Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU

DZIS DOWIEDZIALM SIE ZE PRZYJELI MNIE NA 4 PARYSKIE UNIWERKI!!! JUHUUUU

Polecane posty

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU

PRZYJELI MNIE NA : SORBONE-PARIS 4 NA: SOCILOGIE, SERBSKO-CORWACKI I ARCHEOLOGIE PARIS 5 NA: PSYCHOLOGIE,FRANCUSKI DLA OCOKRAJOWCOW I SOCJOLIGIE PRIS 10 NA PSYCHOLOGIE ,SOCJOLOGIE I GEOGRAFIE Z TURYSTYKA I NA UNWERSYTET SAINT QUENTIN EN YVEILNES (WERSAL) NA: GEOGRAFIE Z TURYSTYKA I NA SOCJOLOGIE. CO WYBRAC?

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
UP UP

Gość chyba najwyzej w rankingu stoi
Paris 5 , ale nie pamietam, wrzuc na google top words university czy jakos tak i wybiez najlepszy, to sie potem liczy w pracy. Gratuluję.

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
NO WLSNIE SIE ZASTANAWIAM... MAM CZAS DO SIERPNIA SIE ZDECYDOWAC... I TAK WLASNIE MNIE KORCI TA PSYCHOLOGIA LUB GEOGRAFIA ALE WSZYSTKIE KIERUNKI SA FAJNE!N NIE SADZILAM ZE WSZEDZIE MNIE PRZYJMA I MAM TERAZ KLOPOT

Gość hmhmmmmmmmhmmmmmmmmmm
ło jezu ale nie krzycz tak :o

"wybierz" oczywiscie mialo byc

Gość hdjdcnkdn
ale zdolniacha :D

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
JUZ SPRAWDALAM RANKINGI, OGOLNIE PARYSKIE UCZELNIE SA TRAKTOWANE NA JEDNYM POZIOMIE BO KAZDA OFERUJE PRAKTYCZNIE INNE DZIEDINY NAUCZANIA, PARIS 5 JEST BARDZIEJ MEDYCZNO BIOLOGICZNA UCHZELNIA , WERSAL I NANTERRE - PRAWNO ADMINISTRACYJNA A PARIS 4 HUMANISTYCZNA , KURCZE SAMA NIE WIEM, OSIGNELEM SOWJ CEL, 2 LATA NA TO CZEKALAM, MAM 2 2 LATA, RZUCILAM STUDIA W POLSCE ZBY SPELLNIC SWOJ SEN I UDALO SIE :) ALE JESTEM HAPPY :)

Gość michaellooo
Często jeżdżę do Paryża z firmy. Jeżeli chcesz dorobić trochę do utrzymania, poprzez spotkania z przystojnym panem to napisz

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
WYNAJMEK KAWALERKE, BO Z CHLOPAKIEM MIESKAC NIE MOGE :( ZA DALEKO MIESZKA BO AZ 120 KM OD PARYZA :( NO ALE DAM RADE ,PRACE MAM, MIESZLAKISMY DO TEJ PORY RAZEM NO ALE JAK ZACZNE STUDIA TO BEDE MUSIALA SIE WYNIESC Z OBRZEZY PARYZA ZEBY MIEC BLIZEJ... O KASE SIE NIE MARTWIE, ZARABIAM DOSC DOBRZE - 1500e NA POL ETATU, JUZ 2 LATA TU SIEDZE.TERAZ TYLKO WYBOR CO STUDIOWAC

no to wez ten 4 , bo najlpeszy humanistycznie, albo wersal. Sorbony nie warto, bo spsiała. Poszukaj jak twoje kierunki na konkretnych uniw stoja w rankingach swiatowych

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
NIE PISZE ZE JESTEM MADRA, ZAALAM PTYANIE KTORY KIERUNEK JEST LEPSZY. JESTEM CALKOWICIE PRZECIECNTA, OK MIALAM ZAWSZE SUPER OCENY I ZAM JEZYKI I TYLKO DLATEGO ZE ZNAM TO MI SIE UDALO ALE MUSIALAM NA TO CIEZKO CHAROWAC,SAMO NIE PRZYSZLO...

Gość ------------------+-----------
no, ale harować to się przez H pisze.

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
no tak zrobie :) kurcze ale sie ciesze :) czekam na mojego bo jecze zakupy robi :) i za jaki czas przyjedzie, jeszcze nic nie wie :) ale bedzie sie cieszyl :) ja dzis swiruje caly dzien :)

wielkie mi hallo :O na zagranicznych uniwerkach patrza tylko na swiadectwo :D zobaczymy jak sobie poradzisz, powodzenia;)

jak tam mieszkasz 2 lata, to masz kogo sie na pewno poradzic lepiej niz na forum

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
przepraszam za moja ortografie, ale to akurat jest oja pieta ahillesowa :D chwala bogu ze we francuskim nie ma tego problemu :D

Gość ------+------
ahillesowa :D 🖐️

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
nie patrza na swiadectwo!!! musialam zdac testy jezykowe na poziom c1 minimum a C2 jaest najwyzszy, musialam przjesc rozmowy kwalifikacyjne z konretnych zagadnien czyli porpstu egzaminy... to sie wydaje tylko ze tak latwo jest sie dostac... il ja nerwow znajdlam i sie orobilam to moje... ale dam rade to moje marzenie i je spelniam! wkoncu!

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
mam 22 lata

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
5 lat mam

Gość storczykowa
brawo :) a studia we Francja sa bezpłatne tak jak dzienne w Polsce?

Gość hhgghghgh
to oni nie licza matury? bo jeszcze nie bylo wynikow:classic_cool:

Gość gratuluję

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
niby bezplatne, ale trzeba placic za bilety miesieczne (na caly paryz i okolice 200E), na ksiazki, ubezpiezneie , utrzymanie itp t minimum 1300-1500E miesiecznie idzie na przezycie... nie na zycie... przezycie... ale prace mama jest dobrze dam rade:)

Gość JUHUUUUUUUUUUUUUUUU
ja mam mature z 2005 roku

Gość Sialalinkaaa
no wiesz co to zes pojechala socjologia fajny kierunek??!! WOW, gratuluje ze sie dostalas ale nie rob takich bledow i na zadna socjologie nie idz, bo to jest najglupszy kierunek z jakim sie spotkalam i bez przyszlosci

200 euro na bilety ??Dziwne. Tygodniówka na wszystkie przejazdy - nawet z 4 strefy (czyli z Wersalu) - kosztuje 27 euro. Więc jakby nie patrzeć daje to 108. Ale to tylko moje zdanie.