Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania_mamka_

Do którego miesiąca woziłyście dzieci w gondoli??

Polecane posty

Gość Ania_mamka_

Moja córa ma prawie 5 miesięcy ale zmieniam wózek na lżejszy i spacerówka to jeszcze za wcześnie (choć wiem, że są też rozkładane na płasko) zastanawiam się czy warto kupić używaną gondolkę jeszcze - myślę o coneco toledo lub v3 poniewż one mają w komplecie spacerówki więc gdy córcia zacznie siedzieć od ściągne gondolę i włożę spacerówkę. Zawsze marzyłam o gondoli ale tak wyszło, że dostaliśmy wielofunkcyjny wózek no i wypadało go troche powozić ale jest ciężki jak cholercia i mam go dosyć na 3 piętrze! Kurcze jest sens??

Moim zdaniem nie... Moja Lusia w wieku 5 miesięcy już w ogóle nie jeździła gondolą, nie chciała i tyle, była ciekawa świata. Twoja też pewnie lada dzień się zbuntuje - moim zdaniem.

A ja woziłam do 7,5 miesiąca i woziłabym dłużej gdyby nie wyjazd wakacyjny i niemożność jazdy gondolą po megawertepach. Ale chyba nawet ja bym nie kupiła wózka głębokiego na 3 miesiące....tylko solidną spacerówkę rozkładaną na płasko i dobrze amortyzowaną :)

Gość Ania_mamka_
Tak żałuję, ze nie miałam gondoli :( mam wrażenie, że tak jakoś uciekł mi czas kiedy była taka malutka... i że szybko dorosła. Na spacerach nie moge przejść nie patrząc z zazdrością na gondole.. Dziś ją przymierzałam do wózka - W coneco jest podnoszony zagłówek także troszę może oglądać świat :D w spacerówce się "gubiła" patrzyli na mnie jakoś dziwnie gdy takiego brzdąca wkładałam do spacerówki. Przeszkadzało mi to, że nie ma osłony już na nóżki tylko dziury, przez które wiszą nóżki starszym dzieciom.

Gość Ania_mamka_
CHEMICAL - wózek fajny ale co z nóżkami? Musiałabym małej zapinać ciągle pasy już? Ona jak śpi obraca się na boki czy to nie będzie przeszkadzało i czy nie będzie mi zjeżdżać w takim wózku?

A daj spokój, było minęło, ja strasznie się napaliłam na gondolę i wybrałam wózek pod tym kątem, żeby była duża i mega wygodna i co? Luśce się gondola szybko znudziła, chciała oglądać świat. Córcia Platynowej Brunetki jeździła w gondoli baaardzo długo, to naprawdę była wyjątkowa sytuacja. Platynko, Ty chyba jako ostatnia "z naszych" przeniosłaś się do spacerówki, prawda? No a ja zostałam z wielkim wózkiem, bo ta wielka wygodna gondola przecież musiała na odpowiednio wielkim stelażu być osadzona, krowa 14kg, a do tego rozłożysta, no i właśnie go sprzedaję i szukam czegoś normalnego. W sumie wyszło że kupiłam wózek na 4 miesiące... :o

Ania - to pomęcz się z tym ciężkim jeszcze jakiś czas najwyżej, aż dziecko na spacerach nie będzie Ci już spać, tylko będzie siedzieć i oglądać świat. Góra 2 miesiące - tak obstawiam... Bo teraz kupisz to toledo które zacznie Cię swoją wagą wkurzać za 3 miesiące i znów będziesz szukać inego - jak ja :)

Gość xantia28
rehabilitantka mojej corki mówi, aby nie sadzac dziecka dopóki nie zacznie ono robic tego samo, a takie male dziecko ma jeszcze za slaby kregosłup na spacerowkę ja woziłąm swoja córke do 7,5 miesiąca

Gość Ania_mamka_
Chemical w Coneco jest od razu spacerówka - więc mogłabym przełożyć kiedy przyjdzie pora, dlatego tylko o nim myślę - godnola na jakiś czas a spacerówka na jesień. Czuje ze sie napaliłam ale byłabym przeszczęśliwa z tą gondolą ehh ;) Na razie jest tak, że obecny wózek wchodzi do samochodu porozkładany na części pierwsze co trwa długo i mąż dostaje szału, mała ryczy bo gorąco a ja sie wściekam. Jak mamy jechać do sklepu to targamy się z nosidełkiem samochodowym, na zakupy na targ żeby jechać to też problem bo maż nie chce pakować wózka a nikt jej nie ponosi dłużej niż 20 minut na rękach bo padnie (8,5kg) Owszem fotelik sie zapina na wózek ale co z tego jak sie go wpina na cały wózek a nie samą ramę!

No - bo tak powinno być po prawdzie. Ja mojej na co dzień nie sadzałam, najpierw nauczyła się raczkować i wstawać a dopiero potem siadać samodzielnie, przecież świadoma tego byłam od samego początku że sadzać nie wolno. Ale co począć, jak dziecko w gondoli ryczało :o W spacerówce nawet na leżąco miała lepszy widok, niż w gondoli. Potem podniosłam na półleżąco, bo sama się podciągała za barierki, nie bardzo jej szło, beczała aż burakowa była. A teraz to w wózku na stojąco jeździ :o Trzyma się za oparcie. Inaczej się nie da wieźć. A jak nam nie pasuje, to możemy na rękach nieść :P

Gość Ania_mamka_
Teraz mam tako :o bagatela prawie 20kg .... Wózek super ale nie na mały samochod i nie na 3 pietro bez windy :o

No tak... Wiesz, Ty sama najlepiej znasz swoje dziecko, moje to taki narwaniec, że jak miała 5 miesięcy to mi po chałupie pełzała a do jej przebrania trzeba było 2 osób... Jak uważasz, że Ci się opłaca, to spoko, to Twój wybór. Ja się tylko boję, że gdy nacieszysz się tą upragnioną gondolką to Ci to 14 kg zbrzydnie. I że będziesz musiała kupić kolejny wózek. Już nie mówię o sytuacji gdy gdzieś za pół roku będziesz musiała znosić 14 kg wózek z 3. piętra dla dziecka, które będzie chciało w sumie bardziej biegać niż siedzieć w spacerówce, ale spacerówkę będziesz musiała targać dla zasady - w razie gdyby się maluch zmęczył ;)

Gość Ania_mamka_
Hmm tylko, że spacerówke tak czy siak trzeba by mieć. Coneco w wersji spacerowej waży 10kg a z Twojego linku baby design sprint 8,5kg więc różnica 1,5kg....

Hym, a gdzie wypatrzyłaś że on waży 10kg w wersji spacerowej? jak tak lukam to wersje wahają się między 14 a 14,5 kg.

Nie mam pojęcia. Ale najlepiej wózek pojedź i obejrzyj w jakimś sklepie osobiście. Sprawdź czy dziecku wygodnie... Czy oparcie stawia się do pozycji pionowej, czy pasy są wygodnie przymontowane, czy siedzisko jest miękkie czy tylko taka decha materiałem obita... Przy okazji tę wagę oszacujesz. Ale szczerze mówiąc w 10 kg mi się nie chce wierzyć. 10,5 kg to taki o Coneco Solar waży, wózeczek-parasolka = fifitko, na malutkich kółeczkach: http://www.totamto.com.pl/index.php?p2854,wozek-spacerowy-coneco-solar-kol-03-blue No ale jeżeli tyle waży rzeczywiście, to spoko :) Zresztą ja będę w pon w wózkowym sklepie to mogę to Coneco obadać wstępnie.

Gość Ania_mamka_
Chemical - gdybyś mogła go sprawdzić na żywo przy okazji byłabym wniebowzięta ponieważ ja nie moge znaleźć tej spacerówki nigdzie. Ale ja w niewielkiej mieścinie mieszkam ;)

Oki, Aniu! Wezmę też aparat i porobię fotki na żywo, jak mi pozwolą - czasem sklepy nie pozwalają.

Aniu skoro marzysz to kup chocby i na dwa tygodnie.Wiele zakupów,ktore kupujemy nie zawsze słuzy chocby i te dea tygodnie:D Wiec dlaczego masz załowac ze Cie cos omineło?Odsprzedasz pozniej dalej,na allegro np.Pozdrawiam:)

Gość Ania_mamka_
Kasiu C. - też tak myślę, choć wiem, że rozsądniej byłoby kupić taką spacerówkę jak podała Chemical. Zastanawiam się jeszcze czy wlezie nam do samochodu, chciałabym kupić fotelik do tego coneco tylko nie wiem jakie by pasowały i czy musi być adapter? Chodzi o to, żeby można było montować samą ramę wózka + fotelik samochodowy. Chemical - nie fatyguj się ze zdjęciami, gondole widziałam już, tylko nie spacerówkę, na pewno dobrze mi ją opiszesz sama, bez zdjęć :) Odnośnie wózka Baby Desing - oglądałam na allegro i jest więcej tych wózków, różne modele... nawet jeden 6,5 kg waży i jest rozkładany na płasko :D ale ten który ty podałaś ma fajne koła.

ania nie kupuj juz gondoli to naprawde zbedny wydatek. kup spacerówke rozkładaną na plasko. Jesli chodzi o fotelik to jak do tej pory wozilas malą? Nie mialąś fotelika? powiem ci ze montowane na stelazu sa te do 13 kg ( 13 kg dziecko osiąga okolo 18 miesiaca) ale te foteliki kolo 8 miesiaca juz trzeba zmienić. Napreawde warto wydawac tyle pieniedzy na 3 miesiace? Kup fajny fotelik 0-18 one sie rozkladają... ewentualnie jakiś tani 0-13 jeśli nie masz wogóle... ale napisz prosze jak do tej pory wozilaś dziecko bez fotelika?

Benia przesadziłam w spacerówke jak miał 4,5 miesiaca dlatego ze był ciekawy świata

ania nie czytalam zastanawialam sie :d Też mialam kiedyś taki wozek do ktorego wpinalo sioe fotelik- nie na stelaz tylko do wozka i to koszmar jest :D:D nie wiem po co to wogole... hmm moze zdanie jest takie ze nie ma co inwestoac w taki potrójny zestaw... mnie tez sie taki marzy :(:(:( i dupa :( ogladam i ogladam i sie chyba nie zdecyduje :(:(:(:( a strasznie mi sie podoba np chicco enjoy. om ma fajna spaceroweczke no i fotelik wpinany na stelaż... i gondolka ladniusia... ech.... ale trzeba wydać 1200 zl na to a spacerówke fajną można juz kupić za 500-600 zl... spora roznica.