Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miciek0071

MOWA CIAłA - CZYLI PUBLIC RELATIONS

Polecane posty

Gość miciek0071

Witam Właśnie założyłem nowy temat na forum aby przybliżyć zainteresowanym język ciała, który tak na prawdę jest odpowiedzialny za dobre wrażenie i wywołanie zamierzonego skutku. Chcę przez to powiedzieć, że to co mówimy tylko w 20% pomaga nam osiągnąć zamierzony cel. Kolejne 80% dotyczy gestów i mowy ciała jakimi posługujemy się podczas rozmowy. Co pewien czas będę starał się opisywać poszczególne gesty, którymi posługujemy się każdego dnia a tak na prawdę nie mamy pojęcia co one oznaczają i w jaki sposób odczytuje je odbiorca. Przykładowo zaciśnięta pięść z kciukiem skierowanym do góry w krajach Zachodu oznacza "OK", we Włoszech oznacza "jeden" w Japonii "pięć" a w Grecji oznaczać będzie "goń się". Tak więc zabieram się za kolejny post a zainteresowanych i ciekawych MOWĄ CIAŁA zachęcam do pisania prywatnych wiadomości na adres emailowy: miciek0071@o2.pl z dopiskiem w temacie "Mowa Ciała (zawód jaki wykonuje nadawca maila). Pozdrawiam M.W.

Gość biolożka
nauka o zachowaniu zwierząt - czyli etologia po polsku

Gość .--.-.---
no no, wszystko ok, poza tym, ze mowa ciala, to body language, a nie public relations, panie specjalisto :P

Gość biolożka
temat bardzo ciekawy, nawet nie zdajemy sobie sprawy z tego, ile mimowolnych gestów wykonujemy, a które powiedzą więcej o nas niż 1000 słów...

Gość Ottto
Miciek o mowie ciala przeczytasz w madrej ksiazce KW :) ,takze paluszek wyciagniety w gore mozesz sobie wlozyc tam gdzie mysle :):):):) pozdrawiam

Gość ALE BULL SHIT
!!! :-D koles, pomyliles terminy! mowa ciala a public relations to dwa rozne pojecia, pajacu! poza; tym mieszkam juz 8 lat we Florencji i pierwsze slysze, ze kciuk podniesiony do gory to...ha..ha..ha..! jeden! :-0 ma vai a cagare maestro del cazzo..! :-p

Gość Ottto
A to powiedz od razu ze chciales sie pochwali ze mieszkasz weeeeee Florencji ,koles zwracam honor moja pomylka nie przeczytalemdo konca tematu :)

Gość ALE BULL SHIT
zanim zabierasz sie sie za temat, o ktorym pseudo fachowo sie wypowiadasz :-p to zasiegnij do odpowiednich zrodel, aby uniknac, jak to mowia wlosi: FIGURA DI MERDA, czyli porazki, kompromitacji /gownianej, od "merda",notabene/ :-p

Gość miciek0071
a no rzeczywiście zrobiłem błąd chciałem napisać na odwrót czyli jeden we Włoszech a pięć w Japonii :D także dziękuje za poprawkę. A co do Public Relations chodziło mi nie że jest to tym samym ale że Mowa Ciała to jeden ze składników na które składa się PR. Błąd w temacie

!blagam nie myl sie juz tak wiecej bo to az boli chyba by mnie ze studiow wywalili za taki tekst:-P ale rozumiem przejezyczenia