Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agnieszka_1985

Odchudzanie, a bieganie...

Polecane posty

Gość Agnieszka_1985

Witam wszytkich. Chciałabym zapytać kogoś kto się na tym zna jak to jest z bieganiem, gdy marzy się o szczupłej sylwetce. Ja już chyba próbowałam wszystkiego od głupich diet do jeszcze głupszej głodówki. Teraz mam zamiar zrobić to zdrowo. Czyli ograniczyć jedzenie i biegać. Mam zamiar biegać CODZIENNIE po 1,5 h z prędością około 7 km/godz. Na razie biegam tak 3 dni, dzisiaj będzie czwarty. Zależy mi na tym by schudnąć bo już nie mogę na siebie patrzeć. Czy ktoś może mi napisać czy to dobry sposób i czy istnieje coś takiego jak 'przetrenowanie'? Proszę o jakieś dobre rady na schudnięcie (muszę zgubić 10 kg)

Bardzo dobry sposób, ale nie przesadzaj, wystarczy dwa razy w tygodniu i ogranicz jedzenie!

Gość Agnieszka_1985
A gdyby tak udało mi się biegać np. 6 razy w tygodniu (niedzielę sobie daruje :)) i zrezygnowac z kolacji to po jakim czasie widać by było pierwsze efekty? No i co się stanie jak kiedyś skończę z bieganiem?

daruj sobie półtorej godziny :) poczytaj o HIIT: http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5%82owy_HIIT_Upgrade-t383862.html http://www.sfd.pl/Trening_Interwa%C5%82owy_HIIT_-t268582.html http://www.sfd.pl/HIIT_Optymalny_trening_do_zrzucenia_t%C5%82uszczu_-t182183.html mój facet tak biega i efekty są. ogólnie HIIT jest skuteczniejszy i szybszy niż zwykłe areoby - tu - bieganie. inaczej się spala tłuszcz

ja na siłowni biegam na bieżni z interwałem 20 min. 1:1 ( 1 biegania, 1 marsz)

Ja biegam codziennie ok 25 minut, czasem robię sobie przerwę, 1 dzień, do tego staram się ograniczać jedzenie: na śniadanie musli z jogurtem, w pracy 2 kanapki z ciemnego pieczywa, obiad- nie jem w ogóle ziemniaków, do mięsa tylko warzywa, ewentualnie ryż lub makaron, w niedużych ilościach. Piję też dużo wody mineralnej, niegazowanej. Biegam zawsze wieczorem. Rezultat: 68 w pasie z 78, większość garderoby do wymiany, bo wszystko na mnie wisiało. Moim zdaniem to świetny sposób na zrzucenie kilogramów i utrzymanie linii.

Gość jedyna rada
Ponieważ niedawno odkryto gen otyłości, więc żadne głodówki i zażynanie organizmu bieganiem nie mają sensu! Na zdrowie, w tym wagę ciała należy spojrzeć holistycznie: 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny-rekreacujny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psycjiczne. Szczegóły na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość jedyna rada
sorki za przypadkowe błędy. Ma być: rekreacyjny i psychiczne. Dla niektórych: czytając nie literujemy, mózg już po pierwszej i ostatniej literze składa cały wyraz, no, chyba, że jesteśmy w pierwszej klasie SP

Gość Agnieszka_1985
Hmmmm muszę zaznaczyć, że wybrałam bieganie, ponieważ sama mam w domu bieżnie i jest to dla mnie bardzo dobry sposób na odstresowanie i dobre samopoczucie. Przedtem biegałam po 20 minut 12km/h ale dowiedziałam się, że lepiej jest biegać długo i z mniejszą prędkością niż krótko a szybko. Słyszałam, że 1 kg tłuszczu= 9000 kalorii !!! Biegam wieczorem (biedni sąsiedzi) a później już nic nie jem. Mam nadieję że mimo wszystko poprawię swoją kondycję i schudnę :) Mam zamiar też zakupić L-karnitynę i brać ją przed bieganiem. Co o tym myślicie ?

Gość blackcat
dwa lata temu schudłam ponad 10 kg -> nie jadłam po 18 wieczorem i biegałam 2 razy w tygodniu po ok 1,5-2h (ale na świeżym powietrzu ;)) zajęło mi to ok 4 miesiecy. pozdrawiam :)

Gość kasia 89
dokładnie głodówka jest straszną głupotą, bo później waga się bardzo szybko zwiększa. Najważniejsza jest ZDROWA dieta i ćwiczenia kardio czyli np. bieganie. A więcej na ten temat: http://www.derive.pl/praca/czy-bieganie-odchudza/ Pozdrawiam

Gość kornelia334
Polecam Wam przyjmowac przy takich treningach ThermLine. Powiem Wam ze jesli własnie przy takiej aktywności fizycznej zaczniemy przyjmowac suplement to na pewno własnie warto pomyslec o dokladnie tak dobrej suplementacji.

Gość gość
suplementy to chemia. Jedzcie rano platki owsiane na wodzie, do tego ****** schudniecie migiem... Platki owsiane "mlyny STOISŁAW"

Gość gość
Jaka chemia...zresztą zależy na jaki się zdecydujesz. Ja biorę therm line, który spala tłuszcz poprzez termogenezę zachodzącą w tkance tłuszczowej. Chudnie się w sumie bez większego wysiłku, no ale wiadomo, jak się ćwiczy to szybciej idzie odchudzanie.

Gość gość
Biegam co drugi dzień, samo bieganie nie przynosiło takich efektów jakbym chciała dlatego dołączyłam TL i od razu zadziałało. Bardzo lubię biegać, mam po tym lepsze samopoczucie.

Gość gość
UWAGA !!! pamiętajcie, że przemęczenie organizmu może przynieść odwrotny skutek. Ja biegam od ubiegłego roku. I przytyłam ok 4 kg. Przytyłam na wadze ale w obwodach wymiary się zmniejszyły., Potem jednak przeciążyłam organizm i zaczęłam puchnąć (mam wahania wagi o ok 1-2 kg w ciągu doby-nie po jedzeniu). obecnie od trzech miesięcy zmniejszyłam intensywność i długość treningów - z 60-70 km na miesiąc do 20-40. Biegam tyle na ile się czuję. Wprowadziłam jogę jako uzupełnienie i od miesiąca jest dobrze. Należy też pamiętać o uzupełnianiu płynów oraz jedzeniu po treningu. Większość ludzi nie je myśląc, że organizm spala po treningu. Nic mylnego - organizm musi mieć uzupełnione paliwo, które zużyły mięśnie by nie puchnąć.

Gość Ewa Kąska
Dzień dobry, Do joggingu i diety dodałabym super nowoczesny preparat wspomagający AquaSlimSport o wyjątkowym składzie: http://www.aquaslim.pl/produkty/aquaslim-sport-,3,dzialanie,e Zachęcam do zadawania pytań Ewa Kąska Online Ekspert

na odchudzanie najlepsze jest bieganie! staraj sie biegac codziennie, robia 1 dzien rpzerwy w tygodniu. stopniowo zwiekszaj dystans. ja biegam teraz ok. 10km dziennie od miesiaca i widz enaprawde spore rezultaty. do tego zdrowa dieta - ograniczenie wegli, wiecej bialka, warzyw i zdrowych tluszczy. do tego cellulit znika jak szlaony! a nic nie robie wiecej, wieczorem tylko po kapieli masuje rpzez kilka minut wcierajac pomaranczowa skorke z bielendy i tyle!

Gość CtrlShift
Biegam, piję dużo wody, biorę aqua slim - czuję, że jest już dużo lepiej :)

Gość RakWanda
Ja trochę biegam i jestem na diecie. Dodatkowo koleżanka zarekomendowała mi Appetite Control do tego. Teraz mam mniejszy apetyt i troszkę zrzuciłam :)

Witam! Dodam ze swojej strony, że Appetite Control to nowoczesny suplement diety, którego główny składnik – glukomannan – nie tylko ułatwia bezpieczną utratę masy ciała, ale jednocześnie pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Produkt ten w połączeniu z wodą tworzy w żołądku bardzo lepki żel, który sprawia, że odczuwamy uczucie sytości powodujące zmniejszenie apetytu. Zalecana dawka Apetite Control, która pomaga w utracie wagi to 6 kapsułek dziennie, w trzech dawkach po 1 g (2 kapsułki) każda, z 1 lub 2 szklankami wody, przed posiłkiem. Warto przy stosowaniu tego suplementu zadbać o aktywność fizyczną oraz stosować zrównoważoną dietę. Pozdrawiam, Agnieszka Domańska Online Ekspert marki Appetite Control by Aqua Slim

Gość mmmniszka
A ten Appetite Control może brać każdy?

Ogólnie dostałaś tu dobre rady co robić. Jeżeli chcesz schudnąć to zmień nawyki żywieniowe, jedz więcej warzyw i owoców, unikaj pustych kalorii w postaci słodyczy, słodzonych napojów, piwa. Jedz o rozsądnych porach i nie podjadaj między posiłkami. Nie zapominaj by spożywać białko w postaci mięsa (chude mięso, kurczak, wołowina) i nabiału (twaróg). Przy odchudzaniu ważne jest byś nie przesadziła z dietą, bo nie będziesz miała siły do ćwiczeń i nie głódź się bo zamiast spalać tłuszcz organizm będzie spalał mięśnie. Poza tym drakońska dieta i wyczerpujące ćwiczenia szybko ci się znudzą, rzucisz to i wrócisz do poprzedniej wagi. Więc nastaw się raczej na zmianę stylu życia - czyli zdrowe odżywianie, ruch i co najważniejsze SYSTEMATYCZNOŚĆ. Spokojnie, powoli, a na następne lato znajomi cię nie poznają ;) Nie śpiesz się. A jeśli chodzi o trening, to świetną rzeczą jest basen. Tak dla urozmaicenia i odpoczynku od tej bieżni (raz, dwa razy w tygodniu). A w domu można robić baaardzo dużo różnych ćwiczeń, nie tylko bieżnia. Wpisz sobie na youtube "ćwiczenia w domu", "ćwiczenia dla kobiet", jest tego sporo. Pozdrawiam i jeszcze raz nie przesadzaj.

Witam! Droga mmmniszko suplement diety Appetite Control przeznaczony jest wyłącznie dla osób dorosłych. Istnieje ryzyko zadławienia się w przypadku osób mających trudności z połykaniem lub w przypadku spożycia z niewystarczającą ilością płynu. Nie stosować go powinny również osoby mające problem z nadwrażliwością na którykolwiek ze składników preparatu. Pozdrawiam, Agnieszka Domańska Online Ekspert marki Aqua Slim

Gość gość
biegaj spokojnie po 1h wystarczy odpuść kieedy nie dajesz rady, kup sobie Aqua Slim, to Cię bardzo wspomoże, efekty będą lepsze

Gość Kumaraa
Ja słyszałam, że bieganie akurat pomaga przy odchudzaniu i bardzo fajnie podkreśla pośladki. Ale jak już masz biegać to lepiej zebyś robiła to w profesjonalnym obuwiu. Widziałam, ze tutaj http://www.landersen.pl/kobiety/buty-do-biegania mają spory wybór takich fajnych butów. Moze cos dla siebie znajdziesz

Gość gość
Ja biegałem kiedyś a waga sie nie zmieniała ..strasznie mnie to demotywowało. Jakiś czas temu kupiłem sobie taki preparat na naturalnych składnikach cga800 i do tego znowu zacząłem biegać i w koncu są jakieś efekty!

Gość yoloyy
W odchudzaniu najważniejsza jest równowaga, dlatego ja polecam metodę równowagi metabolicznej - www.klubrownowagi.pl . Tutaj je się praktycznie wszystko, a mimo wszystko efekty są bardzo szybkie i kilogramy lecą w dół jak szalone. Ja dzięki tej filozofii odchudzania pozbyłam się 20 kilo!