Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

JAK POKOCHAC SIEBIE??????????????

Polecane posty

ja tez zaraz wychodze :D a kto ma wygrać mecz to nei mam pojecia, tak piłką sie nie interesuje :P chociaz mogą wybrać Hiszpanie, oni są taaacy przystojni :P

heh, a liczylam ze moze jednak jest w polsce ktos obstawiajacych niemcow... no i zobaczycie, dzis wieczorem to ja sie bede cieszyc, a nie Wy i Wasza Hiszpania :P (musze sie wyladowac bo nie mam nikogo tu, kto tez chce zeby Niemcy wygrali)

Gość trzeba zrobic cos dobrego
pandora i te verde - dzieki za mile slowa. Ja bylam kiedys potwornie niesmiala i zakompleksiona ( KAZDY ma jakies kompleksy, na ogól niezrozumiale dla innych), teraz mam opinie duszy towarzystwa ( choc nadal sie od czasu do czasu zacinam, wpadam w dól i nie chcę, zeby mnie ktos oglądaL - ale to rzadziej i zaluję, ze przez te niesmialosc straciłam kupe zycia) . Czesto nam glupio do kogos zagadac (moze nam sie wydawac za wazny, za stary , za mlody, za bogaty, za swiatowy - itd ) ale prawda jest taka, ze kazdy czlowiek jako istota spoleczna pragnie jak najwiecej uznania ze strony innych. Zaaprobujesz innych, powiesz im to - i osmielisz ich, oni ci tez cos dobrego powiedza i zobaczysz, ze nie jestes taka zla.( Oczywiscie nie mówie o nachalnosci) Dalsze przyklady dzialań .Spotykasz od czasu do czasu kogos nieznajomego , wydaje ci sie mily - za drugim razem sie usmiechnij, za trzecim powiesz czesc (pierwsza, nie czekaj), a za czwartym witacie sie jak starzy znajomi. Niedawno oswoiłam tak kobitke mieszkajaca niedaleko. Za tym ktoryms razem przegadalysmy na ulicy z pol godziny, okazalo sie, ze mamy wspolnych znajomych, skonczylysmy jedna uczelnię , obiecalysmy sobie wpadac do siebie. No i witamy sie juz jak znajome opd zawsze ! I Akurat trafilam na fajnego czlowieka, (oczywiscie nie zawsze sie to udaje, ale trzeba próbowac! Ona mnie polubila ,więc i ja siebie. Sluchajmy ludzi uwaznie. Chwalmy tez to, z czego sa najbardziej dumni - dzieci, pies, ogródek, praca. Jesli ktos cos madrego zdziala zawodowo - podkreslajmy to! Moga byc drobiazgi! I przenigdy nie badzmy zazdrosni! Nigdy nie mowmy "jemu sie udaje , a ja to dno". Cieszmy sie, sukcesy naszych znajomych i nas nobilitują (ale mamy super kumpli, hohoho). Oczywiscie chwalmy uczciwie to, co nam sie naprawdę w ludziach podoba, nie trzymajmy tego w sobie! Ludzie odwdziecza wam sie tym samym - dowiecie sie o swoich fajnych cechach, zobaczycie, ze to , co robicie, bywa doceniane. Np dziwi mnie ze u nas uczen - nauczyciel , albo student- wykladowca to 2 zwalczajace sie obozy. Przeciez mozna sie zaprzyjaznic, i nie jest to podlizywanie sie! Tak sie zlozylo, ze bylam w kazdej z tych 4 ról - i naprawde z niektorymi moimi ex studentami i uczniami mam super stosunki towarzyskie, takze ze swoimi wykladowcami -bo to wszystko sa ludzie, pamietajmy!!! No to sie nagadalam, a teraz tez ide na mecz. Pozdrawiam, pokochajcie sie, naprawde z tego , co piszecie widac, ze jesteście fajne, wiec dlaczego nie?

Gość potwornie zakompleksiona
Ja też jestem zakompleksiona ale czuje sie coraz lepiej odkąd zaczęłam czytać książki z tej właśnie strony podał mi ją ktoś z kafe gdy miałam doła teraz też chce komuś pomóc ttp://www.ksiazki-rozwojduchowy.prv.pl/ Szczególnie polecam na prawdę mi pomogła Dodziuk Anna - Pokochac siebie Powodzenia pracujcie nad sobą bo wiem że warto

Ja nie mam w sobie nic ładnego. Ogólnie na ramieniu blizna, na kolanie naczyniak, który wygląda jak sinika tylko różowy:). Reszta bez komentarza, figura nieproporcjonalna, włosy wypadają, siano, no ogólnie nawet na twarzy próżno szukać piękna. Ani nos ładny, ani oczy, ani usta, a cera okropna i mega cienie pod oczami plus alergie skórne. Nic ładnego nie mam, nawet paznokcie, może kształt ich płytki? Niech i tak będzie. :)

Martyna - a wyobraz sobie, ze ja Ci nie wierze :P musisz miec cos ladnego, chocby to mial byc lewy gorny kiel ;) ------ no i Niemcy przegrali :/ a taka bylam pewna ;p

Pandora, nie smiej sie ze mnie! Jam tu sfrustrowana :/ Czasem tak sobie mysle, ze gdybysmy poswiecaly tyle czasu na wyszukiwanie w sobie zalet, ile marnujemy na wypominanie wad, chyba byloby troszke lepiej. Nie sadzicie? No, Martyna, rusz glowa, nastepny post chcemy o tym co w Tobie fajne.

Weźcie sobie moje zdjęcie z innego tematu:P. Skończymy tą dyskusję bardzo szybko. To co ja mam w sobie fajnego nie dotyczy mojego ciała. Możecie mi nie wierzyć, ale ja choć się nie kocham, to przynajmniej akceptuje. Jestem niesymetryczna od góry do dołu i cóż, żyję:). A śmiem się założyć, że ponad połowa z Was jest bardzo ładna, bo najczęściej bardzo ładne osoby mają najwięcej głupich kompleksów. Ja ich nie mam. Ja po prostu zdaje sobie sprawę z wad i zalet, ale się tym ciągle nie dołuję. :)

Gość izuuuu
Dla mnie trudno pokochac samą siebie, jestem niesmiała boje sie odtrącenia a to wszystko przez wygląd:(

izuuuu, Martyna -- jakos nie wierze, ze akurat my mamy kompleksy nieuzasadnione a Wy nie. zadne kompleksy nie sa uzasadnione, wszystkie sa glupie i tyle. to zle, ze tak uzalezniamy wszystko od wygladu, nie mowie, ze powinnysmy sie od razu calkiem zapuscic, ale myslenie ze jestesmy za brzydkie/grube/cokolwiek i przez to nie bedziemy szczesliwe, dla mnie nie ma wiekszego sensu. Martyna, Ty juz jestes w polowie drogi, tak mysle - skoro akceptujesz, to i tak nie jest zle. troche sie czuje jakbym pisala wypracowanie, ciagle to samo tylko innymi slowami, hehe

Ale ja nie mam kompleksów:P. Ja tylko napisałam co mam nie tak, a mam wiele rzeczy nie tak. I tak mam tak wielkie powodzenie, że kto by się tym przejmował:P. Nie kocham siebie, ale akceptuje. Nie jestem w połowie drogi ponieważ nie mam zamiaru się kochać, kilka rzeczy przydałoby się zmienić i to zrobię. Najlepiej po prostu pracować nad sobą a wyglądu nie traktować zbyt poważnie. Pewnie nikomu nie chce się szukać mojej zdechłej fizjonomii. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/697513c2414550fb.html I tak przeważnie większość naszych wad widzimy tylko my. I to jest klucz do zaakceptowania siebie. Uświadomienie sobie, że nasze roszczenia nawet jeśli słuszne są przeważnie widoczne tylko dla nas.

no i widzisz, Pandora, ona nam tu do topiku pasuje idealnie :P Taki sam pewnie chodzący pasztet z wielu innych, które sie za taki uwazaja

To ja. Cóż z takiej odległości to nie widać wszystkim moich wad;). Ale... Patrzymy na siebie zawsze krytyczniej niż inni patrzą na nas. Zapamiętać i ciągle sobie przypominać. Całe życie uważałam się za mega paszteta dopóki nie zauważyłam, że inni myślą o mnie zupełnie inaczej. Wręcz odwrotnie. A wady są po to by je maskować:).