Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilith20

zrobiłam to... Ty też?

Polecane posty

Kurwa, Złota, zrozum, że to wina tego FACETA!!! Przeczytaj pierwszy wpis tej dziewczyny!!! ten chuj ją omotał i zrobił pranie mózgu!!! ON jej KAZAŁ zrobić to dla SWOJEJ wygody!!!!!

Wiem co piszę. Lepiej wziąć od razu chyba tabletkę zanim płód nie jest bardzo rozwinęty, prawda? Szkoda że Wy wszystkie nie zostałyście usunięte!!! Tym które usunęły dla wygoby życzę żeby zawsze o dzieciach marzyły, ale żeby ich nigdy nie miały. Drastyczne ale prawdziwe!!!!!

Gość sama jestem za aborcja
punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia! i taka jest prawda, nie zawsze chodzi o wygode, nie rozumie ludzi ktorzy rozgraniczaja powod aborcji albo gwałt abo wygoda! jest mase innych powodow i chyba tego zagadnienia nie mozna rozpatrywac tak ogólnie bo kazdy przypadek jest inny. a prawo mamy jakie mamy,,,do dupy i tyle!

Gość Też usunełam
Ania naprawde poza wygoda, zdrowiem i gwaltem jest mnóstwo innych problemów. Poprostu nie byłas w takiej sytuacji i nie wiesz o co chodzi...

A autorka ma 3 latka i co się jaj powie to zrobi. Ojej!!! Jaka ona biedulka. Rozpacz!!!!!!

Gość Też usunełam
Ania ty jestes żałosna!!!!!!!!!! a ja zycze tobie wielu dzieci, ale zeby nie były głupiutkie jak ich mamusia. pozdro!

Gość lubiaca zielen
ania, albo wrzeszczysz, ze abrocja jest zla, albo ja dopuszczasz :) tabletki wczesnoporonne tez "zabijaja" plod, jak ty to okreslasz. tabletki "po" nie dopuszczaja do zagniezdzenia zaplodnionego jaja w macicy... :) tak wiec albo przestan z tymi wyzwiskami, albo zmien poglady, bo widze, ze jestes taka sama zwolenniczka aborcji na zadanie, jak wiekszosc tu obecnych :)

Gość Też usunełam
a po co dziewczyna miala brac tabletke "po" skoro nie wiedziala ze bedzie w ciąży???????? ja gdybym wiedziala ze zajde tez bym wzieła "po"

Gość Złota Aniu
gwalty sie dzieja nie tylko w ciemnej uliczce czy w krzakach. bardzo duzo mezów czy facetow gwalci swoje partnerki. Teoretycznie mozna wrzeszczec, bronic sie. Facet ( skadinąd na codzien kulturalny i kochany ) potrafi byc tak napalony, tak namolny, przysiegac, ze bedzie uwazac -i co. Nie dasz mu raz, drugi, to sie nadmie, obrazi, moze pojdzie do innej - a ty masz z nim dzieci . Nie kazda , nie zawsze, moze stosowac antykoncepcje . Pomijajac, ze katoliczkom nie da za to ksiadz rozgrzeszenia. Nie przerywa sie ciazy dla wygody, tylko w absolutnej desperacji.

Gość Też usunełam
A Ty wara od naszych!

zlotaania ---masz jakis rozdźwięk w swiatopogladzie, myslalam ze dla Ciebie aborcja to aborcja. nie rozumie cię. zdecyduj sie. Dajesz swoje przyzwolenie na dokonanie ABORCJI za pomoca tabletek a zabieg to nie?????????? !!!!!!!!!!!!

Gość Też usunełam
Ania- Myslalam ze nie masz dzieci bo kto ma dziecko to jest na tyle dojrzały by zrozumiec drugiego człowieka. A ty nadal sie tego nie nauczyłas. A gdybys miala 17 lat. Ojciec by Cie bił i Twoją rodzinę, Znęcał sie nad wami. Miałabys depresje i strach przed kazdym krokiem człowieka dobiegającym zza drzwi..jakbys nie mogła spokojnie isc spac bo nie wiesz czy własny ojciec Cie nie zabije w nocy...jakby rozwalał łomem Twoje rzeczy....twoje misie, zabawki....jakby bił Twojego pieska i Twoich najbliższych...i mialabys taki dom...tez bys nie usuneła.........? powiedz....chcialabys zeby jeszcze twoje dziecko bił ten ojciec?

Wiem że rodziny się nie wybiera, ale jeśli twoi rodzice zgotowali ci takie piekło to przykro mi bardzo. Patologia rodzi patologie

Gość Lilith20
FARMAKOLOGICZNIE trwa kilka dni... często zdaża sie że trzeba oczyscic macicę... rozwawiałam z 2ma lekarzami i nie chcieli się podjąć prowadzenia mnie w ten sposób, uważam że głównie ze wględów pieniężnych bo za zabieg dużo wiecej dostaną... musiałabym w razie kłopotów przecierpieć w czterech ścianach albo jechać do szpitala państwowego... zagranicę nie miałam siły jechać, chociaż bezproblemowo mogliśmy sie umówić na zabieg w berlinie (ginekolog polak) "Płód jest to stadium rozwojowe zarodka, rozpoczynające się od ok. 6 tygodnia od chwili rozpoczęcia się ciąży" przy czym lekarze liczą zajscie najczęściej jako 2gi gdyż nikt nie jest w stanie zapłodnienia określić w stosunku godzinnym po stosunku... ja właśnie zmieściłam się w tej granicy i to chyba było jedyną rzeczą która się udało dobrze zrobić...

Gość do Zlotej Ani
jak nie dasz d..w malzenstwie to tez cie ksiadz nie rozgrzeszy

Gość Teraz ja napisze
1.5 rok temu tez mialam taki dylemat.zaszlam w ciaze na studich z chlopakiem ktory byl moim pierwszym i to w dodatku 3 miesiace po tym jak zaczelismy si kochac.Rozwazalam aborcje i myslalam ze jak se zdecyduje to zerwe z chlopakiem.Urodzilam dziecko, ma juz 9 miesiecy, jestesmy juz po slubie.skad wiesz ze twoj chlopak nie zazuci ci kiedys ze zabilas jego dziecko?jak widac od poczatkutraktowal cie jak obiekt seksualny skoro pozwolil ci na ta aborcje.teraz po zabiegu mozesz miec stany zapalne, wybierz sie do ginekologa, w najgorszych przypadkach aborcja moze spowodowac nieplodosc,miejmy nadzieje ze cie to nie spotka.nie pomyslalas o tym?

zaraz wyjde z siebie... jak juz nie macie co powiedziec to najprosciej ---bo dawala dupy!!!! Ty tez zeby miec dzieci musialas dac dupy! proste! macie myslenie: ciaza - aborcja - dawanie dupy! gratuluje myslenia!!!! :O :O

Gość Rzemi
DO PRZECIWNIKÓW ABORCJI - Po co ta krytyka? Jak ktoś chce to zrobić to wykona zabieg w Polsce albo zagranicą. Zostawmy zatem aborcję własnemu sumieniu. Aborcja i tak odbije się na zdrowiu psychicznym każdej kobiety. Osobiście jestem przeciwna zabijaniu (aborcji, karze śmierci, eutanazji, samobójstwom, morderstwom...), ale nie będę krytykować kobiet, które dokonały zabiegu, bo próbuję żyć w zgodzie z wiarą katolicką (nie jestem zdewociałą kobietą i nie słucham Ojca Dyrektora) i stosuję się do słów Chrystusa; "Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni" (wersetu nie przytocze).

Owszem, chciałam dzieci i je mam. I mam normalną rodzine. Jak bym nie chciała to bym nie miała

Gość zbedny wydatek
nie czytalam wszystkich wypowiedzi,,,ale skoro usunelas,to twoj wybor,zycze ci z calego serducha zeby ci zycie ulozylo sie tak jak sobie wymarzysz.zycze ci dziecka i szczesliwej rodzinki w odpowiednim dla ciebie czasie.ale zlituj sie nad soba i zostaw tego faceta ,bo to cymbal straszny.juz teraz okazal sie nieczulym chamem,od ciebie chce tylko sexu,a jesli mowi ze kocha to klamie.zostajac z nim potem mozesz miec jeszcze gorzej.przemysl sobie wszystko na spokojnie.pozdrawiam

Co tak głupio piszecie o Zlotej Ani. Skupcie się o co chodziło autorce morderczynie!!!!!!!!!! A fe!!!!!!!!!!!!!!

Złotaania, twoje argumenty są coraz słabsze, teraz się już tylko bronisz, piszesz wciąż to samo i uważasz siebie za inteligentną osobę.... Ta dziewczyna jest przez niego omotana, nie umie samodzielnie myśleć, więc nie żartuj sobie z tego, bo to ci nie przystoi jako osobie dorosłej, matce i katoliczce.....

Gość Też usunełam
A wiecie co ja mysle- gdyby EUTANAZJA ( delikatny tez temt) dotknęła moje najblizsze otoczenie to tez bym pewnie miala swój pogląd. Ale nic mnie btakiego nie spotkało wiec nie udzielam sie w jakichkolwiek rozważaniach na ten temat. To jest tak delikatne ze aby potępiac musiałabym sama przezyc to w jakis sposób. A ja czuje ze nie mam prawa udzielac sie na ten temat. Bo gdybym potępiła kogos mogłoby to kogos zabolec. Dlatego osoby potępiające aborcję i dzieczyny które jej dokonały, a nie będace w temacie uwazam za wyrachowane, cyniczne i okropne!!! dokładnie za takie! Mysle ze mają problemy z wałsnym zyciem i gdzies w głębi tkwi powazny uraz psychiczny u nich ze mają czelność tak gadac!