Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pianka.

Co sądzicie o tym, aby na weselu grała płyta a nie orkiestra na żywo ?

Polecane posty

NO właśnie :) nie lepiej nagrac na płytę utwory które się lubi (także zagraniczne) i puścić (albo nająć dj\' a) ? czasem ludzie są niezadowoleni z piosenek i zachowania muzyków grających na weselach...

Gość mamuska11
Ale kiedy gra orkiestra to jest zancznie lepszy klimat. Zupelnie inaczej sie bawi na takim weselu... I zawsze mozna z orkiestra sie dogadac, np. zadedykowac jakis kawalek komus... itp

Gość szczęsliwiutkaaa
tradycja to tradycja ! no i atmosfera weselicha z orkiestrom na zywo :D chociaż jak mają fałszować to lepsza już płyta :S dlatego ja nie mam nic przeciwko playbackowi, oby czysto i równo . . .

nie chodzi o kasę... tylko że będąc na kilku weselach widziałam jak niektórzy goście byli zniesmaczeni repertuarem :) chyba że jest to kapela na poziomie, która gra zagraniczne przeboje i tlko takie jak im sie narzuci. ja nie pytam w swoim imieniu (jestem już daaawno poślubie) tylko znajoma rozważa płytę. :)

Gość grzia
dj jest ok. u mnie na weselu tak było i super się wszyscy bawili.

Gość grzia
i u mnie też nie chodziło o kasę tylko wesele było małe bo nie chcielismy dużego i w lokalu nie bardzo było miejsce na orkiestrę. a propos...jesli komuś chodiz nawet o kasę to co z tego?nie kazdego stać na orkiestrę...i to nie czyni go kimś gorszym...

a ja jestem za tradycja....mamy swietny zespol ten co chcielismy rodzina zna wyprobowany ....i niejedno wesele sie z nimi wybawilam....ja od rodziny slyszalam ze wlasnie wiele osob bylo z dj niezadowolone...bo to nie ta sama atmosfera itp itd

ja myslę tak , jeżeli małe wesele, lokal mały to wtedy najlepiej wziąć dj jeżeli weseliocho duże to brać kapelę, tylko porzaądną, a nie wyjców, ktorzy w repertuarze mają tylko disco polo. Wesela z orkiestrą mają jednak swoj urok i smaczek.

Gość hej hej hejj
ja sadze ze wesele ktos musi poprowadzic, to nie jest tak, puscisz płyte i co dalej? kto zaprosi na parkiet, powie jakies przemowienie, czy zaznaczy ze są oczepiny czy tez podziekowania dla rodziców

my będziemy mieli dj'a - wodzireja :) mamy doświadczenie z takimi weselami i nam się podoba tak a nie inaczej :) ale to tylko nasze subiektywne zdanie :)

Gość arlekinka
ja tez mam dj'a-wodzireja...bede miala duzo obcokrajowcow a ciezko bylo mi znalezc zespol z dobrym angielskim a nie spiewajacy tylko wyuczone na pamiec angielskie kawalki lamana angielszczyzna, wiec wole oryginalne utwory z plyt..ale co kto lubi, ja tez nie jestem za biesiadnym charakterem wesela

Gość wolę dja niż orkiestrę
poza tym rzadko zdarza się sensowna orkiestra, zazwyczaj przesadzają z disco polo i są namolni.

mi się tez te przyspiewki orkiestrowe nie podobaja, ale nie chce robić z wlasnego wesela imprezy domowej czy prywatki czy dyskoteki, dlatego plyta przy takiej uroczystosci jest dla mnie jakims odwaleniem sprawy, DJ ma przynajmniej to wsyztsko jakos uporzadkowane, ale ja bym nigdy nie pomyslala o tmy, aby przyniesc swojego boomboxa z płytami biesiadnymi czy niebiesiadnymi z Tiny czy Przyjaciółki i nając jakiegoś kuzyna by tam pstrykał tym :P

...tylko poprawnie/profesjonalnie-jednak weselnie/grająca na żywo,kapela..A na pseudo-wesela,/impreza na naście osób/...dj,bo i lokal mały,a przy małej ilości gości,to i zabawa...,no trochę inna,niestety...a poza tym taniej.Takie małe imprezki to tylko z nazwy wesele..no są ci młodzi/państwo/.Musimy polubić nowoczesność weselną..,bo i te rodziny malutkie być zaczynają,a i przyjaciół coraz mniej...w tym zabieganym świecie:) :):)

Gość taaa tradycja
ja tam lepiej bawie sie przy muzyce z płyt niż jakichs discopolowych przyspiewkach.

Gość lepszy dj niż orkiestra

Gość orkiestra
Gram już wiele lat(mam zespól muzyczny) i kalendarz mam zapchany na rok do przodu więc powinienem powiedzieć : oczywiście orkiestra.To jest jednak uproszczenie sprawy, bo dobry d'j potrafi również zabawić gości. Zespół to znów tradycja itd, itp. Rynek w tej chwili jest bardzo bogaty i w grających i w bawiacych. Każdy podchodzący poważnie do tematu znajdzie dla siebie miejsce. Odpowiadając na pytanie autorowi tematu: puszczanie płyt tak ale przez fachowca który poprowadzi wesele. Musi być na weselu ktoś kto potrafi zachęcić do zabawy, poprowadzić konkursy, zainicjować toasty itd. W przeciwnym razie będzie to raczej prywatka, spotkanie rodzinne przy muzyce' Pozdrawiam

Gość caca
dziewczyny nie wiecie co mówicie! jeżeli nie chcecie zespołu to zatrudnijcie profesjonalnego DJ'a! Wesele nie bedzie na milion % udane gdybyście poprostu puszczały cos z nagranych płyt. Pozdrawiam!

Gość Edgia
Pianka, bardzo mi się spodobał Twoj pomysł. W końcu wesele ma być głównie dla pary młodej i jak wam się to podoba to tak zróbcie. Orkiestry które widziałam, były bez gustu.

Gość oklahoma
to idz na dyskotekę jak zespołu nie chcesz

Gość oklahoma
Wesele jest dla gości.

Gdyby na moim weselu mieli być tylko ludzie w moim wieku lub młodsi czy niewiele starsi - fajny dj jak najbardziej. Z tym że wesele robi się dla gości, i trzeba wybrać taką muzykę, żeby każdy znalazł coś dla siebie. Nie da się uniknąć na weselu ludzi w starszym wieku, no a oni niekoniecznie przy dj'u będą się bawić. Owszem, są kawałki puszczane z płyty które nadają się na wesele, typu Paloma Blanca, Suzanna czy coś, no ale niewiele tego chyba jest. Niekórzy myślą że jak zespół to koniecznie dicho polo, i nic poza tym. Właśnie, dobry zespół potrafi zagrać i majteczki w kropeczki, i dżem, i jazz, i walca, czy hiphop - i takich zespołów wam życzę:-D

Gość sileska01
do Laura - alez co ty opowiadasz???przeciez DJ moze puscic z plyt wszystko czego tylko zapragniesz, nawet disco polo.teraz sa takie mozliwosci sciagnieca muzyki i mysle ze kazde zyczenie babci Maliny czy cioci Klary moze zostac spelnione.Ja mam Dja dalam mu liste piosenek jakie sobie rodzina moja i przyjaciele zycza ( zapytalam sie kilku osob w roznym wieku), wiec bedzie glownie muzyka lat 80tych zagraniczna i polska i nie zabraknie miedzy innymi Szczepanika czy Laskowika, ktorych lubi moja babcia.. Wlasnie DJ moze zagrac prawie wszystko na zyczenie a zaden zespol nie zagra ci kazdej piosenki

Gość sileska01
i oczywiscie-zgadzam sie-dobry zespol zagra kazdy rodzaj muzyki, ale nie kazda piosenke

Silesia, no powiedzmy że twoja babcia lubi Szczepanika, a moja jakąś tam piosenkę co ją kapela grała na wiejskiej zabawie przed 50 laty:-D Babcia babci nierówna;)

Gość sileska01
laura -mi glownie chodzi o to zdanie "Owszem, są kawałki puszczane z płyty które nadają się na wesele, typu Paloma Blanca, Suzanna czy coś, no ale niewiele tego chyba jest"- i z tym sie w zupelnosci nie zgadzam...malo jest zespolow weselnych, ktore pisza piosenki ( czy w ogole takie sa), wiec musieli je wczesniej gdzies uslyszec, wiec z pewnoscia ta piosenka jest zarejestrowana na plycie,ktora mozna odtworzyc:)ale ...sa rozne gusta i opinie:)mnie wystarczy DJ

...babcia,babci,dziadek,dziadkowi...nierówny,ale mogą mieć kłopoty...ze słuchem,a wtedy grając byle co,wmówisz im,że to \"Szczepanik\" w wersji disco...aby tylko takie problemy mieć z babciami,dziadkami.Tylko kapela...,a dj,lub \"człowiek orkiestra-szt 1\" tylko na małą imprezkę.:):):)