Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamachłopaków

Mamy dziewczynek....pomóżcie

Polecane posty

Gość Mamachłopaków

Wczoraj synek zapytał, czym sikają dziewczynki...no właśnie czym? Jakich nazw używacie? Nie wiem, co odpowiedzieć dziecku....

Mój mąż mojemu synkowi wytłumaczył że...ptaszkiem tylko że trochę inaczej wygląda :)

Gość Mamachłopaków
hmmm, mały mówi, że siusiaka nie mają

a może po prostu powiedz, że dziewczynki mają specjalną dziurkę do siusiania... :)

Gość xxyyzzzzz
ja swojemu wytłumaczyłam w ten sposób, ze chłopcy mają siusiaka a u dziewczynek zamiast siusiaka jest mała dziurka i dlatego też muszą kucać jak robią siku. I tyle. Nie pytał więcej. A ile Twój synek ma lat?

powiedz mu, że on ma dziurkę na końcu siusiaka a dziewczynka tez ma taką dziurkę, ale bez siusiaka i tyle...

A może najprościej będzie powiedzieć,że dziewczynki nie mają siusiaków,więc sikają pupą i muszą to robić tak,jak postępują chłopcy,gdy robią kupę. Małemu dziecku to wystarczy-nie będzie raczej drążyć tematu. Ja na szczęście nie miałam takiego problemu nigdy. Syn miał koleżankę w swoim wieku(córkę mojej koleżanki)i sam podejrzał co dziewczynki mają do siusiania. A jak miał niecałe trzy lata urodziła mu się siostra i kiedyś,kiedy się wspólnie kąpali,a córka miała trochę ponad dwa lata,usłyszałam,jak do niej mówi:uważaj,woda bardzo ciepła,poparzysz sobie hamburgera. Do dziś się z tego śmielemy,czyli jakieś trzy lata już.

Gość xxyyzzzzz
jaki jest sens okłamywania dzieci mówiac, ze dziewczynki robią siku pupą? Chore to dla mnie jest.

Gość Mamachłopaków
mój syn ma 5 lat i wyraźnie pyta o NAZWĘ

Gość FajnistyZdziś
nie wierzę, że nie macie na "TO" określenia

Gość xxyyzzzzz
Chłopcy mają ptaszka a dziewczynki cipuszkę z dziurką przez która robią siku itd jak pisałam wyżej. Ja tak mu wytłumaczyłam. 5 lat to kawał chłopa za moment idzie do zerówki, nie okłamuj go i nie wymyślaj. Chłopcy w tym wieku się interesują przeciwną płcią i za moment na podwórku przedszkolnym będa ze sobą rozmawiać. I wtedy będzie wiedział, że go okłamałaś wciskając kity typu jak Ci poradziła CzłowiekuCosię ZtobąDZIEJE. jeszcze jedno pamiętaj że tych pytań bedzie coraz więcej i bardziej dociekliwe.

Gość FajnistyZdziś
sam chętnie się dowiem

Gość no no noooo
wytłumacz, że chłopcy mają sisiaki, ptaszki (czy jak to tam określasz), a dziewczynki zamiast sisiaków m mają tylko małą dziurkę - sisię, pisię :) i napisz o tym kucaniu przy sikaniu, bo to całkiem mądre wytłumaczenie, akurat na miarę kilkulatka

Gość Mamachłopaków
cipuszka to brzydkie określenie, na medyczne określenia jeszcze trochę za wcześnie, zresztą też nie brzmią ładnie

Gość Ania Bajbak
heheh dobre poparzysz hamburgera :P

Cipuszka brzydkie? No bez przesady. Mój syn, lat 8, wie, że dziewczynki mają cipki. Nie rozumiem dlaczego mam tego nie nazywać po imieniu. Skoro On ma siusiaka, ptaszka etc., to co dziwnego jest w nazywaniu narządu cipką?

Gość Ania Bajbak
ojejku powiedz poprostu ze dziewczynki maja cipcie a chlopcy ptaszki po co wymyslac jakies inne niestworzone nazwy

Gość Mamachłopaków
o tym, że dziewczynki kucają - on już wie

Gość Ania Bajbak
to czego niewie wkoncu - nazwy ?? powiedz ze dziewczynki sikaja cipka cipcia a chlopcy ptaszkami :P moj siostrzeniec jak byl na wakacjach to spal z babcia - babcia spala w samej koszuli bez bilizny - nad ranem wnuczek sie budzi i pyta " babciu co ty masz za gabke " buehehehe :P chcesz do tego dopuscic ?

Gość Mamachłopaków
cipka- to niecenzuralne słowo, nie chcę, żeby tak mówił to brzmi mniej więcej jak ciulik albo chójek

Gość xxyyzzzzz
Jakieś problematory się Tobie zapodają. jak Ci sie nic nie podoba, a jest już troszkę odpowiedzi to powiedz, ze dziewczynki robią siku przez cewkę moczową, która znajduje się między łechtaczką a pochwą ukryte to wszystko jest przez wargi sromowe. ja pierniczę Kobieto zastanów się.

Cipka niecenzuralne słowo? Ok, nie mam pytań. :D Ok, nie mam pytań. Powiedz, że dziewczynki mają gąbkę. Ech...

Gość mama smoka
Ale macie problem :) Moja córka ma 3 latka i wie, że chlopaki sikają siusiakiem a dziewczynki cipką, pipunią cipeczką różnie ją nazywa. Cóż język polski nie ma zbyt pięknych określeń na narządy płciowe ale co tu ukrywać taka jest prawda :) Przecież nie powiem, że sikają kolanem, albo zymś innym (pupą?!) I czego tu się wstydzić małego dziecka? Problem to będziesz miała jak będzie miał lat kilkanaście!

Gość xxyyzzzzz
Jeżeli cipka jest wedlug Ciebie niecenzuralnym slowem to nie pytaj tu na forum bo z tego co zauważyłam większość z nas nie jest pruderyjna, a Ty napisz do Radia Maryja - oni pewnie podadzą jakieś określenie na miarę Twojej pruderii.

Gość no no noooo
może pisia ? siusia ?

Gość hu6tliuhku
SIUSIAK (chlopcy) i SIUSIA (dziewczynki) tak mi mam zawsze mowila i tak zapamietalam z dziecinstwa ;) ze dziewczynki maja siusie :)

Gość hu6tliuhku
u mnie zawsze w dmu bylo ze dziewczynki maja siusie. nieporozumieniem jest dla mnie okreslanie damskich narzadow imionami np. grazynka (u mojej kolezanki :O)

Gość dżamalka
5-latek i nie wie czym sie rozni chlopiec od dziewczynki :-O, takie rzeczy to juz wiedza 3 -latki. Powiedz mu normalnie ze dziewczynka ma pipke a chlopiec siusiaka i tyle..

moja córka wie że ma siusie a chłopcy siusiaka ma 5,5 roku i to wystaczyło,wie ze chłopcy jak siusiaja to stoja a dziewczynki siedza