Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśka ze śląska

Rampersy są na wyjście/spacer czy do spania??

Polecane posty

Gość Baśka ze śląska

??

Gość KroKodyleK.
Moim zdanie wyjście/spacer. są świetne:)

Moim zdaniem i do tego i do tego. Mam dla malego kilka luzniejszych rampersow w ktorych spi jak jest goraco i kilka w ktorych jest ubrany w wciagu dnia.

jak mala byla malutka to byly na wyjscie/spacerki... teraz to juz raczej na wyjscie wkladam jej sukienki albo spodenki i koszulke. za to rampersy u nas są superrrr do spania :D inne ciuskzi małą umie ściągnąc a rampersa jej ciezko zdjąć :D

Gość Poaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
do jednego i drugiego ;)

Gość Baśka ze śląska
Do spania na razie za zimno ale wypróbuję jak przyjdą upały, na razie moja mała śpi w pajacykach przykryta a i tak bywa jej zimno. Ale nie o tym mowa, dzieki za odpowiedzi!

Gość mama smoka
a co to za różnica? :) Może chodzić może też spać :)

Gość cięzarna
Rodzę w listopadzie, czy myślicie że jest sens kupować te rampersy?

Też rodzę w listopadzie i nie będę tego kupować, to za zimna pora roku chyba. Na wyjścia na pewno Ci się nie przydadzą, a do spania będę zakładać pajacyki. Pozdrawiam! ;)

Do jednego i drugiego, czyli do wszystkiego. Większość ubrań niemowlęcych ma wszechstronne zastosowanie i można ich używać okrągłą dobę.

są też rampersy z długim rękawem i długimi nogawkami - czyli pajacyki z obciętymi stópkami :) na zimę zatem też coś się znajdzie. Ja dla mojego zimorodka mam naszykowane kilka takich rampersów.

To nie rampersy tylko pajace bez stóp i są na rynku od wielu wielu lat, tylko nie w polskich sklepach. W Skandynawii to norma. Czasem trudno tu znaleźć pajace ze stopami, bo dominują w zasadzie te bez. Zakłada się do nich skarpety.

A na jesień, zimę i wiosnę nie ma po co rampersów kupować, bo one są na lato.

Gość gość
To zalezy od ciebie u nas w lato byly fo spacerkow a w taka pogode jak teraz zakladam do nich skarpetki i sa po domu :) a kolezanko ktora uwaza ze w Pl nie ma pajacykow bez stopek troche zacofana jestes bo ja widzialam nie raz-nie pamietam w jakich sklepach bo ja tego nie lubie :)

Gość ja od niepelzajacego
A nie wiecie gdzie mozna kupic te pajace bez stopek?szukam i nie moge znalezc. Tak samo mam problem z kupieniem takich polspiochow.

Przecież nie napisałam, że nie ma ich w Polsce tylko w polskich sklepach - czyli sklepach z odzieżą polskich producentów. Pewnie, że je widziałaś w Polsce w sklepach. Ja też. Nie pamiętasz w jakich? To ci przypomnę: w sieciówkach i nie skądinąd jak ze Skandynawii właśnie. Czytaj ze zrozumieniem proszę.

Wiemy gdzie kupić. Jak wyżej. W sieciówkach: KappAhl, Lindex, Cubus, H&M. Te półśpiochy bez stóp to nie półśpiochy, tylko spodenki bezuciskowe. Dla dziewczynek są też leginsy bezuciskowe, a dla obu płci jeansy bezuciskowe. Wszytko do zakupienia w tych samych sieciach.

Gość gość
a jakie to są polskie sklepy, oczywiście po za biedronką, znasz jakieś? podaj nazwy, rozmawiamy o sklepach z odzieżą

Pajace bez stóp i spodenki bezuciskowe bez stóp zdarzają się również w sieci TK Maxx, dlatego warto zaglądać i tam. Szczególnie pajace.

Coccodrillo nie cocodrillo, uznajmy to za literówkę, a nie brak kompetencji faktycznie w obecnej chwili nie znalazłam ofert na internecie, Wójcik i reserved z tego co widziałam na stronie internetowej-brak jakichkolwiek pajacy ;))

Nie wiem co dokładnie jest w Biedronce a czego nie ma. Jeśli chodzi o Endo, to dawniej nie było u nich takich rzeczy, więc nie muszę wszystkiego wiedzieć. Wiem, że w Polsce dominują tradycyjne śpiochy i pajace ze stopami. Nie śledzę wszystkich ofert na bieżąco. Te o których pisałam wyżej są natomiast od lat, w niższych cenach i wybór jest spory. Tu masz raptem 6 szt. po 50,-, a w sieciach masz ich pełno po 30,- (głównie dwupaki po 60,-).

A na wyprzedażach po 15,-/szt. czyli 30,- za 2-pak, lub 2 w cenie 1, albo 3 w cenie 2.

Smyk też ma wyższą cenę, a do tego znając Cool Club kiepską jakość. Miałam stamtąd trochę rzeczy i źle zniosły pranie.

Masz rozdwojenie jaźni, czy na zbyt dużej ilości topikach siedzisz?: Superdry To nie rampersy tylko pajace bez stóp i są na rynku od wielu wielu lat, tylko nie w polskich sklepach. W Skandynawii to norma. Czasem trudno tu znaleźć pajace ze stopami, bo dominują w zasadzie te bez. Zakłada się do nich skarpety. TYLKO NIE W POLSKICH SKLEPACH tutaj padło gdzieś moje pytanie które to są polskie sklepy i odpowiedź: "Superdry Cocodrillo, Endo, 5-10-15, Smyk, Wójcik, Reserved ...mam dalej wymieniać? " a więc skoro NIE MA W POLSKICH SKLEPACH, to jakim cudem ja w dosłownie minutę znalazłam? podesłałam po 1 linku... Ogarnij się dziewczyno, i myśl co piszesz... Próbujesz się upierać przy swojej racji, której tutaj nie masz.

Czytasz czasem, czy tylko piszesz? Wróć kilka postów wyżej i znajdziesz odpowiedź. Nie muszę być na bieżąco z całą ofertą polskich sklepów. Ostatni raz kiedy ją wertowałam nie było niczego takiego. Pewnie wprowadzono je w tym roku bądź w ubiegłym. Nie muszę wszystkiego wiedzieć, bo na co mi to? Sieci, które wymieniłam wyżej, posiadają natomiast produkty o których mowa od lat i to w stałej ofercie. Popatrz zresztą na proporcje odpowiedników ze stopami w polskich sklepach, żeby mieć jakiekolwiek wyobrażenie o ich skali i porównaj z sieciówkami. Nie wiem co próbujesz mi udowodnić, ani czym się tak przejmujesz? Może warto czasem poczytać ze zrozumieniem zamiast krzyczeć i się ekscytować z nie wiadomo jakiego powodu, bo zasadniczo to nie ma czym.

Gość moj tez ma 5 miesiecy i 2 tyg
Superdry ma troche racji.w polskich sklepach dominuja te ze stopami. Owszem,zdarzaja sie. Link ze smyka sie nie otwiera wiec nie wiem jaki to pajac.ale ostatnio w sklepie stqcjonarnym widzialm takiego,ale co z tego,byl gruby,welurowy. Ja szukam normalnych bawelnianych,do spania.z lekkim sciagaczem na dole a nie szeroka nogawka. Te legginsy,widzialam raz w smyku ale byly na wyprzedazy i brak bylo rozmaru dla synka. Te tradyycyjne polspiochy i pajace strasznie mnie denerwuja,jak dziecko rusza.nogami to wypadaja stopy,potem sie zaczepiaja paluszki,a ze skarpetami na wierzch jest grubo i nie wygodnie na pewno. Poszukam w innych sklepach. Akurat ja marke coolclub bardzo lubie,szczegolnie body z takiego materialu rozciagliwego,maja znak stretch chyba,bawelniane.bo pajace to porazka sie okazaly,po jednym praniu byly za krotkie,choc rozmiar ok,ale tak sie zbiegly,ze musialam sama pozbawic je stop....szkoda bylo kasy na jedno zalozenie.