez cyprest,stediril, logest po yasminelee chce rzucic z powdu ,ze biorąc tabsy nieumie schudnac a przez te 3 lata przytyłam 9 kg moze jestescie w szoku ,ze to dużo ale byłam bardzo szczupła a teraz bym chciała zrzucic chociac te 3-4 kg. Myśle ,ze jak przestne brac to mi sie to uda, bo biorac tabsy i cwiczyłam i stsoawłam diety i nic;/ Ale chciałabym sie dowiedziec jak to jest , czy po takim długim braniu wystąpiły u was po odstawieniu, słyszłaam o pogorszeniu sie cery, o braku okresu przez dłógi czas itp. Jakie skutki uboczne po dostawieniu wystąpiły u was? I jaki czas trwały?? Bo ciągle sie waham czy odstawic :(( Pomóźcie :)) Pozdrawiam

Gość taka sobie jaaaa
Ja brałam tabletki przez 3 lata. Odstawiłam w styczniu. Do marca nie miałam okresu, następnie w marcu sztucznie wywołany luteiną i znów do teraz nie mam. Dziś mija mój 68 dzień cyklu a okresu nie ma. .... Włosy i cera ok, ale okresu brak totalny. Tragedia. NIGDY WIĘCEJ TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH! Jestem pod kontrolą lekarza, niby nic mi nie jest a okresu nie ma, a zaczynam planować dzidziusia..... Tragedia. Nie bierzcie tych świństw.

Gość Paulka20
To mnie podołowałas:(( a Lekarz co mówi?? Możesz miec problem z zajsciem w ciąże, i jak sie teraz zabezpieczas jesli sie zabezpieczasz??

Gość taka sobie jaaaa
acha i biorąc tabletki też przytyłam i nie umiałam zrzucić ani kilograma. Od stycznia gdy skończyłam je brać schudłam do 55 kg i teraz jest ok. Jem wszystko i ani kilograma więcej.

u mnie pogorszyła się znacznie cera ale mam tak zawsze po odstawieniu tabletek. Poza tym nic ciekawego sie nie wydarzyło - okres dostałam idealnie tak jak powinno być po 28 dniach

Gość Paulka20
Tak shcudałas do 55 ale ile warzylas jak bralas tabletki?? I ile czasu mineło nim to zrzuciłas , dziekuje za wypowedzi :)

Gość taka sobie jaaaa
lekarz co ide to robi mi USG dopochwowe i mówi że do dwóch tygodni powinien wystąpić okres i znów mijają dwa tygodnie, okresu nie ma, znów ide do lekarza i znów mówi,ze czekac i tak już mam 68 dzień cyklu ..... W badaniach wszystko wychodzi ok. A tyle się naczytałam zanim postanowiłam przerwać branie,że już wszystkie choroby u siebie widziałam, łącznie z policyctycznymi jajnikami. Ale nic z tych rzeczy mi nie wyszło. A okresu po prostu sobie nie ma. A co do zabezpieczania - nie zabezpieczamy się teraz wogóle bo chcemy dzidziusia a lekrza mówi,że mamy cały czas próbować, bo nie widzi przeciwskazań.

Gość taka sobie jaaaa
ważyłam 68 kg, przestałam brać w styczniu.

Gość Paulka20
Ale schudłas gwałtwonie czy chudłas powoli aż do teraz??

Gość taka sobie jaaaa
dodam,że mam dopiero 21 lat, więc jakby co to mam czas się leczyć. Jestem najszczęśliwsza na świecie,że obudziłam się w porę i przestałam brać to świństwo. Chciałam jeszcze z dwa lata je brać i potem sobie zaplanowaliśmy dziecko. Ale postanowiłam przerwać szybciej bo się bałam,że będzie coś nie tak. I bardzo się ciezę,że nie czekałam jeszcze dwa lata. bo mogło by już być za późno. A tak - będzie dzidziuś to super, a nie to zaczniemy jakoś się leczyć... W każdym razie póki co najważniejsze jest jakoś uregulować okres - no i wogólw go mieć...

Gość a ja sama nie
wiem co mam robic, ostawilam chyba w kwietniu, bralam ze wzgledu na cere, chcialam odstawic,ale cera znowu z powrotem beznadziejna, bardzo tlusta, nie wiem jak sobie w upaly poradze,do tego wlosy szybko sie przetluszczaja dzis mam okres zastanawiam sie czy nie brac z powrotem i odstawianie zaczac znow w zimie, poza tym poznalam kogos i wiecie jak jest ;) nie wiem na to sie zdecydowac... poki co przez najblizsze lata nie chce zadnego dziecka...

Gość taka sobie jaaaa
po odstawieniu tabletek nawet nie miałam żadnej szczególnej diety. Chudłam stopniowo aż to teraz. To znaczy już od dłuższego czasu stanęłam na tych 55 kg i nic się nie zmienia. Zawsze byłam szczupła. Dopiero przez tabletki bardzo dużo i bardzo szybko przytyłam. Po odstawieniu znów wróciła waga do normy. Tylko okres nie wrócił. Wagą akurat się nie przejmowałam...

Gość taka sobie jaaaa
Jeśli miałabym teraz zadecydować i znów zacząć brać ze względu na cerę to w życiu bym znów nie brała tabletek. Wolałabym zainwestować w dobrego dermatologa. Po co na jedno soie pomagać a na inne szkodzić?

Gość Paulka20
Ja mam 20 lat, Myslisz ze powinnam odstawic teraz?? Dziecko bym chciała miec tak za 2 lata jak sie bardziej ustatkuje ale jakbym teraz miała miec to bym niepłakła jestem w stałym związku od 3 lat , tylko chciałam jakomś prace ejszcze znaleźc, najbardziej mnie wkurza ta niemożnośc schudniecia;/ i to najbardziej mną kieruje zeby rzucic te tabletki raz na zawsze;/ a i mam ciągłe migreny, niewspomne o humorkach przez które moj partner dostaje nerwicy;/

Gość a ja sama nie
tylko ,ze historie z dermatologiem juz przerabialam i nic mi tak nie pomaga jak tabletki :O teraz probowalam pic ziola,ale niewiele to pomaga i jak odstawilyscie tabletki to jak sie zabezpieczacie?? gumki?? jak ja tego nie lubie :(

Gość Bralam z przerwą 12 lat
Przerwa byla na trzecie dziecko.Odstawilam rok temu,schudlam 3 kg ,ale wczesniej nie tylam.Cera bez zmian, okres z bardzo niewielkimi.Z zajsciem w ciażę nie bylo zadnego problemu.W ciągu tego roku wchlonela mi się również torbiel.Niestety pajaczki na nogach pozostaly.Morfologia i proby watrobowe sa dobre.Dodam,że ja zawsze bylam osoba bardzo zdrową.

Gość Paulina20
Szczerze niewiem co lepsze to ,ze mam nienajlepsza cere czy to ze mam dobra cere w maire i 9 kg wiecej niz przed tabletkami;/ pozatym okropnej cey nigdy niemialam a teraz gdy zmienilam tabsy tez mi wychodza co jakis czas okropne bolące syfy;/ ał

Gość taka sobie jaaaa
Ja Ci radzę - RZUĆ !!!! Teraz może dziewczyny wolą brać bo nie chcą dziecka. Ale jak będą chciały to nie będą mogły! To nie jest tak sobie zaplanować,że tego i tego dnia odstawisz i tego dnia zajdziesz i tego dnia się urodzi. O nie. Jeśli jesteś w stałym związku to tymbardziej! Jśli zajdziesz i nic się nie stanie to nie masz się nad czym zastanawiać. Lepiej się zabezpieczajcie inaczej a w razie czego będziesz szczęśliwa,że masz dzidziusia. Jestem na innym forum, gdzie właśnie dziewczyny nie mogą zajść w ciążę i to jest dopiero dramat! Nie wiem, nie chcę Cię do niczego namawiać - bo Towim dzieckiem się nie będę zajmować :) ale ja żałuję że tak długo brałam i mam teraz zupełny rozpieprz organizmu.

Gość a ja sama nie
moze tez mialas po prostu zle dobrane te tabletki,ze tak przytylas

Gość Bralam z przerwą 12 lat
Teraz mam spirale i nie narzekam----mąż czasem pooć ją wyczuwa.Aha po odstawieniu mam wiekszą ochotę na seks i to z kolei mąż chwali.

Gość a ja sama nie
no w sumie to nie jest partner na dluzej, nic powaznego,dlatego zalezy mi ,zeby nie wpasc,bo bylaby to dla mnie tragedia

hej ja bralam przez 2,5 roku nie biore od lutego co do reakcji organizmu to bez rewelacji roznica tylko taka ze przytylam te 3 kg ktore mi spadly jak zaczelam brac anty (przez caly okres brania wazylam 57 a teraz 60 ) a tak to nie czuje roznicy cykle mi sie wydluzyly ale nie jakos tragicznie do 40 dni ale dzieki obserwacji sluzu wszystko pod kontrola:)

Gość Paulka20
Hymnn trudno Tu mówić o złym dobraniu kiedy ja btałam pawie wszytkie dostepne na rynku !! i po każdych troche mnie przybyło juz chyba lepiej było barc ciagle te same i sie meczyc z innym skutakami ubocznymi;/ Po diane tyłam po logest syfy, po yasminelle migreny nie do wytrzymania, po stedirill humory po cyprest nerwica;/ Moze mam jeszcze jakies wypróbowac?? Bo szczerze to mam erdecznie dośc;/

Gość taka sobie jaaaa
naprawdę Cie rozumię. Nie planujesz jescze dziecka, więc to może nie jest argument żeby odstawić. Teraz pewnie ważniejsza jest ładna cera i włosy niż dzidziuś. Rozumię to. Ja w każdym razie w tej chwili wolałabym mieć niedoskonałości cery a być w ciąży :( Albo chociażby mieć znow okres co 28 dni, a nie 68 dni i dalej nic.

Gość taka sobie jaaaa
a co do zabezpieczania to tak jak już pisałam, aktualnie się z mężem nie zabezpieczamy :) A dzidziusia nie ma.... To znaczy jutro rano robię test dla pewności więc się okaże :) A jeśli wyjdzie negatywny to ide na badania hormonów...

Gość a ja sama nie
no masz racje, nie mam pojecia jak to jest pragnac tak dziecka,jak tu niektore opisuja, moze instynkt mi sie nigdy nie pojawi...

Gość Paulka20
Taka sobie ja - DOskonale zaczynam Cię rozumiem i mi przykro sie zrobiło ,ze ja moge miec to samo :(( Przekonałas mnie RZUCAM!! Dokończe tylko ostanie 5 tabletek z tego opakowania, moze przynajmniej schudne do wyjazdu na wakacje :)) Ale przynajmniej bede miala czystsze sumienie bo niedrowałabym sobie jak bym miala miec problemy z zajsciem w ciąze bardzo chce miec w przyszłosci dzieci , myśle ,ze lepiej meic dziecko troche wczesniej niź wcale !! Niejestm juz nastolatką więc trudno ebdzie mówic o wpadce gdy teraz 16 latki rodzą dzieci i nikt tym sie nieprzejmuje wiec ja majac 20 lat mam sie przejmowac? Bede sie zabezpieczac inaczej a jak sie cos stanie to żałowac niebede :))

Gość Paulka20
A Tobie życze powodzenia :)) Napisz do mnie na meila jak sie potoczy cała sytuacja mam andzieje ,ze zajdziesz w ciąze , bedziesz miec upragnone maleństo i niebedzie żadnych komplikacji i bedziesz przeszczęsliwą mamą a nastolatki które biorą i myslą ,ze niebedzie tego konsekwencji są troszke w błędzie , ale o tym sie przekonają na własnej skórze tak jak i my :((

Gość hm.............
po odstawieniu tabsów miałam dwa główne problemy: okres co 3 miesiące i brązowy śluz co jakiś czas(ginekolog tlumaczył, ze ten śluz ma związek z owulacją, albo raczej jej brakiem...już nie pamiętam)

Gość qqqqq
Witam!Po 4.5 latach w marcu odstawilam na zawsze.Nie chce tego swinstwa,moje libido spadlo,humorki,nawet juz teraz wiem ze moje serduszko tez sie umeczylo niezle.Fakt cera byla super, po odstawieniu mam krostki na dekoldzie i przed@ na twarzy.Ale mysle ze to przejdzie.Pozatym same dobre strony odstawienia.Jaka ja bylam glupia.