Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość achunia

w jednym pokojuz dzieckiem

Polecane posty

elmirka coś za coś:). Ja znów chyba nie mogłabym mieszkac w Londynie, za tłoczno jak dla mnie:).

Gość zloga
Ewka_27 a mozesz tak bez oporów bzykac sie z mezem jak dziecko spi zaraz przy Waszym łózku ? Albo bzykacie sie w lazience czy tez kiedy maluch raczkuje sobie w tym wspolnym salonie ? albo nie bzykacie sie w ogole czekajac az kiedys za pare lat ulozy sie Wam jakos na tyle byz wynajac samemu mieszkanie ?

Gość no to policzmy
w weekendy i na godziny mozesz np.sprzątać albo zostać opiekunką (wyższe ceny za godzinę,ale też musisz mówić po angielsku) za sprzątanie dostaniesz niską stawkę,ale za opiekunkę pracując dla agencji w niedzielę około 13 funtów za godzinę.10 godzin w niedzielę 130 funtów razy 4 tygodnie około 400 na rękę po odliczeniu podatku.Dodam,że jako opiekunka możesz też robić nocne zmiany też niezle płatne na których się oczywiście czasami nic nie robi. Proszę was ludzie jak się chce to się zrobi.

Gość buahabu
portuges - nie w weekend tylko w weekendy. Autorka ma dziecko i męża więc pewnie nie chce spędzić całego weekendu w pracy. Dla tych co chcą jak najbardziej kontrakty weekendowe - sobota i niedziela po 12h - dokładnie 234f

Do "do Folety"---Nie mieszkam w Irlandi tylko w Irlandi Pol..ktora podlega pod W.Brytanie.Jezeli nie widzisz roznicy to bardzo mi przykro.I nie wiem skad masz info,ze tu jest taniej.Ceny sa takie same jak w innych czesciach UK. Ja na bezpieczenstwo nie narzekam.Mieszkam w spokojnej dzielicy.Wiem,ze sa tu miejsca gdzie lepiej nie mieszkac ale tak samo dzieje sie w Polsce.Tez sa dzielnice,ulice w duzych miastach,gdzie lepiej po zmroku nie wychodzic.

Gość no to policzmy
posłuchajcie ludzie ja nie rozumiem was, laska gniezdzi sie z mezem i dzieckiem w jednym pokoju,ale weekendy MUSI spedzic z mezem bo co?bo umra z tego powodu jak nie spedza razem?a moze lepiej jednak isc w ten weekend do pracy,dorobic wiecej wynajac male mieszkanie.ciasne,ale wlasne i miec troche swoboy i oddechu nawet kosztem sobotnio-niedzielnych obiadkow przez np.rok albo dwa.co wy uwazacie ze oni sa jedyną parą która poświęca się dla zarobienia pięniedzy na starcie? jest milion takich par,ktore nie ma kasy i zapierdala gdzie moze zeby sobie i dziecku poprawić jakość życia.

Gość buahabu
no to policzmy zgadza się ale nie wszyscy tak myślą. W UK nie brakuje takich co wola siedzieć na dupie, narzekać na swój marny los i czekać co im państwo zaoferuje

Gość Do Folety
sluchaj Foleta nie chrzan ok,mieszkalam tam i mam porownanie ,jest duzo taniej niz w Anglii,zle ujelam z tym UK. Tutaj nie dostaniesz tak tanio domu,ale powtarzam cos za cos,mialam na wzgledzie dobro dzieci wiec wyjechalismy z tego syfu.

Gość maxfrutti
Irlandia Polnocna to taki syf?

Do\"do folety\"---cos Ty sie tak mnie uczepila,co?Ok,Tobie tu bylo zle i wyjechalas.Ja jestem zadowolona i mam wielu znajomych tutaj,ktorzy tez sa.Antrim to male miasto i specyficzne.Znam takich,ktorzy woleli przeprowadzic sie z tamtad do Belfastu i jest dobrze.I nie mow mi,ze ceny mieszkan w innych czesciach UK sa duzo wyzsze niz w Irlandi Pol.Mozna znalezc jak sie chce i sie szuka.To tyle co mam do powiedzenia w tym temacie.Pozdrawiam.

Gość fgbf
To malo powiedziane ze syf ,a Belfast same druty kolczaste,i te dzielnice podzielone masakra no niby stolica ale w budowie ,no i ciagle sie tam tluka a domy tam taniocha ,zywnosc tez jest bardzo duza roznica w zyciu,bylam tam 2 lata to chyba wiem co Foleta wiec nie sciemniaj.

Gość no to policzmy
uczepiliście się folety otóż: 1.nie wiecie kiedy wynajęła to mieszkanie (mógł być spadek cen mieszkań), 2.dokładnie w jakiej dzielnicy, 3.i przede wszystkim od kogo (może gdzieś jakos po znajomości) biorąc te wszystkie czynniki razem jest prawdopodobne,że wynajęła za tyle,moja koleżanka w większym mieście Szkocji ma 4 bedroom flat za 500 funtów 5 minut od centrum. dodam jeszcze,że co jak co ale Anglia pod względem pracy ma ogromne możliwości czyli etaty,pół-etaty,zmiany nocne,10/15 czy 20 godzin tygodniowo,same weekedny lub tylko pon wt albo sr czw.Zdecydowanie większe możliwości zeby zarobić w dowolny dla ciebie sposób niż np. w Polsce

Gość MatkaŻonaKochanka
No to ja dołożę swoje - po pierwsze - mieszkam w Szkocji,w niezbyt dużej,ale pięknej miejscowości,czyściutko,plaża,spokój,pola golfowe,raj dla dzieci.... W obronie Folety,mam 5-osobową rodzinę ,za mieszkanie 4-sypialnie,salon,łazienka,wielka kuchnia( dom ogółem jakieś 100m2) ,ogródek i podwórko płacę za wynajem 475 f/msc + tax i inne opłaty z mediami ok.700f/msc. Zapewniam was,że można znaleźć dom w tej cenie,pod warunkiem,że to nie Londyn , ja osobiście nie mogłabym tam mieszkać.Ale jak ktoś napisał coś za coś , no i kwestia wyboru... I do autorki - można podzielić się opieką nad dzieckiem z mężem,z sąsiadką,można w tym czasie kiedy mąż opiekuje się dzieckiem pracować...Ja tak żyłam całe lata w Polsce z 3 dzieci i jeszcze zapieprzałam przez 18 lat na 12- godzinnych dyżurach w szpitalu,bez babć i opiekunek...Można jak się chce... Jeszcze co do tego,jak ...hm...wy TO robicie jak mały jest w pobliżu,bo ktoś poruszył ten temat...-Nie wierzę,że mieszkając ,szczególnie tu w Uk,nie można znaleźc mieszkania 2-pokojowego,to ...niehigieniczne,niezdrowe dla dziecka i rodziców,aby non stop przebywać w tym samym pomieszczeniu razem...Nie mówię już o mieszkaniu z obcymi osobami,myślałam,że to bajki iż Polacy tak w UK mieszkają,ale widzę,że to prawda... achunia - matko i żono , pytam cię w jakich warunkach mieszkałaś w Polsce,że tu godzisz się na taki ścisk,nawet w kraju ludzie nie mieszkają w kilka rodzin w jednym domu,tzn. obcych rodzin... Co cię skłoniło do przyjazdu tutaj skoro wiedziałas jak będą wyglądać twoje finanse i warunki mieszkaniowe , chyba nie tęsknota za mężem,bo w tym wypadku i tak nie macie ...swobody.... Życzę ci powodzenia i naprawdę spróbuj znaleźć jakąś pracę,dorywczą,weekendową,jakąkolwiek...Powyżej masz podpowiedzi... Jestem w tak poważnym wieku (?),że wiesz mi swoje przeszłam,kobieta zawsze daje radę jak chce ...

Gość Do osoby atakujacej Folete
Wnoszac po postach przypuszczam, ze o NI nie wiesz nic i malo co widzialas! Dlatego skoncz z komentarzami skoro twoje doswiadczenie ograniczylo sie do Antrim. Foleta :) Pozdrawiam. Olimpiada

a nie mozna tak zajac sie np 2 innych dzieciakow w czasie opieki nad swoim??z pewnoscia znajda sie chetni aby placic np £3.00 za dziecko na godzine, a to zawsze cos..., wtedy zajmiesz sie sowim dzieckiem i dorobisz dodatkowo..

Gość JustynaEdinburgh
jak to NIEZDROWO I NIEHIGIENICZNIE jest spac w jednym pokoju z dzieckiem?? to smieszne. co innego, jak sie ma tylko ten jeden pokoj dla rodziny, caly dzien w tym jednym, to nie jest zbyt dobrze dla czlowieka, ale... w rodzinach wielodzietnych, np. 3-4 dzieci, jeszcze rodzice i dziadek z babcia... mieszkaja na 3 pokojach - to jest to NIEUNIKNIONE. i czy to znaczy,ze ci ludzie ze te dzieci, sa chore? brudne? nie rozumiem takiego toku myslenia. bez przesady!!!!!

Gość achunia
Dzieki nicola - tez o tym myslalam, nawet moge sie zarejestrowac.Tylko czy moja pociecha nie jest za mala - ma 8 miesiecy

Gość yardleyka
3 F za opiekę?nieźle się cenimy? ale fakt Nicola ma rację, to jest rozwiązanie, inne dziecko do popilnowania...najpierw popytaj wśród znajomych, może akurat ktoś szuka opiekunki, argumentuj, że dzieci w grupie najlepiej się wychowują...a Ty masz doświadczenie, dla Ciebie jest to super rozwiązanie,nie musisz z domu wychodzić i masz swoje dziecię na oku...Achunia, ale może za 5F? Koleżanka zajmuje się dzieckiem i bierze 6 F, więc bez przesady...

Gość zuza spalding
naskoczyliscie na biedna dziewczyne...moze siedzicie tu juz kilka lat i macie kontrakty, a nie prace przezagencje i wogole jest super. Ja mam podobna sytuacje jak autorka postu, tylko ze mieszkamy w8 ,wiec jeszcze bardziej przej....DOm dwupokojowy kosztuje tutaj nie mniej niz 550f,flat 500.Niestety nie stac nas na wynajecie nie mowiac o wplaceniu kaucji. Ciezko nam jest bo pracujemy przezagencje wiec wyplaty kolo 200f. Pracuje na nocki, i rano szybko biegne do domu zeby maz mogl wyjsc do pracy. Mam juz wyrzuty sumienia ze nie poswiecam tyleczasu ilepowinnam mojemu synowi. Od wrzesnia idzie do zlobka,koszt 160f,jednak 80% moga nam dofinansowac. Mamy juz kilka miesiecy zlozone papiery o benefity. Nie narzekam, idziemy do przodu....bedzie lepiej i w koncu wynajmiemy nasz domek.....narazie porazka z lokatorami :((