Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franckowalski

****Szukam romantyczki z Wielkopolski***coś około 40 lat***

Polecane posty

Gość normalnie zakochana...
jestem tu!

Gość
Melduje się romantyczka, sporo mniej niż 40.

a :-) lubisz poezję :-) Jeśliś jest prawdą, przyjdź do mnie bez słów i weź w Twe ręce wszystko co dać mogę, lecz jeśliś snem jest pośrod innych snów, och! to samotną puść mnie w dalszą drogę. Czy wiesz, co znaczy być jak biały bez, który ku słońcu wypręża się cały, i tak już za nic nie chcieć więcej łez? - Patrz na me oczy - one już płakały. M. Pawlikowska-Jasnorzewska

Gość po co mnie szukasz
:(

Śliczny wiersz! lubię Pawlikowską-Jasnorzewską...i Poświatowską.

Co jeszcze lubię?...wszystko...uwielbiam życie tak po prostu! Lubię jak jest ładna pogoda, ćwierkają ptaki, lubię kiedy ludzie uśmiechają się na ulicy.Lubię romantyczne spacery, rozmowy o wszystkim i o niczym ,uwielbiam "Stare dobre Małżeństwo "(generalnie poezję śpiewaną), lubię wiersze...lubię to uczucie kiedy zdaję sobie sprawę ,że jestem prawdziwą szczęściarą bo mam coś najcenniejszego - zdrowie!

i jeszcze uwielbiam ten wiersz: Poświatowska Halina odłamałam gałąź miłości odłamałam gałąź miłości umarłą pochowałam w ziemi i spójrz mój ogród rozkwitł nie można zabić miłości jeśli ją w ziemi pogrzebiesz odrasta jeśli w powietrze rzucisz liścieje skrzydłami jeśli w wodę skrzelą błyska jeśli w noc świeci więc ją pogrzebać chciałam w moim sercu ale serce miłości mojej było domem moje serce otwarło swoje drzwi sercowe i rozdzwoniło śpiewem swoje sercowe ściany moje serce tańczyło na wierzchołkach palców więc pogrzebałam moją miłość w głowie i pytali ludzie dlaczego moja głowa ma kształt kwiatu i dlaczego moje oczy świecą jak dwie gwiazdy i dlaczego moje wargi czerwieńsze są niż świt chwyciłam miłość aby ją połamać lecz giętka była oplotła mi ręce i moje ręce związane miłością pytają ludzie czyim jestem więźniem

idę spać....dobranoc!

Gość Tez romantyczka bez romantyka
Witam ! Och jak tu cudnie , cieszę się , ze zajrzałam. Jest tu ktoś jeszcze ? 🌼

Cześć romantyczko bez romantyka, witaj franckowalski. Fajnie, że czasem ktoś tu zagąda. Ja dzisiaj tylko na chwilkę,żeby wkleić wiersz który strasznie mi się podoba.Buziaczki dla was. Przekonaj mnie… Że życie będzie jeszcze piękne Że warto się, co dzień budzić Choć obok na poduszce nikt nie śpi Że warto się uśmiechać Choć nikt na uśmiech nie odpowie Że warto iść w deszczu na spacer Choć nie ma, kto trzymać za rękę Że warto zaparzyć kawę I napić się jej o z mroku I patrzeć do późna w gwiazdy Choć towarzyszem Tylko chłód nocy… Nie wiem jak Ale mnie przekonaj…

Witam Was !!!!!!!!! normalnie zakochana... wow , piękny , mnie przekonałaś , hihihi Pozdrawiam !

próbuje:-) W wyobraźni jestem wiatrem, co bawi się Twymi włosami, co delikatnie łaskocze uszy tajemniczymi szeptami. W wyobraźni jestem zapachem, co zmysły drażni przyjemnie, co goni oddech,napina skórę i marzyć każe potajemnie. W wyobraźni jestem wodą, co z Twego prysznica tryska, piersi jak płatki kwiatów zrasza i w intymności ciała się wciska. W wyobraźni jestem snem, co fantazję spuszcza z łańcucha, co nie ma wstydu i żenady i nie wie co grzech, co skrucha. W wyobraźni jestem czarodziejem, co wszystko zamienia w czułości. Kwiaty, to także zwykłe listki co oszalały z miłości\".

franckowalski --->❤️❤️❤️ Czy Ty naprawdę istniejesz , aż nie chce sie wierzyć , ze kobiety pozwalają Ci jeszcze być samemu ?

franckowalski - śliczny wiersz, romantyczka ja też się zastanawiam czy tacy faceci istnieją naprawdę! a jeśli tak to dlaczego tak trudno ich znaleźć? ...jeszcze jeden wiersz: kiedy umrę kochanie gdy się ze słońcem rozstanę i będę długim przedmiotem raczej smutnym czy mnie wtedy przygarniesz ramionami ogarniesz i naprawisz co popsuł los okrutny często myślę o tobie często piszę do ciebie głupie listy - w nich miłość i uśmiech potem w piecu je chowam płomień skacze po słowach nim spokojnie w popiele nie uśnie patrząc w płomień kochanie myślę - co się też stanie z moim sercem miłości głodnym a ty nie pozwól przecież żebym umarła w świecie który ciemny jest i kolor jest chłodny" uwielbiam ten wiersz ^^ wzruszający http://www.youtube.com/watch?v=3V4lla863Ow

:-) Dzieki romantyczko i normalnie zakochana :-) Jestem sam,romantycy tak mają A to jest ładne:-) * * * (Poprzez uśmiech...) Poprzez uśmiech do mnie przyjdziesz przygryzłszy wargi gdy już spłoniesz w zielonym ogniu książek moje ręce przytulą cię okrytego kurzem dróg których nie przeszedłeś ciemne tajemnice istnień wypijesz z moich ust i na moim ramieniu wyliczysz ile jest nieskończoność mnożona przez wieczność liczydłem znakomitym będą niepoliczone włosy piersi - złote połowy ziemi która jest twoim domem i ulice wszechświatów po których idziesz lekko moje nogi przed tobą tak będziesz zgarniał wiedzę nieprzebraną zamkniętą w rytmie mojej tańczącej krwi Halina Poświatowska Lubicie kwiatki? Te są dla Was.:-) http://pl.youtube.com/watch?v=QJbnLLDZNf0&feature=related

Uwielbiam kwiatki (zwłaszcza czewone róże) - no i wiersze Poświatowskiej też! Buziak dla was...uciekam spać!

Co to jest miłość Doprawdy nie wiem Chcę być kochana Chcę kochać Ciebie Kiedy jestem z Tobą Wiatr użycza mi swych westchnień Gdy jestem przy Tobie To czuję, że Jestem buziaczki..

do normalnie zakochana A On kocha? Co to milosc? Moze to? Piosenka Twoim oczom Twoim oczom, na przekór półprzymkniętym, powabnym, gest czyniony w pośpiechu, czuły, chociaż niezgrabny. Twoim oczom zmęczonym, Twoim oczom stroskanym, chłodny kompres ust słonych na Twych powiek aksamit. Twoim oczom, gdy nie dość czerwonych róż patosu, w lipcowym wierszu świeżość wrześniowych wonnych wrzosów. Oddech parny jak paproć, słowa – giętkie leszczyny, uśmiech (kpiący zanadto?) Twoim oczom – Jedynym.