Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guterska

jestem w 31 tc i przytyłam tylko 10 kg - czy za mało ???

Polecane posty

Gość guterska

opiekuję się 2 dziećmi i do tego jeszcze studiuje zaocznie, jestem cały czas w ruchu ale czuje się dobrze, może dlatego tak mało przytyłam ze się cały czas ruszam ? czy to nie zaszkodzi dziecku ?

Gość czytałam gdzies
to nie jest malo, niektore dziewczyny tyja po 7 - 8 przez cala ciaze, a sa zdrowe i rodza zdrowe dzieci. jesli dbasz o siebie i dobrze sie odzywiasz, wszystko jest ok

Gość czytałam gdzies
no a poza tym po 30 tyg dziecko najbardziej intensywnie rosnie wiec bedziesz potrzebowala wiecej kalorii i pewnie jeszcze przytyjesz

Gość guterska
dzięki za słowa otuchy. dziś mam wizytę u lekarza - zobazce czy wszystko ok

Gość guterska
Julka - a ile waży Twoja dzidzia ???

ja przytylam 3 kg... jutro zaczynam 31 tydzien. widocznie zapasów bylo aż nadto z przed ciązy :)

Ja też do 31tyg przytyłam równe 10 kg a puzniej tak szybko tyłam że doszłam do 21 !!!! i teraz prubuje wrócić do wagi z przed ciązy

Hej, o ile nie miałaś wcześniej znacznej niedowagi, to absolutnie nie jest za mało. Ja do porodu przytyłam 8 kg i wszystko było jak najbardziej w porządku. Pozdrawiam

no a ja przytyłam 30kg.:( myślę ze dobrze ważysz ...moja kuzynka rodzi w lipcu a przytyła tylko 5kg.!:) I wszystko jest ok,ona zdrowa dzidzia tez.

Mamani, Julka może mieć rację. Ja przy wypisie miałam 2 kg mniej niż przed ciążą, a Maleńki urodził się z wagą 3540g, więc jak najbardziej w normie.:)

Ja niechce straszyć oczewiście nie każdy tak szybko tyje po 31 tyg ale akurat mnie to spotkało:( jestem 12 tyg po porodzie a mam jeszcze 8 kg do zżucenia z wami tak niemusi być :)

Hej, o ile nie miałaś wcześniej znacznej niedowagi, to absolutnie nie jest za mało. Ja do porodu przytyłam 8 kg i wszystko było jak najbardziej w porządku. Pozdrawiam

mój "maleńki" w 30 tyg ważyl 1734 gramy :D spory dosyć :D dr mi powiedzial ze zazwyczaj 2 dzieci są wieksze niż pierwsze.

Gość guterska
Aż jestem zaskoczona ze niektóre z Was tak mało przytyły . a ja się zamartwiałam. Zawsze byłam szczupła ważyłam przed ciążą 50 kg. Tylko chyba dzidzia może troche mała się urodzić , w 28 tygodniu moje wazyło 1300,

Gość guterska
MaMani - to faktycznie masz duże dziecko, a niewiele przytyłaś

gusterka tyle ze pomiary z usg nie sa tak do konca wiarygodne... to tylko takie orientacyjne wieści. a 1300 to chyba nie tak źle. a co lekarz na to mówil? ja juz nie pamietam ile powinno dziecko w 28 tyg ważyc ale chyba wlaśnie tyle :)

Ja w sobotę zaczynam 26 tydzien i nic nie przytyłam. Mama tak jam Mamani zapas sprzed ciaży.

Gość guterska
lekarka mówiła ze wszystko ok, i że dobrze waży ale od tego czasu minęły już 3 tygodnie, teraz bede miec wizyte az ciekawa jestem ile waży dzidzia . A co ile tygodni chodzicie na wizyte,

Gość guterska
to ja mam tak jak Ty Julka , co 3 tyg z usg. A czy twardnieje Wam brzuch bo mi to pare razy na dzień

twardnieje ale to jest podobno juz teraz normalne, macica sie szykuje do porodu itp sa to tez te skurcze przepowiadajace B-H jak twardnieje dluzej niz 20 min i boli to wtedy jest to niepokojace, a tak to nie :) mi najczesciej na noc robi sie brzuchol twardy albo jak za duzo spaceruje

Gość mikserka
a ja tez niewiele przytyłam bo tylko 8 kg a mam 30 tc, wszystko jest ok, ale najbardziej mnie wkurza jak mi mówią ze mam strasznie mały brzuszek to chyba dziecko bedzie bardzo małe - nie moge tego słuchać

mi tez twardnieje, szczegolnie jak duzo chodze albo nosze malą. ale dr stwierdzil ze wszystko jest ok bo wszystko pozamykane jak narazie i to sa skurcze przepowiadające.