Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franckowalski

****Szukam romantyczki z Wielkopolski***coś około 40 lat***

Polecane posty

do normalnie zakochana A On kocha? Co to milosc? Moze to? Piosenka Twoim oczom Twoim oczom, na przekór półprzymkniętym, powabnym, gest czyniony w pośpiechu, czuły, chociaż niezgrabny. Twoim oczom zmęczonym, Twoim oczom stroskanym, chłodny kompres ust słonych na Twych powiek aksamit. Twoim oczom, gdy nie dość czerwonych róż patosu, w lipcowym wierszu świeżość wrześniowych wonnych wrzosów. Oddech parny jak paproć, słowa – giętkie leszczyny, uśmiech (kpiący zanadto?) Twoim oczom – Jedynym.

Gość normalnie zakochana...
piękne... Jesteś powietrzem,które drzewa pieści rękoma z błękitu Jesteś skrzydłem ptaka, który nie trąca liści Płynie Jesteś zachodnim słońcem pełnym świtów Bajką ze słów,które mówi się westchnieniem Czym Ty jesteś? Dla mnie - świeżą wodą wytrysłą na skawrnej pustyni sosną ,która cień daje drżącą osiką,która współczuje dla zziębnietych -słońcem dla konających-bogiem Ty rozbłysły w każdej gwieździe której na imię miłość... Halina Poświatowska

Zycie jest piękne. w prawdziwej miłości nie ma dyrygenta nie ma przegranych ani zwycięzców nikt nie niesie ognia przed startem na Olimp herbata bez cukru jest słodka jak radość upija woda z kranu o smaku winogron a czas staje w miejscu i patrzy uparcie na zakochanych D. Wajgert

Gość a jeśli - to ty

franckowalski wiersz jak zwykle śliczny.... Co to jest miłość Nie wiem Ale to miłe Że chcę go mieć Dla siebie Na nie wiem Ile Gdzie mieszka miłość Nie wiem Może w uśmiechu Czasem ją słychać W śpiewie A czasem W echu Co to jest miłość Powiedz Albo nic nie mów Ja chcę cię mieć Przy sobie I nie wiem Czemu http://pl.youtube.com/watch?v=M-92GbEhDIE

Co to jest miłosc? Edward Stachura Nikt nie zna ścieżek gwiazd; Wybrańcem kto wśród nas? Zapukał ktoś... To do mnie gość?! Włóczyłem się jak cień, Czekałem na ten dzień; I stoisz w drzwiach... Jak dziwny ptak. Więc bardzo proszę, wejdź, Tu siadaj, rozgość się I zdradź mi, kim tyś jest, Madame? Albo nie zdradzaj mi, Lepiej nie mówmy nic. Nieśmiało sunie brzask, Zatrzymać chciałbym czas. Inaczej jest... Czas musi biec. Gdzieś w dali zapiał kur Niemodny wdziewasz strój, Już stoisz w drzwiach... Jak dziwny ptak. Więc jednak musisz pójść, Posyłasz mi przez próg Ulotny uśmiech twój, Madame? Lecz będę czekać, przyjdź! Gdy tylko zechcesz, przyjdź! Będziemy razem żyć! Ja będę czekać, przyjdź! Gdy tylko zechcesz, przyjdź!

Ja także :) W białych zim białych wierszach Złotych sierpnia pokojach Moja miłość największa Nie wie nic, że jest moja Czas ją syci jak wino Wyobraźnia upiększa Moją miłość jedyną Moją miłość największą I nic nie powiem jej, broń Boże Nie powiem nic umyślnie Bo póki milczę to ją mnożę Gdy wyznam wszystko pryśnie Więc nie wyśpiewam mej miłości Niech nie wie co się dzieje I nieświadoma swej piękności Niech w myślach mych pięknieje W białych zim białych wierszach Złotych sierpnia pokojach Moja miłość największa Nie wie nic, że jest moja Czas ją syci jak wino Wyobraźnia upiększa Moją miłość jedyną Moją miłość największą Może kiedyś po latach Jednak szepnę nieśmiało "Kiedyś, tamtego lata Strasznie panią kochałem" A ty przerwiesz w pół słowa Me wyznania zabawne "I ja pana kochałam Wtedy latem i dawniej" I nic prócz małej chwilki żalu Nie złączy nas, kochana W tym dziwnym życiu, śmiesznym balu Miłości niewyznanych Bladym tancerzom gra cichutko Orkiestra salonowa A pod orkiestry każdą nutką Podpisać można słowa: W białych zim białych wierszach Złotych sierpnia pokojach Moja miłość największa Nie wie nic, że jest moja Czas ją syci jak wino Wyobraźnia upiększa Moją miłość jedyną Moją miłość największą W. Młynarski http://pl.youtube.com/watch?v=uukbhx0aXhM

znowu trafiłeś... http://www.youtube.com/watch?v=rdzFV-CGBG4 cudowna piosenka... Opowiedz mi szeptem Jak mijają Ci wieczory Gdy nie ma mnie przy Tobie A herbata nie smakuje Jak mijają Ci noce Gdy nie słyszysz Wołania mego ciała A poduszka tylko pachnie Tamtą chwilą Opowiedz mi półgłosem Jak to jest budzić się Gdy nie śnię obok I rozpoczynać dzień Bez moich ust Opowiedz mi Jak pragniesz w myślach Wtulić się w moje włosy By pomilczeć… Opowiedz mi… A ja opowiem Tobie…

Ty także.:-) Przyjdę jutro, choć nie znam godziny - Bolesław Leśmian Pordzewiały twej wrótni zawory, Dym z twej chaty nie buja po niebie - Mnie tam nie ma! Tu jestem - bez ciebie, Tu, gdzie w próżni mijają wieczory! Zmienionego, nim przywrzesz do łona, Wiem, że poznasz po łkaniu przewiny!... Czekaj na mnie, w cień własny wpatrzona, Przyjdę jutro, choć nie znam godziny... Zapal światło u progów przedsienia, Z macierzanek spleć wienec nad czołem, Naucz dzieci mojego imienia I zachowaj mi miejsce za stołem! Ku tej drodze, gdzie idą pątnicy, Dłonie twoje rzucają cień siny... Zasadź brzozę pod oknem świetlicy, Przyjdę jutro, choć nie znam godziny... Duch mój, chabrem porosły i wrzosem, Burz zapragnął, co chłodem go zwarzą! Nie znam głosu, co będzie mym głosem, Nie znam twarzy, co będzie mą twarzą - Lecz ty jedyna mnie poznasz niezłomnie, Gdy twe imię śpiewając w dolinie, Z raną w piersi, zmieniony ogromnie, Przyjdę jutro, choć nie znam godziny...

http://www.youtube.com/watch?v=XE7W8G_ETOQ&feature=related Tęsknić i kochać...kochać i tęsknić Kto tak kazał nam? Spotkawszy siebie...i miłość i raj... Zaznawszy szczęścia wprost u nieba bram? Więc za czym tak tęsknię, czego szukam... Do czego stale serce i dusza się rwie...ucieka..? Pragnienie goni pragnienie i myśli ciągły bieg... Co tak boli...skąd ta pustka...czego wyglądam z daleka? Czy kiedyś zaspokoję duszy swej pragnienie i serca ciągły głód? Czy Ty dasz w sercu swym schronienie... Wtulisz na zawsze...i stanie się miłości cud...?

Gość superrrrrrrrrrrrr
Jak tu u was milo i pieknie......:):):):)

Przerwa-Tetmajer Kazimierz Gdzieś ty... Gdzieś ty, o gdzieś ty?... Kocham cię, jedyna, kocham cię zawsze... Zdasz mi się tak bliska, że tylko rękę wyciągnąć ku tobie, a ręka, zda się, twą rękę uściska. I tylko ramię wyciągnąć ku tobie, a ramię kibić twą obejmie wiotką, i tylko lekko zgiąć cię, a ku piersi ty się pochylisz i uśmiechniesz słodko... I tylko usta wyciąnąć, a twoich ust się poczuje pocałunek... Nieba! Aby już nigdy nie zatęsknić do niej, ileż lat jeszcze przetęsknić potrzeba?..

👄 Słyszę twój szept w szeleście jesiennych liści Widzę twoje oczy w szklance wody Czuję twój zapach przybyły z podmuchem wiatru Twój głos w leśnym echu A czy Ty mnie widzisz? Poszukaj mnie w swoim sercu http://www.youtube.com/watch?v=7pKA7zizSMs&feature=related 👄

👄 Tęsknota i miłość Jeśli tę tęsknotę zniosę. Jeśli do końca w niej wytrwam. Nad wiecznością się uniosę, Jak nad jeziorem rybitwa. Jeśli w tej miłości utonę, Jeśli w niej życie me zleci, Jeśli w tej miłości spłonę, Tak bez miary, do końca, Wtedy Bóg nade mną zaświeci, Zamiast porannego słońca. http://pl.youtube.com/watch?v=G7wDTGA4jiM&feature=related

Kochanie moje Kochanie moje, Ty jesteś zdrojem, Tej czystej wody, Co dla ochłody, Usta me piją - I wtedy żyją. Bo są spragnione. Bo są stęsknione. Twojej miłości. Twej namiętności. Jesteś miłością, Moją radością. Moim marzeniem, I mym spełnieniem.

👄 Umrzeć z miłości Chociaż raz warto umrzeć z miłości. Chociaż raz. A to choćby po to, żeby później chwalić się znajomym, że to bywa. Że to jest. ...Umrzeć. Leżeć na cmentarzu czyjejś szuflady obok innych nieboszczyków listów i nieboszczek pamiątek i cierpieć... Cierpieć tak bosko i z takim patosem, jakby się było Toscą lub Witosem. ...I nie mieć już żadnych spraw i do nikogo złości. I tylko błagać Boga, by choć raz, choć jeszcze jeden raz umrzeć z miłości. Agnieszka Osiecka http://www.youtube.com/watch?v=oOkxI2YtZXw

👄 Jak to jest byc człowiekiem spytał ptak Sama nie wiem być więźniem swojej skóry a sięgać nieskończoności być jeńcem drobiny czasu a dotykac wieczności być beznadziejnie niepewnym i szaleńcem nadzieji byc igłą szronu i garscią upału wdychać powietrze dusić się bez słowa płąnąć i gniazdo mieć z popiołu jeść chleb lecz głodem się nasycać umierac z miłości a kochac przez śmierc To smieszne odrzekl ptak wzlatując w przestrzen wysoko

Gość skoro już jesteśmy w temacie
Zrozum to, co powiem Spróbuj to zrozumieć dobrze Jak życzenia najlepsze, twe urodzinowe Albo noworoczne jeszcze lepsze może O północy, gdy składam Drżącym głosem niekłamane Ref. Z nim będziesz szczęśliwsza, dużo szczęśliwsza będziesz z nim Ja cóż włóczęga niespokojny duch Ze mną można tylko pójść na wrzosowisko I zapomnieć wszystko Jaka epoka, jaki wiek, jaki rok, jaki miesiąc, jaki dzień I jaka godzina kończy się a jaka zaczyna Nie myśl, że nie kocham Lub, że tylko trochę Jak cię kocham nie powiem No, bo nie wypowiem Tak ogromnie, bardzo, jeszcze więcej może I dlatego właśnie, żegnam Zrozum dobrze żegnaj

Gość a czy ja mogę być Twoim
słonkiem ??? Tak pięknie tutaj.

Gość powrót niedżwiedzia
:D zaraz cię znów zlinczują fanie wierszy ...

Gość panna Anna 26
Ja jestem romantyczką - moze mnie szukasz ? Tylko nie jestem z Wielkopolski