Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tartuffek

biedni nauczyciele

Polecane posty

Go艣膰 trzeba bylo sie uczyc
jak powiedzialam wcze艣niej ta dyskusja jest jalowa

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to chyba pracujesz na dwoch
jasne a inne zawody sa nieodpowiedzialne. Ludzie,ktorzy tak mowia nie wiedza co to ciezka praca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja mama prace w szkole
zakonczyla rok temu, zalamaniem nerwowym i ciaglym zapaleniem krtani.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tegoroczna maturzystkaaaa
a ja wspolczuje nauczycielom, ale dlatego ze jak ktos wczesniej powiedzial: jedna osoba idzie rano do pracy, konczy o 15.00 i od tej godziny na wolne, moze sie spotkac z kolezankami, jak ma rodzine to zajac sie dzieckiem czy cos, bo ma WOLNE. a nauczyciel? przychodzi do domu, tez czesto ok 15.00 i co go czeka? stos kartkowek, sprawdzianow do sprawdzenia, ukladanie nowych, przygotowanie sie do lekcji itd. w zyciu bym nie chciala byc nauczycielem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ta pani jest bardza madra
zle ci to zmien prace! a nie placzesz jak ci zle. inni maja duzo gorzej i nie robia z tego wielkiej tragedii. nauczyciele mowia ze dzici sa okropne itp. a widac ze poprostu nie maja powolania, do dzieci trzeba miec podejscie i nie kazdy je ma! wiec zmiencie zawod bo tylko wyrzadzacie krzywde dzieciom

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tegoroczna maturzystkaaaa
no i uczniowie :O masakra. chyba ze trafi sie naprawde na super klasy, ale w kazdej sa jacys debile ktorzy dadza popalic. czasam mi bylo zal ze auczyciel mowil i mowil a nikt go nie sluchal :( :O

Udost臋pnij ten post

kazdy nauczyciel na etacie ma jeden dzien wolnego. Bardzo rzadko siedza w pracy do 16. a jak siedza to ida na poxniejsze godziny. A ferie zimowe to nie wolne. A te pare dni przed i po kazdych swietach to co?

Udost臋pnij ten post

to co maja powiedziec nauczyciele uczacy w poprawczakach? nie skarza sie tak jak WY!!!!

Udost臋pnij ten post

powinni zmodyfikowac przestarzala karte nauczyciela. Zasady zatrudniania powinny byc takie jak w kodeksie pracy, np okres probny. Jak sie sprawdzi, to witamy w szkole, jak nie, to do widzenia. A nie jak jest teraz, ze prace najczesciej sie zalatwia przez znajomosci, a jak juz sie zatrudni to tak naprawde dyrektor nic nie moze, bo szkoly podlegaja samorzadom. Duzo by jeszcze wymieniac.

Udost臋pnij ten post

a z za艂amaniem nerwoym mozna skonczyc w kazdym zawodzie. A dentysci maja k艂opoty z kregos艂upem, a ludzie pracujacy na stojao 偶ylaki....itp

Udost臋pnij ten post

jesli o mnie chodzi to sie nie skarze tylko staram sie wam uswiadomic jak to wyglada z innej perspektywy. ale wy macie klapki na oczach i przemawia przez was nienawosc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MOJE DROGIE
Ja tez skonczy艂am studia i bardzo trudne.Pracuj臋 nie do 15 a dlu偶ej i mam kolezanke nauczycielk臋,kt贸ra ma wolne popo艂udnia i nie narzeka na kase.A w szkole sredniej by艂a s艂aba uczennic膮.I prosze mi wierzyc,偶e nauczycielem zostaje raczej sredniak albo i ten co mia艂 k艂opoty z nauka a ludzie m膮drzy koncza inne studia i pracuj膮 po kilkanascie godzin aby godnie zyc.Mam dzieci w szkole i wiem jak ucza nauczyciele.Tam nie ma pasji,nie ma madrosci!Dlaczego szko艂y prywatne nie strajkuja-BO MAJA DOBRYCH I BARDZO DOBRYCH NAUCZYCIELI!Ci przecietni szumia najg艂osniej bo nikt ich nigdzie nie zatrudni!DLACZEGO TESTY IDA Z ROKU NA ROK GORZEJ A M艁ODZIEZ MAMY MADRZEJSZA?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do jako艣 nie wsp贸艂czuj臋 ci...
dzwni jeste艣cie - je艣li zaw贸d nauczyciela to taki cud mi贸d malina to czemu sami nie wybrali艣cie takiego zawodu????? narzeka膰 zazdro艣ci膰 psioczy膰 tak robi膮 ludzie zakompleksieni kt贸rzy w swoim 偶yciu nic nie osi膮gneli... jeste艣cie bezrobotnymi??? to ruszcie ty艂ki sprzed kompa i nie narzekajcie !, ze wszyscy maja lepiej tylko nie WY.

Udost臋pnij ten post

MOJE DROGIE-> popieram

Udost臋pnij ten post

no teraz to mnie rozbawilas. pracuje w szkole prywatnej i nikt nie strajkuje bo z marszu pozegnalby sie z praca :D

Udost臋pnij ten post

do jako艣 nie wsp贸艂czuj臋 ci...-> chyba kolejna nauczycielka

Udost臋pnij ten post

gdymy艣cie mieli ciekawa prace, byli szcz臋艣liwi w 偶yciu to nie narzekaliby艣cie tak na wszystko i na wszystkich...... szkoda mi was ludki - kiedy艣 w艂asnym jadem si臋 zatrujecie blehehehehe cz艂owiek szcz臋艣liwy spe艂niony nikomu nie zazdro艣ci :) i ju偶 nie chopdziu tu o nauczycieli ale tak og贸lnie

Udost臋pnij ten post

trzeba bylo sie uczyc-> a pani nauczycielka nie poszla na zakonczenie roku szkolnego?

Udost臋pnij ten post

jest na 11:)

Udost臋pnij ten post

nie, jestem m艂oda studiuje pracuje ze szkolnictwem nie mam nic wsp贸lnego tylko wsp贸艂czuje takim zgorzknia艂ym ludziom jak wy :)

Udost臋pnij ten post

nauczyciel to pow艂anie moi drodzy nauczyciele...nie kazdy nadaje sie do tej pracy, ale r贸wniez nie kazdy nadaje sie na lekarz, ksiegowego, inzyniera.....

Udost臋pnij ten post

trzeba bylo sie uczyc-> powiedz mi dlaczego nie zmienisz pracy skoro jest ci tak zle?

Udost臋pnij ten post

nigdy nie bedzie tak idealnie, ze wszyscy beda pracowac z powolania w danym zawodzie:) Ale taka jest prawda, kto sie zle czuje w swojej pracy, ten narzeka najbardziej.

Udost臋pnij ten post

nie chce pracowac na nastepna grupe zawodowa ktora chce przejsc na wczesniejsza emertur臋. To skandal. Wszystkie zawody sa rowne, ale nauczyciele to sa r贸wniejsi.

Udost臋pnij ten post

gdzie ja napisalam ze mi zle?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 n-lka angielskiego
owszem mamy teraz wolne ale ca艂y rok psychiczne obci膮偶enie jest ogromne bo wi臋kszo艣膰 uczni贸w to dzieci trudne wychowawczo bez tego wolnego nauczyciele l膮dowaliby w psychiatryku praca w szkole nie jest 艂atwa !!! i s艂abo p艂atna 1200zl

Udost臋pnij ten post

rowniez uwazam, ze nauczyciele nie powninni miec prawa do wczesniejszej emerytury. Co innego gornicy czy policjanci, oni maja prace podwyzszonego ryzyka, ale dla nauczycieli to juz przesada.

Udost臋pnij ten post

odnioslam takie wrazenie ze zle ci...

Udost臋pnij ten post

je艣li ju偶 wkraczasz na r贸wniejsze zawody nie zapomnij doda膰 g贸rnik贸w :)

Udost臋pnij ten post

wrazenie mylne. to co napisalam mialo sluzyc jako dowod ze ta praca nie jest taka rozowa jak sie wszystkim wydaje

Udost臋pnij ten post