Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie wychowujacy tatus

córa ma 5,5 tygodnia i czasami wymiotuje jedzeniem czemu ??

Polecane posty

karmie córe z butli, czasami sie zdaza ze, zwymiotuje jedzonko wie ktos czemu ??? jak karmie nosze zeby sie odbiło jak nie odbije sie np po 5 min noszenia a mała zaczyna płakac ze dalej chce jesc to jej daje, no i nakarmie a on zwrocik. :(

Gość Atomówka Maryśka
masakra... moze to mało taktowne pytanie, ale jestesmy na anonimowym forum... gdzie jest matka dziecka?

sie przejada i zwraca albo za szybko jje ... moze butelka ma za duze dziurki??? jesli nie udaj sie do lekarza tak sie objawia refluks zoladkowy

ps. doczytalam ze jak sie nie odbije to placze ... za szybko lyka i lyka powietrze z butelki ... staraj sie nie dopuszczac powietrza do smoczka . poklep delikatnie po pleckach albo poszoruj miedzy lopatkami powinno sie beknac :)

a moze to ulewanie. Moj maly tez tak mial jak mu sie nie odbiło to odrazu ulewał i to sporo. Posluchaj dziewczyn przypilnuj by nie lykala powietrza bo od tego moze dostac kolek. Klep ją delikatnie po leckach tak półotwartą dłonią i staraj sie nosic az sie jej nie odbije.

mysle ze refluxu nie ma bo wogle nie ulewa, kupujac butelke baba w apyece powiedziala ze dziurki sa ok dla takiej małej dzidzi. w sumie to dziórki (dziórka) juz były.

powietrze sie nie dostaje bo w butli jest np 150 mll., nosze nosze i nic a mleko w butli stygnie, nie odbija sie a jak zwróci to całkiem sporo mysle ze z połowe tego co zje.

tato w kazdym smoczku sa już otwory porobione. Zawsze kupuj taki do mleka odd zera do 3 mc i nie szybki. Sa takie szybkie wolne uspokająjące itd . Kupuj zwykle smoczki i juz. I nie dokarmiaj malej jak zje calą butle tylko daj smoka moze ona chce possac sutka a nie koniecznie jesc a ze dostaje mleko i ma go w nadmiarze to wymiotuje i tyle.

mał dostaje zgodnie ze wskazaniami na puszce NAN HA 1

powoli pisalam o nadmiarze dlatego ze - dokarmiasz ją od nowa jak zwymiotuje tak? A on pije ale moze niekoniecznie dlatego ze chce pic tylko ze chce possac masz dla niej smoczek?

dostawała 125 zjadała wszystko i wydaje mi sie ze niedojadała wiec od woczraj daje 150, butle mam zwykła aventu od 0-3

mam smoczek, bardzo go lubi i znim czasem zasypia wiec mysle ze jest ok

to nie martw sie na zapas. Poklepuj ją regularnie po pleckach i probuj robic tak by jej sie odbijało i to wszystko a jak ta sprawa nie bedzie dawac ci spokoju to pediatry zapytaj np po tyg jesli nic sie nie zmieni.

Gość thetr
idz z nia do lekarza, jesli dziecko czasem zwraca to to normalne, ale jesli zdarza sie to zbyt czesto jest to oznaka zwezenia lub powiekszenia odzwienirka wystepujacegoi o 15% miemowlakow, leczy soie to operacjnie, moja mala to miala , operowali ja w 4 tygodniu zycia, zwracala ciage co zjadla i po operacji 3 tyg bylo juz ok :) glowa do gory idz do lekarza jesli zwraca prawie po kazdym posilku

Gość thetr
acha czesciej wystepuje ta wada u chlopcow!

Gość medrcy swiata
robcie sobie wiecej dzieci a pozniej zakładajcie takie watki na forach ;/

moj synek ma 6tygodni i tez zwraca czasem to normalne, zjada 170ml i nie chce pic z aventu, a jak mleko stygnie podgrzej je. Mozesz tez mleko rozpuscic na herbatke koperkowej, ja tak robie od czasu do czasu a jak ma bole to przez caly dzien.

Gość hub
moja cork a zwracala do 3 miesciaca, jezli robi to raz dziennie nie ma sie czym przejmowac z czasem przejdzie , ale jezli wymiotuje po kazdym posilku to udaj sie do lekrza szybko

Gość no cóż ...
jeśli to wymioty (czyli mleko wylatuje z buzi "pod ciśnieniem") ja bym poradziła się lekarza jeśli to ulewanie (czyli mleko cofa się powoli i wylewa się z ust) nie ma się czym przejmować, jeśli oczywiście dziecko prawidłowo przybiera na wadze. Ulewanie jest związane z niedojrzałością układu pokarmowego i z regułu po kilku miesiącach ustępuje. Może też być wynikiem przekarmienia (objętość żołądka takiego niemowlaka jest ograniczona :) he he he, a niemowlaki tak do 3-4 miesiąca życia mają silny odruch ssania i muszą ssać, inaczej będzie krzyk ;) a nie zawsze ma to związek z głodem). Ponoś po jedzeniu malucha do odbicia, a jak się nie odbije to ułóż do spania lekko na boczku, żeby w razie ulania nie zachłysnęło się.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin