Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość H L

A może nie umiem urodzić?

Polecane posty

Gość H L

Jestem w ciąży po raz drugi-3 dni po terminie. Pierwszą przenosiłam tydzień. To znaczy wywołano mi poród po 41 t.c.-robiono dwa podejścia a wody były już zielone. Fakt jest taki że przez ostatni miesiąc z powodu rozwarcia lekarz kazał leżeć plackiem i brać tabletki na podtrzymanie. Tym razem całą ciążę się nie oszczedzałam a pomimo rozwarcia i skracającej się szyjki nie zwolniłam tempa - przez miniony tydzień jeszcze przyśpieszyłam. I nadal NIC!!! Czy może być tak, że mój organizm nie radzi sobie z samoczynnym wywołaniem porodu? Czy wiecie coś na taki temat? Wiem, że tolarancja jest 38-42t.c. ja jednak coraz bardziej się martwię.

Gość denatlaaaaaaa
w takimpzypadku mozsz i ok nosic dziecko w sobie;/ cesarka!

Gość denatlaaaaaaaaaaa
rok*

Gość H L
Tak to ja, ale uznałam, że zle go zatytułowałam i żle opisałam. Zależy mi na info na temat braku samoistnego wywołania porodu przez organizm. Czy jest coś takiego? Przychodzą mi głupie mysli...

ja tez jeszcze nie urodzilam tak sama z siebie... 2 razy mialam wywolywany porod i co??? nic dzieci duze i zdrowe... dodam ze w tej ciazy z powodu skracajacej sie szyjki mialam pessar i przez 3 tygodnie ostattnie chodzilam z rozwarciem na 3 palce a i tak trzeba bylo wywolac... i wcale mi to jakos nie przeszkadza... nie martw sie urodzisz tak czy inaczej... bo przeciez nie ma innej mozliwosci...

Gość H L
Impuls 29 Szczerze- wyprubowałam już chyba wszystko oprucz tego :( Mąż ma trudną sytuację w pracy i ani mu w głowie baraszki :(

wiesz ja nie mialam takiego problemu urodzilam 5 dni po terminie :) ale kol próbowały takiego zestwu :D umyc okna i pobaraszkowac z mężem :D:D na ile to im sie sprawdzalo to niewiem , ale jak nie pomoze to nie zaszkodzi :D

Gość H L
asia-k Dziękuję - potrzebuję teraz takich przykładów. Naczytałam się już o tak ciężkich przypadkach..., że zwariować można :-)

No nie wiem co Tobie poradzić.Może lekarz źle obliczył,może pomyliłaś się z terminem ostatniej miesiączki? - bo przecież i takie rzeczy się zdarzają.

Gość H L
Impuls 29 Okna pomyłam w tamtym tygodniu :) A co do seksu to tak mnie nakręciłaś, że chyba go dziś zgwałce hihi Dzieki

Gość H L
Princpolo Nic z tego, sama już też o tym myslałam, kalendarz wyczytany w zdłuż i w szerz. Wszystko się zgadza :( Lekarz kazał czekać do piątku a potem się wstawić. Już raz to przeszłam miałam nadzieję, że tym razem - druga ciąża i te sprawy... będzie łatwiej, szybciej, naturalniej :(

Gość H L
Impuls 29 Męża zgwałcę oczywiście męża ;) hihi

Gość H L
Impuls 29 Ha Ha Ha Ha Ha Ha Dzięki ! ! ! ! ! Słowa pocieszenia w takich sytuacjach działaja jak plaster na rane. Ty podchodzac żartobliwie zamieniłam mój problem w chwile śmiechu - to świetnie działa :) Postaram sie wyluzować, dzieki. Tak naprawdę mi pomogłaś - dzieki! ! !

ja tez bym ci poradziła sex i moja połozna nawet mówiła o lampce szampana!!!! u mnie w 1 ciąży wszystko poszlo prawie książkowo, temin miałam na 19, urodziłam 17, skurcze same się zaczęły. ale sporo moich kolezanek brali na zawołanie do szpitala w dzień terminu i wywoływali, dla mnie to nienaturalne. jestemw ciązy i mam nadzieje że teraz też samo się zacznie! zresztą dużo zależy od lekarza, mój lekarz czasami na końcówce woli żeby pacjentki przychodziły do niego codziennie na ktg i jesli wszystko jest z maleństwem ok i mamusia też to nie kładzie do szpitala, bo tam to odrazu daja kroplówe na wywołanie. no chybaże są przesałnki do tego żeby juz ciąże zakończyć. życzę powodzenia i szczęsliwego rozwiązania!!!

Gość H L
Tak tak, zaraz sie do tego zabiorę. Na dziś w ogóle zaplanowałam kilka atrakcji: GANIAŁAM się po trawniku z moja 3 letnia pociechą-do tej pory robił to tata, wypadliśmy z rodzinką na pizzę (ponoć ostre jedzenie coś daje) a na wieczór - no cóż seksi haleczki w tym rozmiarze nie mam ale postaram się to nadrobić jakoś inaczej :) trzymajcie kciuki ! ! ! za skutki oczywiście hihi

ja bede trzymala kciuki ;) zycze udanego sexu i szybkich skurczy , a jeszcze szybszego porodu :D:D

Moja kolezanka to poszla do kina na "Ogniem i Mieczem" i na drugi dzien urodzila slicznego zdrowego syna

Przepraszam że napisze, nie chcę Cie przestraszyć, napisze tylko co mnie spotkało: byłam prawie dwa tygodnie po terminie, całą ciążę przechodziłam \"bezobjawowo\", nie miałam nawet skurczy przepowiadających. W domu próbowałam wszystkiego - masażu, sexu, mycie okien itp. Poszłam do szpitala. W ciągu tygodnia przeszłam trzykrotną próbę wywołania porodu, dopiero po drugiej coś zaskoczyło, ale trzecia dopiero przyniosła efekt - Młody urodził się po szesnastogodzinnym porodzie ( niestety nikogo nie ruszyło żeby zrobić mi cesarkę...) Nie to było najgorsze - nie oddychał, był siny, nieprzytomny i dostał tylko 1 pkt w apgarze za czynność serca. Reanimacja, intubacja i przywracanie oddechu zajęło lekarzom 5 minut. Najgorsze 5 minut w moim życiu... To była końcówka 43 tygodnia. Mały na szczęście był silny, dał radę, ale nie obyło się bez dodatkowych komplikacji: zapalenia płuc i wzmożonego napięcia mięśniowego ( rehabilitacja trwała pół roku, wyszliśmy z tego). Mam tą świadomość, że mogło spotkać nas dużo poważniejsze powikłania - porażenie mózgowe czy inne. Teraz jakbym była w ciąży to w terminie zmusiłabym lekarza do wywoływania porodu. Zdarzają się takie historie, dlatego jeśli miałaś tak wcześniej, pogadaj o tym z lekarzem, on Ci doradzi. Lepiej żeby dziecko urodziło się kilka dni wcześniej, niż ryzykować komplikacje. Drugi raz nie dam się tak zrobić... I może być tak, że Twój organizm nie wytwarza w porę hormonów. Nie to, że nie umiesz, tylko mogą być różne zaburzenia hormonalne, z którymi bez zewnętrznej ingerencji ( podania oksytocyny) Twój organizm nie da rady.