Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Animia

odwołanie się od wyniku matury, wgląd

Polecane posty

Witam, Wiem, że można wypełnić wniosek i zrobić wgląd do matury. Ale co z tego wynika? Czy jeżeli sama zauważę nieprawidłowości, to mogę się odwołać? Podobno osoba nadzorująca wgląd nie może nic mi wyjaśniać, nie mogę robić zdjęć, ani kserokopii... Przechodził ktoś przez to? Przecież chyba nawet porządnych kluczy w necie nie ma...

Gość skoro extra
a ja slyszalam ze w ogole nie mozna sie odwolac od wyniku matury:/

To po cholerę ten wgląd? ;| Beznadzieja... Czy wszyscy w OKE i CKE są nieomylni? Ja wiem, że te prace sprawdza kilka osób... Ale może te następne robią to po łebkach...

Wyczytałam, że mogą mi zmienić wynik matury tylko, jeżeli punkty są źle zsumowane, ale jeżeli merytorycznie coś jest nie tak, to nic nie mogę zrobić... To chore! Mi akurat ten podpadający wynik nie jest aż tak potrzebny, ale przecież ludzie się czasami mylą... Bywa ze egzaminator jest tak ostry, że już więcej nie dostaje "zaproszenia" do sprawdzania...

Gość boli mnie gółwka
współczuję :( ale nic nie mogę poradzić , tlko życzę powodzenia w przyszłym roku...

Gość kaka111
Można się dowołać, można poprosić o ponowne sprawdzenie pracy, ale czy mozna poprosić o to bez przyjezdzania do oke i sprawdzania? Ja uwazam ze mam zle wpisany wynik na swiadectwie albo zle podsumowane punkty, nie chce ogladac pracy tylko poprosic zeby ktos to sprawdził. I co teraz?????

kumpela chciala sie odwolac, byla obejzrec pracer ,a le powiedzieli jej ze tak jak jest ocenione tak musi byc, i niewazne nawet jakby bylo to nieco inaczej napisane jak w kluczu...

No ja też czytałam, że można tylko zmienić wynik, jeżeli egzaminator źle zsumował punkty. Nie można się burzyć, że źle sprawdził pracę, poobcinał punkty...

Weźcie, mieliście takie banalne matury (większość), że nie ma porównania z poprzednimi rocznikami :/

nie chodzi o trudnosc. wiele osob chcialoby sie odwolac bo choc maja dobrze napisane zadania a nie pokrywaja sie do konca z kluczem to juz punktu nie ma...

I bardzo dobrze. wtedy 90% tych, którzy nie zdali, chciałoby się odwoływać. I znowu kilka osób do sprawdzenia tej samej pracy. Ile razy można jedne wypociny przeglądać??

Mi tam mocno nie zależy na poprawieniu (w kontekście przydatności przedmiotu przy rekrutacji). Ale wolałabym rozwiać wątpliwości. Ludzie są omylni. Tyle.

a jak sie pisze ten wniosek??? moja kolezanka nie zdala.. zabraklo jej 2 pkt i moze napisac zeby jej sprawdzili jeszcze raz???

Gość ja chcę maturę!!!!!!!!!!!!!!
jeśli wynik będzie niezadawalający dla zdającego to może wnioskować o ponowne sprawdzenie tej matury ?!