Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZainteresowanaGóralka

Akcja picia mleka w szkołach?? kto to wymyślił??

Polecane posty

raczej nie bosz ja się przygotowuję do rzucenia palenia:O

przybywam ja bym nie stosowala bo to polega na tym ze te plastry uwalniają do krwi nikotyne... tylko w mniejszych ilosciach niz z paczki papierosow... ale ogólnie rzecz biorac efekt jest taki jakbys palila i trula dzieciaczka... tylko ze troszke slabiej...

ike palisz? ja duzo nie pale ale od czasu do czasu cos tam zapale i niestety sama sobie z tym nieradze :( pomyslałam ze skoro i tak jest nikotyna w organizmie to z dwojga zlego zdrowsze będą plastry ale moze sie myle:(

no tak wiem jak działają ale po nich chyba jakoś łatwiej jes rzucic calkowicie czy nie? Cholera no nie mam pojecia. Lekarze mi mowią ze nie wolno w ciązy gwałtownie rzucic palenia bo moze dojść do jakiegos tam wstrząsu toksycznego czy cos tam. Nie wiem co robic ?

przybywam ja pytałam ginekologa jak byłam w ciąży i stanowczo plastrów zakazał palę- duzo pale- właśnie dziś idziemy na pogrzeb męża ciotki która umarła na raka płuc........

Gość ewelinay23
Mleko w szkolach jest darmowe bynajmniej te bezsmakowe, doplaca sie tylko do mleka smakowego ok 5 zl miesiecznie, jesli Twoje dziecko nie lubi go pic to nie musiz za nie doplacac wystarczy to zglosic nauczycielowi

przybywam ja w pierwszej ciąży rzuciłam z dnia na dzień i było lux- dwa lata nie paliłam- potem poszłam do pracy gdzie wszyscy paili...........:O a w 2 ciąży tak rzucałam stopniowo , że nie rzuciłam..... i nie znam ani jednej osoby która w ciąży stopniowo rzucała i rzuciła..........

a paliłaś duzo w ciąży czy przestałas i potem znow zaczełas? W pierwszej ciązy tez podpalalam dziecko zdrowe wody plodowe czyte ale i tak wolalabym rzucic

przybywam tk jak mówię w pierwszej nie paliłam wogóle od dnia kiedy zrobiłam test- ani jednego! w drugiej przeszłm niby na superlighty i tylko podpalałam- ale jednak...

ah dzięki :P czyli co mam sie zaprzec i nie palic wcale tak? A to ze lekarze mówią ze to szkodliwe to jak? Zlekcewazyc to? Cholera nie chcialabym zeby dziecko nabawilo sie jakiegos wstrząsu czy jak to tam oni nazywają.

Gość 6530
Jak można nie lubić mleka ? :p właśnie popijam mlekiem drożdżówkę z jagodami, Mniam :) :)

Gość dyskutujecie o piciu mleka
i niby coś wiecie, takie ekspertki, to może mi wytłumaczycie, co to jest "kozeina"?:O Matko... I jak dziecko nie chce pić mleka, to nie musi. A Danonki są bardzo niezdrowe. I kto tutaj padł ofiarą lobby mleczarzy?:O Lepiej zjeść kawałek sera albo wypić zwykły jogurt🖐️

i wiecie co mnie wkurrrrrrrrr leżałm na potalogi jeden dzien i po cc 3 dni i w tym czasie nawet nie myslałam o paleniu- i był moment jak wychodziłam, że pomyslałam sobie że to dobry czas na rzucenie i kurwa jak ostatni debil rzestraszyłam się że nie schudnę !!!!!!!!!!!!

wiesz nie wiem- moją pierwszą ciąże prowadziło 2 ginów, 2 trzech - każdy kazal nie palić !!! żaden nie wspomniał o tym że to niebespieczne i lepiej rzucać powoli- chcesz zrob sondę która rzucała stopniowo i rzuciła;)

no niby tak bo wiesz jak nie palisz to czyms rece zając trzeba a najczesciej łapie sie za jedzenie:( Sama mam juz dosć zamkne sie w domu i nic nie bede robic ani jesc ani palic ani pic wody. Zrobie sobie kompot z truskawek od mamani:P

Gość 6530
dyskutujecie o piciu mleka --> u mnie w domu wypija się codziennie co najmniej 3 litry mleka, jakoś żyjemy, kazeina nas nie zabiła, jeszcze ;) Ostatnio moja mama, która ma 58 lat była na badaniu gęstości kości, lekarz powiedział że są w bardzo dobrym stanie.

prybywam wies - jest taka teoria że czasem bedac w ciąży poprostu nie chce ci się palic- ja tak miałam w ierwszej- pierwszy dzień czuam się nieswojo, a potem kurna jakbym nie paiła całe życie- tk zmarnować taką szansę, trzeba byc ostatnim kretynem:( i ja nim jestem bo nastepna okazja juz się nie powtórzy- przy zuzce wogle mnie nie odrzucało od papierochow i pilnowanie się żeby palic jak najmniej było koszmarnie trudne. więcej dzieci nie chcę mieć - więc pozostaje silna wola której nie mam

Gość 6530
Przybywam z daleka, no a może niech Ci mąż zakupi komplet szydełek i drutów, zajmiesz ręce dzierganiem wyprawki dla potomka ;)

6530- u nas też mleko to podstawa- albo tak podpijamy, albo włśnie do bułki drożdżowej, albo herbatników, mój syn mleko uwielbia

z szydełkiem dobry pomysł :) ike no własnie mnie tez nic a nic od palenie nie odrzuca :( kolezanka jest w tym samym wieku ciąży co ja i pierwsze co jak wstała i zapalila to od razu no wiecie... i od tamtej pory unika dymu jak cholera a mi jakos nie specjalnie on przeszkadza. :(

próbuj kochana próbuj- dla ciebie lepiej dla dziecka lepiej przynajmniej próbuj

Gość 6530
Ike, ja już jestem patologiczna z tym mlekiem :p jak mnie koledzy z pracy próbują wyciągnąć na piwo, to ich odstraszam propozycją kufla mleka :D ja tam nie będę się dopasowywać, na razie zgodzili się tylko że jak ja będę pić swoje mleko, to oni wodę, negocjujemy :p

ja całe życie napajałm się wodą właśnie- i to kranówą- terz wiadomo krnówka coraż gorsza- ale nie umiem napić się sobiem, kompotem, colą czy czymkolwiek innym

dobra dziewczynki bawcie się dobrze- ja idę szykować się na pogrzeb:O

Gość Nie na temat
Rozmowa rozwinęła sie chyba troszke w innym kierunku.... o ile umiem czytać tematem rozmowy powinno być mleko a nie plastry czy gumy nikotynowe :P Moje dziecko mleczko pije, jest zdrowe, ma mocne kosci i piekne biale zęby :))