Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadiabolo

Roczne dziecko. Kiedy pierwszy i ostatni posiłek?

Polecane posty

Gość jadiabolo

Czy dokarmiacie w nocy? Moje dziecko nie ma czasu na jedzenie w dzien i budzi sie około 1-2 w nocy. Zjada kasze przez sen i dalej spi... czy mam je odzwyczajac??

Gość podnoszzzee

Gość +karola+
moje dziecko w piatek skonczylo rok i 5 miesiecy i je tak ok 2 w nocy geste mlekoo z kaszka,i budzi sie znowu ok 5 i znowu je.niewiem czy to normalne

Gość mama córeczki
ja słyszałm ze roczne dzieckonie powinno jesc w nocy a jak sie obudzi to mam dac tylko wodę...

Gość +karola+
ja prubowalam "oszukiwac "herbatkami,soczkami.staralam sie tez robic mleko wieczorem przed snem,zeby sie najadla i dopiero rano budzila.ale wieczorek wypija ok 30 ml. i niechce wiecej .a ja to musze wylewac(a kupuje mleko BEBILON i nie jest ono tanie)a w nocy i tak robic.lekarka mowi ze niema czym sie martwic ale juz sama niewiem.

Gość podnodsze

Moja córeczka ma 15 miesięcy i ostatnio posiłek je ok.22.00 a pierwszy ok.9.30. W nocy już nie je odkąd skończyła 2 miesiące :)

Gość katarakta34
kiara tobie to sie anioł nie dziecko trafilo , pewnie jeszcze przespypia cale noce :) zazdroszcze ja choc syna odchowalam bo ma juz 10 lat to byla to meka jak skonczyl 6 miesiac prawie przestal sypiac trzeba bylo go w nocy na zmiane pilnowac :P Co do jedzenia to mysle ze poki dziecko sie budzi glodne to nalezy je nakarmic,mozna podac wode czy herbatke i sprawdzic czy wystarczy jak nie to nalezy podawac mleko czy kaszke :)

Moja corka a tydzien bedzien miec roczek. Ostatni posilek daje jej kolo 19. Jak sie czasami budzi, to daje jej herbatke i Mala od razu zasypia. Budzi sie rano kolo 6 i wtedy dostaje butle. Moze powinnas sie zastanowic, dlaczego twoje dziecko nie chce wieczorem wypic wiecej mleka. Moze jest najedzone? Moze dajesz mu po poludniu jakies zapychacze- ciasteczka, chrupki i takie tam, i przez to ma pelny brzuszek? Czy twoje dziecko je regularnie posilki o stalych porach?

moim zdaniem nie ma powodu zeby roczne dziecko jadlo w nocy; twierdzicie ze jest glodne a jak dla mnie to przyzwyczajenie do jedzenia w nocy; np. jak pisze autorka jej dziecko \"nie ma czasu na jedzenie w dzien\" zjada mleko w nocy, powinno miec prawidlowy rytm jedzenia w dzien i tu zrodlo problemu

a u nas ostatni posilek wieczorem ok 19.30 i potem rano ok 7ej; tak jest odkad corcia skonczyla 3 mc.

Gość jadiabolo
a kiedy w takim razie chodza spac wasze dzieci? czy od razu po posiłku?

u nas jest tak ze o 19tej kapiel, ok 19.30 jedzenie i ok 20tej spanie, ale czesto corka zasypia przy mleczku

U nas kąpanie o 19.00 a 19.30 potem pierś bo bez mleka chyba by sie zapłakała i kłade ja spać o 20, choć zauważyłam, że lepiej i szybciej usypia później ale wtedy ja mam zero czasu na swoje rzeczy. W dzien śpi 3x po pół godziny (wtedy szybko obiad, sprzątanie) w nocy wstaje nawet kilka razy a rano o 6 pobudka, nie chce sama posiedzieć ani pobawić się choć ma już 5 miesięcy... często padam ze zmęczenia :( dziś ledwo oczy otwarłam. Od jakiegoś czasu mam często bóle głowy i mroczki w oczach normalnie :o Kiedy ona przestanie tak wstawać w nocy? ehhhhh macierzyństwo to ciężżżżki kawałek chleba u mnie przynajmniej.

Qrka - jak zje daje jej smoczek i do łóżeczka, no chyba że płacze to ją uspokoje na rękach i dopiero wtedy do łóżeczka, czasem daje jej dłoń na buzię a czasem sama się powierci i uśnie. Z tym, że troche trwało zanim ją tego nauczyłam, początki były takie że usypiała tylko przy piersi i nie chciała smoczka i trwało to czasem 2 godziny :/ Teraz pora nauczyć ja tego w dzień bo póki co bardziej usypia na rękach.

Heheh a jak była mniejsza (tak od ok.2-7 miesiąca) to chodziła spać ok.22.00 a wstawała ok. 12.00 :) A potem jeszcze w ciągu dnia spała ok.2-3 godz. :) Wszyscy w rodzinie mi mówią, że ja to nawet nie wiem, że mam w domu dziecko :)

rossinka - a zawsze sie tak budzila w nocy? czy tylko teraz? bo jesli teraz to moze zabki? wiesz moja Zosia od poczatku miala ogromne problemy ze spaniem, w dzien zawsze spala baaaardzo malo, tak ze tez bylam wykonczona; usypialam ja na rekach i to nawet wtedy musialam sie niezle nameczyc az w koncu mialam dosyc i od ok tygodnia ucze jak zasypiac sama w lozeczku; daje smoczka i przytulanke i klade do lozeczka, sama klade sie na lozku tak zeby mnie nie widziala, jak siada to ja klade, ona znowu siada ja znowu klade i tak do skutku, usypia bez placzow po ok pol godziny, z dnia na dzien jest lepiej!:) zaczela mi przesypiac cale noce:) i w dzien tez lepiej i dluzej spi:) co za ulga!:)

Czasem wstanie tylko 1-2 razy wiec sama nie wiem, z tego co czytałam to w tym okresie dziecko potrzebuje wiecej tłuszczu a tego jest więcej w nocy.. nie chce siediec sama poobrzucana zabawkami i steka az ktos przyjdzie i sie nia zajmie, nie mam czasu na nic normalnie :(

moj synek je pierwszy posilek o 7.30 a ostatni ok 22 ... nie je nic w nocy tylko pije wode .. ma zaraz skonczy roczek .. jeszcze do niedawna jadl cyca... da sie odzwyczaic ;)

Gość mama córeczki
moja córka chodzi spac podobnie jak dziecko Kiary: o 22.00 usypia, a wstaje między 9.00 a 10.30 a w nocy budzi sie jak np połozy sie w poprzek łózeczka, albo włozy nozki w szczebelki, czasami tez z głodu