Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewnaa

Accu test - jedna kreska - brak

Polecane posty

Gość niepewnaa

Witam. Przedwczoraj lub wczoraj miałam dostać okres. Dzisiaj robiłam test kasetkowy (płytkowy) accu test. Wyszła jedna kreska czyli wynik negatywny. Lekko boli mnie brzuch i nie wiem czy to z nerwów, zbliżającego sie okresu lub (oby nie!!!) ciąży. Czy wynik testu robionego w dzień lub dwa po spodziewanym terminie okresu można uznać za wiarygodny? Jak to było w Waszym przypadku?

Witaj. Ja robiłam test 4 dni po spodziewanym okresie i wyszedł pozytywny, ale z tego co wiem ,to takie testy po dwóch dniach od oczekiwanego okresu mogą jeszcze nie wyjść w 100% pewne. Znam przypadek, że dzień po spodziewanym okresie wyszła jedna kreska, a tydzień później już dwie, więc radzę powtórzy test, bo wszystko zależy od stężenia hormonu w moczu. Ale skoro nie chcesz dzidziusia to życzę Ci, żeby jak powtórzysz wyszła jedna krecha :)

Poztym jeśli nie jestes w ciąży to okres Ci się spóźnia, bo się pewnie zaczęłas stresować. Nie martw się niczym i nie przejmuj to okres przyjdzie. A jeśli nie to zrób jutro, albo pojutrze jeszcze raz test to już raczej się upewnisz. Alebo najlepiej zrób sobie BHCG to już wogóle będziesz pewna :)

Gość niepewnaa
Dziękuję Haydi :) Aż się cała trzęsę z niepokoju, że to może być ciąża... Za kilka dni powtórzę test, mam nadzieję, że znów będzie negatywny... Oby nie powtórzył się opisywany przez Ciebie przypadek. Zabezpieczam się z chłopakiem prezerwatywami i nigdy nie było niepokojących sytuacji a teraz okres sie spóźnia i szaleję ze strachu.

Myślę, że opisywany przezemnie przypadek się nie powtórzy, bo w większości przypadków już w dniu oczekiwanego okresu wychodzi kreseczka ale bardzo, ale to bardzo słabiutka. Więc raczej myślę, że to nie ciąża, a okres przecież o jeden czy dwa dni może się przesunąć i to jest nawet normalne :) Więc głowa do góry i się nie martw, bo ja myślę, że coś już by wyszło, slabe bo słabe ale by wyszło.

Gość niepewnaa
A Tobie gratuluję bo pewnie jesteś przeszczęśliwa:) Ja na razie nie planuję, może kiedyś.... Teraz chcę już okres i spać spokojnie...

Gość niepewnaa
Na teście była ewidentnie jedna kreska mimo, że z chłopakiem dokładnie się przyglądaliśmy. I oby sie sprawdziło...

Oczywiście, ze sie cieszę :) Jestem dwa lata po ślubie i od stycznia próbowaliśmy, a dopiero teraz zaszłam więc jestem szczęśliwa! Ale jeśli Ty dzidziusia nie chcesz, to faktycznie lepiej, żeby go jeszcze nie było. Dlatego ci życzę, żeby wyszła jedna kreska i pewnie wyjdzie jedna, tylko się nie stresuj i nie martw na zapas, bo Ci się okres będzie dalej spóźniał. No to powodzenia :)

Gość mozliwe
A jaki test polecacie? Ja użyłam Accu test bo taki mi dała farmaceutka w aptece, ale może są takie, których skuteczność i niezawodność jest większa?

Gość niepewnaa
mozliwe to ja niepewnaa ale nick z innego topiku zostal :)

Te testy, które są w naszych aptekach sa w większości do siebie podobne. Podobno dobre i wiarygodne sa QUICK VUE i BOBO TEST, ale miałam właśnie Accu test gdy wyszła mi ciąża, więc też uważam, że nie jest gorszy. One chyba są wszystkie podobnej jakości.

Pozatym na allegro sa takie testy ciążowe po 1 zł i one też sa dobre! Dlatego uważam, że każdy taki test wykryje ciążę, a to w jakim czasie, zależy już tylko od stężenia hormonu w moczu.

Gość niepewnaa
A po ilu dniach od spodziewanego początku okresu robiłaś ten accu test?

http://www.allegro.pl/item383652677_cara_kasetowy_test_ciazowy_najtaniej_.html - takie testy sa po zlotówce nieraz na allegro. Ja identyczny kupiłam raz w aptece za 7 zł :) I na takim teście wyszła mi druga kreska :) A drui raz zrobiłam test dla potwierdzenia drugiego dnia i to był accu test i też wyszła druga kreska, więc tak jak piszę - one są podobne wszystkie ....

Ja pierwszy test zrobiłam 4 dni po braku okresu, a drugi dzień później. Więc spokojnie,zaczekaj jeszcze jeden dzień i jak zrobisz test i nic nie wyjdzie to bądx spokojna.

Gość niepewnaa
Mam zamiar zrobic kolejny test w poniedzialek i chcę na nim zobaczyć znowu jedną kreskę :)

No to napisz w poniedziałek jak wyszedł, ale ja myślę, że zobaczysz to co chcesz zobaczyć :)

Gość niepewnaa
Oczywiście, że napiszę :) A jeśli okres przyjdzie, też dam znać. Mam nadzieję, że to wszystko jest powodem stresu... :)

Gość niepewnaa
Robiłam test dziś rano i ku mojemu szczęściu wyszedł negatywny :) Ale okresu nadal nie mam i brzucho pobolewa dalej... Mam pytanie: czy test robiony 4 dni po spodziewanym terminie miesiączki można uznać za wiarygodny. Pierwszy test robiłam 28 czerwca a drugi dzisiaj.

Witaj! Widzisz ? Tak jak myślałam, wyszedł negatywny. Moim zdaniem wynik jest wiarygodny, po takim czasie to już na pewno pojawiła by się chociaż słaba druga kreska. Tak jak już wcześniej Ci pisalam, ja też zrobiłam test 4 dni po spodziewanym okresie i wyszły dwie grube i mocne krechy, więc gdyby u ciebie była ciąża na pewno by coś wyszło. A okres się pewnie spóźnia, bo się stresujesz. Poczekaj jeszcze trochę i się nie denerwuj ani nie stresuj, a jak okresu nie będzie to odwiedź lekarza, żeby sprawdził czy wszystko dobrze.

Gość niepewnaa
Dziękuję za wsparcie Haydi :) Stresowałam się bo nigdy mi sie tak okres nie spóźniał. Te dwa testy mnie uspokoiły. Dziś zarejestruję sie do lekarza, bo wiem że będę musiała troche poczekać na wizytę. Ufff, te pare minut, które musiałam odczekać podczas robienia testu były chyba najdłuższymi w moim życiu :) Ale wyszła ewidentnie jedna kreska, mimo, że z chłopakiem dobrze się przyglądaliśmy testowi :) Tym razem robiłam pro - test :) Teraz tylko czekać na okres :)

Gość niepewnaa
To był pre - test nie pro - test :) Z tych nerwów się pomyliłam. Czy znacie jakieś przypadki, w których pre - test wskazał wynik niezgodny z prawdą? Są różne opinie na jego temat a chciałabym się dowiedzieć, czy są na forum kobietki, które miały inny wynik testu niż się okazało w rzeczywistości.

Gość niepewnaa
Dostałam okres i mogę spać spokojnie :D