Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZainteresowanaGóralka

Akcja picia mleka w szkołach?? kto to wymyślił??

Polecane posty

Gość przecież wapń nie tylko
jest w mleku! o wiele więcej jest go np. w żóltym serze. lepiej spożywać przetwory mleczne typu jogurty, kefiry, sery niż mleko bo jest ono gorzej trawione przez organizm.

Mamani ja chyba głupieje od tego internetu :P bede musila nie placic rachunkow to wyłączą :) bo cholerka co chwilke cos wyczytuje cos tam sprawdzam, to jakies nowe cuda. Np wczoraj ktos pisał ze witamin broń Boże nie przyjmowac na poczatku ciąży a ja biore je juz od dawna i tak samo było z pierwszym dzieckiem. Albo ze masz pic mleko bo zeby sie posypią a teraz ze mleko jest bleeee. No kurde ja mam dystans do pewnych informacji ale nie ukrywam ze one mnie irytują i drąże pewne tematy no bo ... ahhhhhhh kurde

taa a co do sera to byl ostatnio reportaz ile sera jest w serze. Sam sztuczny tłuszcz. Miesa w mieśie 14 % ja pierdykam nie bede ogladac tv ani grzebac po necie bo predzej zwarjuje niz urodze :(:(

poza tym raczej ostrożnie podchodzę do wielu nowinek żywnościowych - każdy stara się udowodnić na 100 % swoje racje. Jakbyście przeczytały książkę dr Kwaśniewskiego o diecie optytymalnej i uwierzyły w to co tam jest bardzo przekonywująco udowodnione, to byście nie tknęły węglowodanów, a jadłyście tylko białko z tłuszczem i jajkami.

Gość Mocccaaa
lepiej przyswajalny jest np. jogurt niż mleko.

jesli chodzi o jajka to powinno ich sie jesc nie wiecej niż chyba 3 tygodniowo a starsi ludzie jedno tygodniowo. z tego co wiem rowniez nie są zbyt polecane :D:D

co innego jest picie mleka pod koniec ciąży czy w czasie karmienia a co innego jest picie mleka u np 7 latka mój ojczym ma osteroporozę i musi wypijać min litr mleka oprócz innych nabiałów mleko wszędzie stanowi podstawowy składnik odżywczy- nie licząc oczywiście wody poza tym - tak jak napisałam- to dobra akcja ze względu na reklamę naturalnego jedzenia przepraszam ale jak widzę reklamę nimm2- cukierków z witaminami- to mnie nosi- wolałabym reklamę owoców

mamamani czy ty zdążyłaś przeczytać mój wpis zanim skasowano temat o tobie ostatnio??

ike przeczytac zdazylam ino odpisac juz nie :D:D a jak tam postepy w badaniu? wiesz już coś?

he he he ja też nie wierzę w te całe żywienie optymalne, tylko podałam przykład - po przeczytaniu tej książki wiele ludzi w to wierzy, bo dr Kwaśniewski ma niby naukowe dowody na prawdziwość swoich tez, a w książce jest to naprawdę wiarygodnie opisane ja tam słucham mojego organizmu, jeśli mi się chce mleka, jajek, mięsa, ryb czy innych rzeczy to je jem i tyle :)

Gość co Wam szkodzi
nie chcą to niech nie piją tego mleka... Poza tym nie wszędzie musza je pić tylko w większości szkól daja mleko w kartonikach i dziciaki moga przyniesc do domu... więc o co Wam chodzi... Jakby nie dawali nic to byście truly że nic nie dają... co za pojebany kraj i ludzie... Wam się nie dogodzi

mamani ja pisalam że moja mama mieszka w innym mieście- więc chwilowo pieluszki są w drodze pocztowej ponownie- tym razem do innego miasta:D cokolwiek nie wyjdzie przynajmniej poczta na ns zarobi :D

a apropo owocow. w mc donaldzie dodają do kazdego zestawu jablko... syfne robaczywe paskudne jablko, ktorego i tak dzieci nie jedza bo przeciez przychodza na frytki a nie na jablka.. ja jestem za promowaniem zdrowego jedzenia ... ale nie w ten sposób...

a poza tym, lepiej niech dziecko wypije szklankę mleka niż coli lub soku "owocowego" albo napoju gazowanego zaprawionego beznoesanem

tofikowa- mm to samo- słucham siebie- czesto mm wręcz chcicę a to na rybę a to na kawał surowego mięcha to na ser a to właśnie na mleko- i to wtedy spożywam z dziećmi jest gorzej bo one zazwyczaj mają smaka na słodycze:D

mamani ale zazwyczaj te najbrzydsze owoce są najbardziej naturalne i zdrowe- bo bez ulepszaczy:D

ike :D:D:D:D akurat ten instytuacji nie lubie... chyba bardziej nie lubie tylko tp sa :D:D:D ale coż jak mają monopol narazie to nie mozna ich przeskoczyc wiec niech zarabiają. ja czekam na te wyniki. malej juz prawie to zlazlo :D:D:D no i mocz wyszedl super wiec mysle ze to napewno od pieluch... albo są syfne albo poprostu mala jest na nie uczulona.

dziewczyny na ogolnej jest topik - uwaga nie jedzcie pizzy :(:( co tam koorwa ludzie piszą koszmar. Przeczytalam cały i stwierdziłam ze juz nigdy nie kupie parowek, pasztetu, żadnej wedliny ponizej 30. To jakis koszmar. Zeby kobietom w ciąży tak strasznie życie obrzydzac a fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. A ten program uwaga i jego akcja ile miesa w mięsie? Szok. Kupie sobie sadzonki truskawek posadze na balkonie i bede tym sie żywic :( no i krowe sobie w sypialni przechowam na okres ciąży i dalej :P

Gość I dlatego czasem
lepiej nie wiedzieć co sie je bo w innym przypadku pozostałaby nam tylko woda do spożycia (choć i z nią różnie bywa).:classic_cool:

przybywam - zazdroszczę ci dużego balkonu:D ja sporo papu mam naturalnego- bo ze wsi i działki- mięsko też często kupuję od znajomych z wioski babci- czyli swiniaczka poprostu kupujemy np z ciocią czy mamą na pół- wsadzamy w solankę oddajemy do wędzarni i mamy normalne wędliny albo poprostu piekę mięso jako wędliny n kanapki

hehe ano z wodą tez nie najlepiej. czytalam art ze np staropolanka ma tak duzo substancji rakotwórczych ze nie powinna byc dopuszczona do sprzedazy.... :D:D:D na serio lepiej nie wiedziec :D

mamani - nawet slońce jest rakotwórcze;)

ike ano jest :D:D:D i co zrobic... przydaloby sie spakowac ciuszki i zmienic planete na jakąs mniej zkazoną... :D:D:D:D

ike balkon nie jest duzy ale cos jesc trzeba :P ja tez kupie świniaka tylko ze nawet te swiniaki cholera wie czym karmione :( ale ok. Skoro kupiłam dupną lodówke to kupie tez swinke w końcu bede miala gdzie ją trzymac :) Cholera az mi gotowanie obiadu na dzisiaj zbrzydło :( Moze lepiej nie czytajcie tamtego tematu.

przybywam to fakt dziś wszystkie zwierzęta hodowlane są jednak czymś tam podkarmiane- fakt że jeśli chcesz mieć gospodarstwo ekologiczne to dopuszczalne są tylko jakieś tam normy- wię zawsze to coś moja ciotka choduje kurczęta ekologicznie- automatycznie musi byc duzo większy dla nich wybieg i o wiele bardziej naturalne papu

a mi zaraz przywiozą "tone" truskawek bo mama z babcia stwierdzily ze se usiade na stolku w cieniu i poobieram truskawki dla calej rodziny do zamrozenia na zime :D:D:D:D w sumie fajnie :P bo ja lubie truskawki :D:D:D

ostatnio mówie do babki w masarni ze chce małego kurczaka a ta mi daje takie bydle 4 kg i mowi ze to najmniejszy :(:(:( pomyślałam sobie a ja pierd... Mamani wyslim mi troszke tych truskawek moga byc nieobrane :) zanim mi z sadzonek cos wyrośnie to padne z niedozywienia :(

przybywam pocztą ci to wyslać?? :D:D:D Obawiam sie ze tez bys padla z niedozywienia zanim by doszly :D:DD: ja tam sie ciesze ze mam wiekszosc jedzenia od babci bo przynajmniej wiem ze nic nie pryskane a swinki jedza gotowane ziemniaki a nie chemiczne pasze...