Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czeemoo

Czemu w naszym kraju dyskryminuje się lesbijki / gejów ?

Polecane posty

Gość Czeemoo

Strach się w naszym kraju przyznać do swojej odmiennej orientacji seksualnej, bo od razu jest się spychanym na margines społeczeństwa. Ja jestem lesbijką , od 5 lat w związku z kobietą, od 2 mieszkamy razem. Sąsiedzi dziwnie się patrza,niektórzy niewybrednie komentują, ale olewamy to, zyjemy własnym życiem. Nic nikomu nie przeszkadzamy, żyjemy jak inni, pracujemy, uczymy się, chodzimy do kina... więc dlaczego ludziom tak trudno nas akceptować czy chociażby tolerować ? Nie wspominając już o gejach, bo oni chyba mają jeszcze gorzej :o

Gość zmanierowana krytykantka
nareszcie normalny temat tak, w tym kraju panuje dyskryminacja homoseksualistow dlaczego - nie wiem sadze ze ludzie sa tak spragnieni osiagniec, ze czuja sie lepsi jako hetero

Gość Czeemoo
Nie uważam że to choroba.

Gość leeea
a mnie tam nie obchodzi kto z kim jest szczęsliwy i zeby nie było jestem hetero

Kwestia umowna i uznaniowa, czy to choroba, czy co tam innego jesli tak to ty tez jestes chory na heteroseksualizm chory lub zboczony

Gość Czeemoo
No właśnie. Ty od zawsze wiesz i czujesz, że jesteś hetero, a ja tak samo czuje i wiem, że jestem homo. To jest niezalezne ode mnie, nie mogę tego zmienić. Już się przyzwyczaiłam do tego, że homoseksualiści sa w naszym kraju dykryminowani, ale boli ta niesprawiedliwośc i traktowanie nas jak podgatunek.

Heteroseksualizm nigdy nie był uznawany za chorobe. Homoseksualizm tak, do 1991 roku widniał na oficjalnej liście chorób WHO. Silnie działające lobby homoseksualne doprowadziło do jego skreślenia.

Homoseksualiści nie byli by dyskryminowani, gdyby nie akcje wywrotowe homo aktywistów. Mnie nie interesuje kto i co robi w swoim domu, ale wychodzenie na ulice, informowanie społeczenstwa i afiszowanie się TYM uwazam za niesmaczne, zbędne i mające na celu wyłącznie sprowkować.

czemoo ludzie nie moga czuc sie dumni z czegos co zawdzieczaja sobie, wiec sa dumni, ze sa polakami (choc nie mieli na to zadnego wplywu) ze sa heteroseksualni itp.

TYM uwazam za niesmaczne, zbędne i mające na celu wyłącznie sprowkować. no i dobrze odczytujesz ten cel. to nie jest efekt rozbuchania seksualnego tylko walki o prawa. a w tym celu musza byc widoczni.

Metoda prowokacji do przekonania do słuszności swoich racji w Polakach wywołuje efekty odwrotne od zamierzonych. Po co mi wiedzieć co robisz w łóżku? Nie obchodzi mnie to, nie informuj mnie publicznie o tym, nie obchodzi mnie to.

Gość svsdvs
Moja opinia jest następująca: Jeżeli tak afiszujecie się ze swoją orientacją że aż osoby postronne wiedzą co was łączy, to nic dziwnego że budzicie niechęć. Zachowujcie się normalnie, to nikogo nie będzie interesować czy jesteście siostrami, koleżankami czy partnerkami. :S

Po co mi wiedzieć co robisz w łóżku? Nie obchodzi mnie to, nie informuj mnie publicznie o tym, nie obchodzi mnie to. no ok. to zabiore ci prawa do legalizacji zwiazku. zabronie tobie jako heteroseksualiscie. a ty domagaj sie tych praw ale nie mozesz wspominac do jakiej grupy nalezysz bo to bedzie faux pas

Jeżeli tak afiszujecie się ze swoją orientacją że aż osoby postronne wiedzą co was łączy, to nic dziwnego że budzicie niechęć. masz chyba chora wyobrazie. myslisz ze co one robia?

Gość Czeemoo
Akurat ja nie jestem za tego typu akcjami i nigdy bym nie pomyslała, żeby brać w takiej udział :o Sam fakt, że jesteśmy lesbijkami budzi niechęc i zniesamczenie, a nikomu krzywdy nie robię, żyję jak inni. A niejednokrotnie słyszę za plecami niewybredne komentarze czy nawet zaczepki. Ale uważam, że tych akcji by nie było, gdybyśmy byli akceptowani i mieli swoje miejsce w społeczeństwie. Kobiety też kiedyś walczyły o swoje prawa... Każdy kto chce coś wywalczyć-manifestuje, tak już jest.

Zapominasz, że homoseksualiści to marginalna mniejszość w stosunku do heteroseksualistów. I to homo muszą się dostosować do warunków panujących dla hetero, a nie na odwrót.

I to homo muszą się dostosować do warunków panujących dla hetero, a nie na odwrót. no teraz to kurwa chyba nie mowisz o ustroju demokratycznym?

Gość Czeemoo
"a ty domagaj sie tych praw ale nie mozesz wspominac do jakiej grupy nalezysz bo to bedzie " => tyle, że tu chodzi własnie o to, do jakiej grupy należę, bo ta grupa jest dyskryminowana :o

Gość Jak dla mnie to
raczej różni zboczeńcy narzucają społeczeństwu konieczność akceptacji swoich dewiacji a nie społeczeństwo dyskryminuje ich wynaturzone zachowania. Homoseksualiści - tak, homoseksualizm - nie.

a nade wszystko- oni walsnie chca dostosowac sie do tych warunkow ale nie moga. nie wolno im

Gość Czeemoo
Escobar -> aha i to znaczy, że mamy się pokornie godzić na to, by nas dyskryminowano, obrzucano wyzwiskami etc.

>> Sam fakt, że jesteśmy lesbijkami budzi niechęc i zniesamczenie, a nikomu krzywdy nie robię, żyję jak inni Nieprawda. Budzicie niechęć, bo informujecie wszystkich wokół jaki rodzaj seksu uprawiacie, a cudza seksualnosc nic normalnych ludzi nie obchodzi. >> Ale uważam, że tych akcji by nie było, gdybyśmy byli akceptowani i mieli swoje miejsce w społeczeństwie. Mylisz skutki z przyczynami. Skutkiem waszych akcji jest niechęć społeczeństwa do środowisk homo.

czemoo mi to t;lumaczysz? ja to wlasnie tlumacze temu na e z czarnym nickiem

>> no teraz to k**wa chyba nie mowisz o ustroju demokratycznym? A przepraszam, demokracja nie polega na tym, że rzadzi większość? :)

escobar masz obsesje na punkcie seksu

Gość Czeemoo
zmanierowana --> dzięki za poparcie ! Ale własnie tu na tym topiku widać ilu jest takich co choćby tolerują do liczby dyskryminujących. Ty : reszta :O

A przepraszam, demokracja nie polega na tym, że rzadzi większość? nie. wyobraz sobie ze wlasnie na tym, ze chronione sa prawa mniejszosci. ty chyba nawet wosu w szkole nie miales