Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem tutaj nowa

Witam wszystkie mamuśki

Polecane posty

Gość jestem tutaj nowa

Mam synka który skończył już 9 lat. Myślę o drugim dzieku. Czy są tu jakieś mamy które mają dzieci z dość dużą różnicą wieku? Moi zajomi uważają, że to niedobrze bo dzieci nie mają ze sobą dużego kontaktu teraz- i w przyszłości też nie . Zastanawiam się czy po tak długim czasie decydwać się na drugie dziecko czy zostać tylko przy tym jednym!

Ja co prawda nie mam takiego doswiadczenia, bo dopiero jestem w pierwszej ciązy. Ale moja rada jest taka, żebyś słuchała swoich pragnień, a nie dobrych rad "życzliwych" znajomych. Jeśli pragniesz dziecka, to akurat róznica wieku między rodzeństwem nie powinna być argumentem ani za, ani przeciw.

Hej nowa:)Mam siostre ktora jest starsza ode mnie o 16 lat i mamy ze soba swietny kontakt.Poza tym moja corka jest o prawie 9 lat starsza od braciszka.Synek ma teraz 5 tyg.Corka jest w nim zakochana pomaga mi w pielegnacji malego i pilnuje jak rasowa siostra.Sa plusy;)

Gość no cóż ...
mam dwóch braci - starszego o 2 lata i młodszego o 8 lat. Kiedyś faktycznie nie było specjalnego kontaktu z młodszym, owszem pomagałam mamie w opiece nad nim (o ile można to było nazwać pomocą :P ale specem od usypiania w wózku byłam właśnie ja :) ) potem pomagałam mu w nauce :) ale za to teraz dogadujemy się świetnie, on ma 24 lata, ja 32. Natomiast ze starszym bratem nie mam żadnego kontaktu mimo że mieszkamy bardzo blisko po prostu nie mamy wspólnego języka jak widzisz różnica wieku między rodzeństwem to jeszcze żaden argument

Gość jestem tutaj nowa
Dzięki dziewczyny. Ja chciałabym teraz drugie dziecko (tęsknię za takim maleństwem w domu), choć troszkę żałuję, że nie zdecydowałam się wcześniej.

Nie słuchaj znajomych lecz posłucha własnego serca! :) Sama mam brata o 9 lat młodszego.Wiadomo że na początku radość że w domu taki maluszek a potem wkurzające że non stop jest uczepiony siostry spódnicy :D Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :D! Owszem jak to w każdych relacjach z rodzeństwem niezależnie od różnicy wiekowej są kłótnie i przytulanki :) Ale teraz to dopiero jest SUPER! To mój najlepszy kumpel :D Tak więc do dzieła! :D

Gość jestem tutaj nowa
Princpolo - dzięki...chyba rzeczywiście weźmiemy się do dzieła!

Witam nową! 🖐️🌻 :) Jestem co prawda tatuśkiem a nie mamuśką ale też się wypowiem. Mam 2 córki z różnicą wieku 8 lat. Niestety to jest trochę tak jakbym miał 2 jedynaczki. Ale teraz gdy starsza jest juz studentką a młodsza wchodzi w wiek dojrzewania ich relacje stają się coraz lepsze :) Uważam, że w żadnym wypadku nie należy się kierować obawmi o przyszle relacje między dzićmi jak chce się miec drugie! Znam też wypadki, że starsze dziecko jest bardzo opiekuńcze w stosunku do młodszego. Pozdrawiam i życzę owocnych starań! :)

Gość mama dwóch chłopaczków
Umnie jest 6 lat różnicy i jest to pewnie sporo, ale choć dzieci nie mają jeszcze wspólnych zabaw (czasami tylko), to bardzo się kochają i na pewno jest im lepiej we dwójkę :)