Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jerta

Nawigacja samochodowa - jaką wybrać?

Polecane posty

no właśnie są wakacje, chcemy kupić nawigacje i pojęcia nie mam jaką? Pewnie gdybym miała worek kasy, to kupiłabym najdroższą, ale ja chciałabym zmieścić się w 600 zł. Macie jakieś typy?

Ale chodzi o to, czy mnie bez problemu doprowadzi do celu? Wszystkie doprowadzaja? na co mam zwracać uwagę?

zdecydowanie TOmTOm one lub tomtom Go700 jeden z najwyzszych w tej chwili modeli . Wbudowany dysk 2,5 giga moze dzialac z twoim telefonem jako zestaw głosnomówiący .

ewentualnie jak jezdzisz po kraju to lepsza jest auta mapa ale to trzeba kupic sobie jakiegos palmtopa :)

Gość doprowadzi cie
do orgazmu:P

Gość maverick2007
Akira 3518 lub 3512 (dokladnie to samo, rozni sie kolorem obudowy) Kupisz w RTV AGD za 375 lub w promocjach za ok 250 pln (kiedys w biedronce, przez pewien czas w MM) lub na allegro - ale olewaj te odblokowane full wypas za 500-600 pln - odblokowanie kosztuje nic (na forum navii jest dokladna instrukcja krok po kroku) a karta 2 gb SD to jakies 35 pln, wiec po co przeplacac. Tak naprawde urzadzenie to jedno - a oprogramowanie to drugie - a trzecia czesc to mapa. Do normalnego jezdzenia w zupelnosci wystarczy starsza mapa (powiedzmy sprzed pol roku) , wiec nie musisz czesto aktualizowac (szczegolnie wazne jak nie masz duzo kasy). Po odblokowaniu Akiry mozesz na nia wgrac dowolna mape+ oprogramowanie do niej (za darmo, jesli tolerujesz piractwo, lub zaplacic 200-300 pln za licencje). Tzn kazda ktora pojdzie na Windows CE (czyli zdecydowana wiekszosc, poza tzn dedykowanymi). Normalnie na pokladzie Akiry masz MapeMap. I to jest najlepsza mapa na Polske, ew jeszcze AM, ale to juz dyskusje fanatykow. TomToma odradzam , ma gorsze opinie jesli chodzi o ten przedzial cenowy. Jesli uda ci sie kupic, to Garmin jakis tani - bedzie super, wiem ze najtansze modele ostatnio mieli w promocji za ok 600 pln w autoryzowanych sklepach (np przez neta, czy w soich punktach)

Gość a wy kombinatorki jedne
a wiecie że Policja podczas kontroli samochodu sprawdza legalność oprogramowania nawigacji ? Jak ma ktoś piracka to mogą mu skonfiskować sprzęt :P

Bardzo, dziękuję, o taką odpowiedź mi chodziło, Wielkie dzięki

Gość janeczek45
Kupiłem teraz w Vobis nawigacje TomTom Rider Europe 2nd edition za niecałe 2 tys.Bardzo jestem zadwolony poniewaz takeij nawigacji z mapami Europy Zachodniej szukałem.

Gość tomek333
navigon

Gość jacek_jacek
Ja moge napisac jaka dla mnie jest najlepsza i najodpowiedniejsza to Mio Moov200Pl.Od dluzszego czasu mam ta nawigacje i musze przyznac ze ani razu nie wyprowadziła mnie w "pole".Bez zarzutu,bez zawieszania sie i co jest dosyc fajne to bardzo dobra grafika.

mezus ma mio moove 360 - ostatnio nawet pozyczylam. Fajne urzadzenie - dla babek tez moze sie okazac bardzo przydatne. Czekam teraz, az mi kupi w prezencie, zebym miala jakas swoja:)

Gość matydla3456
MikaV a co to znaczy ze Mio jest dla babek ? własnie kupilam auto i poszukuje dla siebie dobrej nawigacji ,z dobrym wyświetlaczem.

juz mi kupil moov 200 - to ponoc taki najprostszy model. Troche sie obawialam, bo jestem totalnym technicznym antytalenciem, ale pojezdzilismy pare dni razem i opanowalam obsluge na tip-top. Matyldo, ma duzy wyswietlacz, dotykowy.

Gość paula567
Kup Mio i nie zastanwiaj sie nawet.Poszukaj sobie w necie opini na temat tej nawigacji i nei sadze zebys znalazł jaka naparwde zła.A teraz mozna jeszcze skorzystac bo dostaniesz przy zakupie nawigatora figurke-nie byle jaka. http://www.miomoov.eu/

Gość mmmmmmmmmmmmddddm
mama larc\'a i jest ok. wystarczy poszukać w necie np: automapa 5.3 PL+EU oczywiście już scrakowana. takie pierdoły jak POI też za free.

Gość myśliweczka
JA mam najnowsza nawigacje Mio z oprogramowaniem Spirit , i jestem pod wielkim wrazeniem tego jak na plus zmienił sie jej soft.

Gość Pigamilo
Ja mam moov'a 200 z ktorego jestem b.zadowolony, ale musze przyznac, ze gdybym teraz kupowal to na pewno bralbym wlasnie Mio S505.

Gość jestm za
nic nie zastąpi starej dobrej mapy papierowej i żony jako pilota- jest takie samo prawdopodobieństwo że sie zgubisz jak w przypadku nawigacji a o dodatkowych gratisach do żony nie wspomnębo to oczywiste;) pozdrawiam serdecznie

Wszyscy moi znajomi mają nawigację z TomToma i nie słyszałam, zeby którekolwiek było niezadowolone :) Właśnie znalazłam taką nawigację w promocji na 1komp.pl, za 489 zł. Ja ze swojej strony bardzo polecam :)

Daj spokój tomtomy są strasznie kiepskie. Mam bardzo złe doświadczenia, miałem Go 630 i ciagle się zawieszał. Odesłałem go do serwisu i odesłali mi go spowortem z komentarzem, że jest wszystko w porządku a ten zawieszał się dalej. Masakra. I obsługa klienta też masakra.

Hm, to dziwne co piszesz o TomTomie, bo moi znajomi też nie narzekają. Nie narzeka też tata, który jest zawodowym kierowcą i ma właśnie model 630 Go...no ale jeśli nie byłeś z niego zadowolony to nie ma co Cię przekonywać, jeśli szukasz innego to polecam zerknąć na lucasgsm.pl, bo tam obsługa jest naprawdę miła i profesjonalna:)

Gość a ja polecam
tylko i wylacznie CLARION:)