Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilith20

zrobiłam to... Ty też?

Polecane posty

Gość Lilith20

To nie jest prowokacja.... ogółem boję się ostrych słów krytyki... w marcu usunełam ciąże. zaszłam w walentynki z moim chłopakiem z którym jestem do teraz i bardzo go kocham, choć nie jestem pewna czy z wzajemnością... To był nasz pierwszy raz, znaliśmy się niespełna 2 miesiące... oboje studiujemy i nie chcieliśmy dziecka. od zawsze byłam za aborcją jednak w któryś tygodniu ciąży kiedy już był umówiony termin zabiegu zaczełam wątpić, jednak mój chłopak również nie chciał dziecka, bałam się że mnie znienawidzi i że będę samotną matką... nie wspominając że nie miałabym warunków do życia z dzieckiem w mojej rodzinie bo nie zaakceptowali by go.... warunki zabiegu za który zapłacił mój chłopak 3tys. były strasznę. zrobił to dziadek którego pierwszy i ostatni raz widziałąm na oczy, znajomy ginekologa znajomej, do ginekologa tego chodzę cały czas, ale on cały czas od początku zachwala zabieg. mam upławy, od czasu do czasu mnie boli coś tam... mało tego po kilku tygodniach miałąm ogromne skurcze że do szpitala chciałam jechać i wyszło mi z dróg rodnych niby skrzep wielkości i kształtu embrionu. po zabiegu i usunięciu nie miałąm krwawień , czułam ulgę lecz w głębi serca czuję że moje życie i ja się zmieniłam... myśląc o tym czuję się fatalnie, jak bym była oznaczona piętnem.... boję się że mnie mój "ukochany" rzuci, a nie potrafiłabym być już chyba z nikim innym.... mój facet chce żebym była bezpruderyjna w łóżku, robiła mu laskę itp. ja nigdy taka nie byłam, nie spałam z wieloma facetami, on jest moim trzecim przy czym z moim pierwszym byłam 3 lata a ten pośrodku były to tylko wakacje... obwinia mnie ze nie brałam tabletek ale ja nigdy nie miałam takiej potrzeby... jestem ładną, atrakcyjną dziewczyną ale nigdy nie lubiłam być tak naprawdę obiektem seksualnym... teraz kiedy mam ciągle uplawy, złe wspomnienia po zabiegu, zmartwienia o stan zdrowia już wogle nie mam ochoty na wyczyny w łożku szczególnie jeśli mój chłopak ciągle imprezuje... KOBIETY CO O TYM WSZYTKIM MYśLICIE?? nadal jestem za aborcją ale legalną gdyż takie warunki zniszczły życie nie jednej kobiecie. na zachodzie ta kwestia wygląda zupełnie inaczej... statystycznie usuwa rocznie w polsce ciąże ok.45tysięcy kobiet i młodych dziewczyn, a kilka set wyjeźdza jeszcze po to za granicę ... a to cały czas jest tematem tabu...

Gość lila stars
mimo iż jestem matką także popieram świadoma aborcję, i wybierz sie do dobrego gina, nie możesz niczego bagatelizować bo zniszczysz sobie zdrowie

Gość nie wolno jej sie
wybrac w ciągu dwóch lat po usunięciu ciązy nielegalnie do ginekologa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gołym okiem lekarz zauwazy,ze usunęła ciąże a skutki moga byc naprawde niemiłe.... ja Cie nie potępiam...Twoja życiowa sprawa...ale ja jestem przeciwna aborcji...jak sie uprawia seks to z głową i trzeba miec odpowiedzialnosc za to co sie robi...;/

Gość fgg
jestem przeciwna aborcji, z twojego tekstu wynika ze facet Cie troche mniej ;kocha; niz ty jego, zastanow sie, moze psycholog Ci pomoze co zrobic ze swoim zyciem

Gość aishmagda
jestem za aborcja i nic tego nie zmieni

Gość aishmagda
moze lepiej go zostawic?

Gość seba-student
aishmagda - dobrze, że ty zdążyłaś się urodzić :o

Gość seba-student
A raczej szkoda

Gość skwara
"wybrac w ciągu dwóch lat po usunięciu ciązy nielegalnie do ginekologa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!gołym okiem lekarz zauwazy,ze usunęła ciąże a skutki moga byc naprawde niemiłe.... ja Cie nie potępiam...Twoja życiowa sprawa...ale ja jestem przeciwna aborcji...jak sie uprawia seks to z głową i trzeba miec odpowiedzialnosc za to co sie robi...;/" większej bzdury nie słyszałam :O

Gość jak można
nigdy nie zrozumiem, jak można być za aborcją, nazwijmy rzeczy po imieniu, za zabijaniem dzieci

to też masz cytat ze strony "Do 30 tygodnia ciąży płód nie odczuwa bólu. Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego z San Francisco opublikowali wyniki badań, które zmieniają stan wiedzy na temat odczuwania bólu przez płód. Dotychczas sądzono, że płód odbiera przykre bodźce od 20 tygodnia ciąży. Przeprowadzone badania wykazują jednak, że osiąga taką zdolność dopiero w 30 tygodniu ciąży, gdy połączenia nerwowe między wzgórzem i korą mózgową stają się w pełni rozwinięte."

Chyba czytając "Skandale". Droga autorko tego topiku!!! Życzę Ci żebyś już nigdy nie zaszła w ciąże.

Gość do momentu obcięcia pępowiny
dziecko jest taką samą częścią ciała kobiety taką jak ucho, nos czy wątroba. I dlatego kobieta powinna mieć całkowitą dowolność w decydowaniu o jej ciele. Dopiero po przecięciu pępowiny mamy do czynienia z samodzielnym bytem.

Gość do ZlotaAnia
jakie to katolickie, prawda? Ta nienawiść...

Gość sama jestem za aborcja
jestem za aborcja...uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo wyboru. Nie chodzi mi o kazde "widzi mi sie" ale sa sytuacje kiedy aborcja byla by najlepszym rozwiazaniem. jestem za aborcja...i chcialbym zeby byla ona wykonywana legalnie, a nie w podziemiu, ukryciu i niosąca za soba takie duze konsekwencje zdrowotne dla kobiety. Gdyby byla wykonywana w normalnych warunkach mogloby byc inaczej. Godnie. Uniknęlibyśmy wtedy takich nagonek medialnych jak wspominana wiele razy sławna juz 14 latka. :(

ale niestety w rządzie jest większość facetów, więc aborcja jeszcze długo, długo nie będzie legalna

Tak, nienawiść do tych które usunęły ciążę. Ale do tego trzeba samemu dojść i dlatego ktoś to zrozumie kto będzie bardzo pragnął dziecka, a nie będzie mu to dane.

Gość Kura Rossolini
a żeby ci sie ciśnienie podniosło, żyłka pękła i żebyś zawału z tej nienawiści do innych dostała Ci życzę. I żebyś zdechła.

A dlaczego nie pomyślicie o zabezpieczeniu zanim dacie dupy, a potem gwałtu rety!!!!! Ciąża!!!!! Skrobanka!!!!!!!!! Jesteście patologią!!!!!!!!

Gość ks. Tomasz
droga Aniu - antykoncepcja jest świadomym działaniem przeciw życiu, tak samo jak aborcja.

to, że Ty nie możesz zajść w ciążę, nie znaczy, że musisz potępiać osoby które dokonały aborcji. Najlepiej się w ogóle nie odzywaj w takich tematach, bo tylko szkodzisz. Ona i tak już to zrobiła, pewnie nie jest w najlepszym stanie psychicznym, a Ty piszesz rzeczy typu "Pomyślałaś jak d**y dawałaś??? Pomyślałaś o swoim zabitym dziecku??? Co ono czuło?????" no i co? Lepiej Ci?

Owszem, zgadzam się. Ale chyba lepiej przeciwdziałać ciąży niż zabijać płód który już we mnie żyje, prawda. To chyba lepsze i bardziej ludzkie. Zaznaczam że chodzi mi o kobiety które usuwają dla swojej wygody.

Gość ks. Tomasz
Czym one się różnią od kobiet, które nie dają się zawiązać życiu dla swojej przyjemności?