Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wredniak.

Czego unikać na własnym ślubie/weselu.

Polecane posty

Z życia wzięte: napewno nie będzie u mnie żadnych głupich zabaw typu: poznawanie panny mlodej po kolanie, a pana mlodego po nosie! coż to za zabawa, kurcze słabo mi jak na takie coś patrze. Nie będzie też ściaganie zebami podwiazki z nozki, matko boska.. żadnych sztucznych ogni, lalek lub obrączek na masce samochodu. zadnych tortów w kształcie gołębi. Nie pozwole, by ktoś mnie/mojego męża,/rodziców/teściów podrzucał do góry :O co jeszcze?? czego jeszcze chciałybyscie uniknac?

Rozwalonej rury w kiblu jak w filmie "Wesele" Smarzowskiego :D A tak serio- to jak najmniej zabaw, max 2 na oczepinach (żeby nie bylo tak, że bez zadnego wstepu krzyczę "Rzucam bukiet, panny łapcie!" Reszta jak u autorki :)

Gość taka jedna mlooda
a mi sie tam te zabawy podobaja, to tradycja i jet bardzo smiesznie, no chyba ze wolisz wesele porownywalne do stypy :o

Gość taka jedna mlooda
ja bym ci radzila sie nie upic, o ile nie pozwolisz by tak obrazono twoich gosci dajac im alkochol!! no co to w ogole za zwyczaj! muscie pic TYLKo soczek pomaranczowy, ewentualnie marchewkowy :o

Żadnego kółeczka zapoznawczego (w środku panie, na zewnątrz panowie, muzyka - stop i przedstawiamy się sobie, potem buzi-buzi i od nowa Polska Ludowa). Żadnego Rynkowskiego z jego: \"Jedzie pociąg z daleka\". Żadnego jajeczka przewlekanego przez nogawki, tudzież pompowania baloników przez panie. oraz żadnego, ale to ŻADNEGO! DISCO POLO i tzw. PIOSENEK BIESIADNYCH!!!!

nigdy w życiu nie karzę moim druhnom włożyć tych samych sukienek... byłam na takim weselu gdzie panna młoda miała takie widzi mi się i druhny prawie płakały bo żadnej się ta sukienka nie podobała, wiadomo że nie każdemu jest ładnie w kolorze brzoskwiniowym, świecąca lejąca się sukienka... wyglądało to okropnie zadnych tandetnych weselnych zabaw zabronię tez kamerzyście wymuszania na gościach zyczeń... wkurza mnie to strasznie... ostatnio byłam na weselu jako osoba towarzysząca, ledwo co znam państwa młodych a kamerzysta na mnie wielkiego focha strzelił że nie chciałam mówić życzeń do kamery :o

Gość z miasta
do ----->taka jedna mlooda spieprzaj wieśniaro

Taka jedna młoda! Weź Ty się puknij w czółko! Żeby się dobrze bawić, można wymyślić po prostu nieco bardziej inteligentne zabawy, zaangażować w zabawy dzieci obecne na weselu - miło się na to przynajmniej patrzy. Zgaś ten sarkazm. Cytując jeden z moich ulubionych kabaretów: "Jeden lubi jak mu Cyganie grają, a drugi - jak mu buty śmierdzą."

Gość taka jedna mlooda
chyba mamy totalnie inne poglady na ten temat:o bylam na dwoch weselach, jedno takie wlasnie, bez zabaw, i w ogole, myslalam ze umre z nudow! a drugie bylo takie 'wiesniackie' jak to opisalyscie, bylo wszystko to o czym powiedzialyscie zeby tego nie bylo i zajebiaszczo wszyscy sie bawili :D chociaz nikt niekogo prawie nie znal, kazdy z kazdym i bylo super! nie wiem czemu tak sceptycznie patrzyscie na te zabawy w rozpoznawanie panny mlodej itp.?

Gość brawo kuraiko
tez nie wyobrazam sobie takiego wesela o ile jakies zorganizuje.

Gość widocznie dla niektórych
tak jak np. takiej jednej mlodej udana zabawa = obleśne zabawy. :o

Jka jeszcze raz przeczytam cos o wiejskim weselu to padnę :O Bylam na 7 w większosci w miastach- były zabawy, disco polo...... u mnie nie będzie piosenek biesiadnych, zabawy ograniczone do minimum

Gość o te niby zabawy
są najgorsze, zawsze jak maja być oczepiny i inne "zabawy" wychodzę na zewnatrz a wracam po wszystkim. :classic_cool:

Gość taka jedna mlooda
to nie jest jak dla mnie oblesne.... zaraz sie posypia pewno teksty o moim zlym guscie itp., ale coz jak pisalam bylam tylko na 2 weselach, wiec moze wy macie jakies nieprzyjemne wspomnienia z tym zwiazane, ale mi sie udalo, i bardzo chcialabym to powtoryc :)

Gość z miasta
hahaha, taka jedna młooda idz na topic pt. Moje wielkie wiesniackie wesele

Gość taka jedna mlooda
ja nie wyjde za maz wole patrzec jak inni sobie marnuja zycie :classic_cool:

zabawy beda, ale jakies "normalne" co to za zabawa, tak jak napisala kobietka wyzej, ze panie w srodku, panowie na zewnatrz, muza stop i buzi buzi. o mamooo

Gość taka jedna mlooda
ok mamy inne gusta najwyrazniej :p ja tylko wyrazilam swoje zdanie, a wy mowcie co chcecie, a ja i tak zostaje przy swoim :classic_cool:

Gość brawo kuraiko
znam dziewczyne z miasta, ktora organizuje takie wesele, bo jej sie to podoba..wiec nie tylko wies sie tak bawi. ja jednak nie cierpie takich zabaw i nigdy nie zrobie ich na wlasnym weselu.

Gość taka jedna mlooda
o wredniak. takiego czegos na szczescie moje nie widzialam, i widziec nie chce, ale na tamtym weselu byla 'ciocia z ameryki' xD no i poznawanie mlodych... nnic takiego strasznego, no i wezyk, to tak straszy?:p

ja pier,....skonczcie z ta wsia...jeszcze nie jedna z was bedzie sie chciala na nia wyprowadzic a teraz wielce miastowe damulki....rozbrajaja mnie te teksty..kazdy sie bawi najlepiej przy czym innym ja nie obrazam miasteczkowym panienek wiec moze wy nie obrazajcie ludzi ze wsi co??????/ jestem z miasta a na wsi kocham bywac....i bylam na jednym weselu w miescie na reszcie na wsi i te wiejskie jak to wy nazywacie byly zrobione z wieksza kultura i klasa niz te w miescie...skonczcie juz z ta podloscia do wsi...dzieki niej zyjecie i macie jedzenie..wielkie damy z miasta

Gość brawo kuraiko
no straszne, dla mnie straszne sa juz pierwsze dziwki orkiestyr ahaha

Gość taka jedna mlooda
sciaganie podwiazki? tez tega na szczescie nie bylo... ale to faktycznie byloby glupie.... ja bym sie czula strasznie :o

Sądzę, że "wiejskie wesela" mogą być ciekawsze od sztywnych przyjęć, ale w okrojonej wersji. :)

Przeciez nie mowimy tutaj o wszystkich zabawach, niektore sa ok. super fajnie, nikt nikogo nie zmusza, bo najbardziej nie lubie, jak ktos nie chce, a jakis wujek, czy gosc z zespolu ciagnie kogos na sile. :O sa zabawy z klasa. ale bez przesady, a co powiecie na taka zabawe: facet bierze miotle przystawia sobie ja do czola i kreci sie 10 razy, a potem siup do kieliszka. wywraca sie, zyga, wiekszej zenady nie widzialam. dlatego jak najmniej zabaw, najmniej ozdob. najbardziej rozwala mnie lalka na samochodzie :classic_cool:

Gość dziwkoland
Moim zdaniem zabawy mogą być, mogą nie być, ale absolutnie niedopuszczalne jest zmuszanie kogokolwiek do uczestniczenia w takim czymś. I dziwić sie potem, ze masa ludzi nagle koniecznie musi wyjsć na zewnatrz na papierocha albo sie przewietrzyc. Ci, co chcą sie bawic w pompowanie balonów tylkiem, niech sie bawia, reszte zostawcie w spokoju

Gość taka jedna mlooda
gadzam sie z persymona, na takim wlasne weselu 'bez gustu i w ogole fu-fe' ludzie sa wyluzowani, a nie chodza jak z kijem w brzuchu :o tak to widze...

poza tym konkursy zaleza od panstwa mlodych nie spotkalam sie z czyms takim by Pan Mlody sciagal zebami podwiazke i sama bym sie na to nie zgodzila...ale jesli ktos to lubi to czemu nie? ...nie trzeba tego od razu nazywac wiejskim bo i w miescie takie zabawy sa....ja sama bede miala organizowane wesele w stylu wiejskim co nie oznacza ze bedzie bez kultury i klasy...nie bede miala jakis glupich konkursow typu sciaganie podwiazki zebami czy przeciaganie jajek przez nogawki pana mlodego...mam granice i nie bede ich przekraczala...ale nie obrazam innych za to jakie ktos inny chce miec wesele....ja nie lubie miastowych wesel bo sie na nich nudze i uwielbiam byc na weselu na wsi gdzie zespol gra za stolami i sie ludzie bawia....w oczepinach nikt nie kaze brac udzialu...wolna reka...bez obrazania