Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość esteellaaa

Czy moge byc wciazy?

Polecane posty

Gość esteellaaa

w dzień kiedy powinien być okres miałam bardzo skąpe plamienie- ledwo widoczne, nigdy tak dziwnego \\\'okresu\\\' nie miałam. od tego czasu - to jest 9dni caly czas strasznie bolą mnie piersi. Jakos nie wydaje mi sie żeby pojawłl sie jeszcze prawdziwy okres. wykonalam test ok 24 dnia cyklu (czulam mdlosci po papierosach) i wynik wyszedl negatywny - w sumie nie wiem czy w tym czasie jakikolwiek test moze byc wiarygodny ?? nadmienie ze nie zabezpieczam sie z partnerem, jedynie stos.przerywany, zazywam leki ziolowe na pecherz i jesli okazaloby sie ze jestem wciazy to musialabym je chyba odstawic.......... na pewno udam sie do ginekologa ale niestety dopiero w nastepnym tygodniu :( dlatego juz teraz zwracam sie o pomoc do was !!!

Gość O właśnie
czułaś mdłości po papierosach?? :) Ja, nie wiedząc o ciąży, czułam mdłości po kieliszku wódki. Cały miesiąc się zastanawiałam no i wyszło maleństwo :D

Gość lenka_26
tak, cały czas

Gość esteellaaa
dlatego chcialabym juz wiedziec......... podobno alkohol szkodzi płodowi, a nie mowie nawet o papierosach! to samo z tabletkami, wezme jakis proszek od bolu glowy i co ? czemu faceci nie maja takich problemow :( myslicie ze powinnam zrobic kolejny test i ten juz mi da 100% pewnosc ??

Gość O właśnie
jeśli czułaś mdłości po fajkach, to lepiej je odstaw, tak w razie czego. Po upewnieniu się o braku ciąży, możesz śmiało dalej zacząć palić :) Mnie w pierwszym miesiącu (po tym feralnym kieliszku wódki) już sam widok alkoholu odrzucał. A gdy poczułam zapach jakiegokolwiek alko to zbierało mi się na wymioty.

Gość uahshh
hejka! panikujesz nadto,mialam podobnie..najwecej to daje po psyhice to myslenie!! wiem znam to.. ale bez lekarza sie nie obejdzie..teraz same objawy bedziesz tylko zauwazala

Gość O właśnie
teoretycznie niektóre testy wykazują ciążę już w 6 dniu po zapłodnieniu. Jeśli chcesz, to spróbuj ponownie teraz albo zaczekaj do pierwszego dnia miesiączki

Gość esteellaaa
kurcze, jutro ide do apteki po test. Tylko co jest z tymi cyckami ? ze tak bola :):):) jak sie zastanawiam nad ta nasza fizjologia to nie raz mi sie chce smiac, byle glupota potrafi czlowieka przyprawic o prawdziwy zawrot glowy!

Gość O właśnie
a miałaś tak, że przed okresem bolały Cię piersi, czy dopiero teraz tak masz?

Gość esteellaaa
zawsze bolaly przed okresem i troche w trakcie, a teraz bola juz dziwnie dlugo bo jakies 9 dni, a ten pseudo okres trwal moze 4? nigdy mnie nie bolaly cycki bez powodu, albo przed okresem albo przy jajeczkowaniu. a kiedy zaczynaja sie jakies dolegliwosci/zmiany z piersiami wciazy ?

Gość zdarzaly sie juzi 12
idz na bete i bedziesz wiedziala, wedlug mnie objawy wskazuja na wczesna ciaze

Gość Maślane oczy i maślana bułka
ja dostalam takie dziwne plamienie w 4 dni po terminie miesiączki- tez myślałam ,że to ciąza i niestety- okres przyszedł wraz z bólami w okolicy macicy.

Gość zacznij od rzucenia
papierosów jak masz wątpliwości

Gość esteellaaa
dalej bola mnie piersi do tego doszlo dziwne uczucie w brzuszku jakbym miala okres i nudnosci z rana, rowniez w ciagu dnia, wiec wieczorem zrobilam test!!!! i zgadnijcie co! najpierw pojawila sie gruba czerwona krecha a potem slabo rozowa...... martwi mnie tylko jedno bo bralam te leki na pecherz: furaginum i urostim :(( czy to moze miec jakis wplyw na dziecko i co teraz brac ?

Gość mama córeczki
w takiej małej ciazy to bez znaczenia, alkohol tez

Gość ja tez winko
teraz do lekarza... wiele kobiet bierze rozne leki nie wiedzac, ze sa w ciazy... w takiej mlodej ciazy jak zauwazyla kolezanka to nie powinno miec zadnego wplywu, dzialaja mechanizmy obronne organizmu... ale teraz juz nie bierz zadnych lekow bez konsultacji z lekarzem... a juz na pewno nie furaginum, bo z tego co pamietam dosc toksyczny lek... pozdrawiam... trzymam kciuki

Gość nie wiedzialam o ciazy
zawsze mialam cykle okolo 45 dni... bralam dwa silne antybiotyki o skojarzonym dzialaniu, aspiryne, syrop przeciwwirusowy ojojoj... przez 10 dni bralam ta chemie... dziecko jest zdrowe... lekarz powiedzial to, co poprzedniczki... na poczatku ciaza "broni" sie sama przed wiekszoscia srodkow toksycznych.. dodam, ze na poczatku papierosy tez palilam;/

No to co chyba gratulowac trzeba, dobrze ze mysllas o tym by rzucic palenie, a nie o tym jak teraz pozbyc sie problemu. bedziesz dobra mama :) bo od poczatku myslisz o malenstwie :) pozdrawiam i powodzenia. A teraz tylko potwierdzic u lekarza.

Gość esteellaaa
a jeszcze wczoraj se zapalilam pod koniec pracy, ale to juz byl ostatni papieros ! i jak pilam ajerkoniak to nie umialam go pic - strasznie czulam ten alkohol - wiec cos w tym jest ze organizm sam sie broni ;] oj chcialabym juz powiedziec wszystkim ze jestem wciazy ale nie boje sie ze cos moze byc nie tak, chce jeszcze z tym poczekac troche.. a jak to u was bylo dziewczyny, kiedy powiedzialyscie mamie ? rodzinie? w pracy?