Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciaza

w ktorym jestem tygodniu ciazy ?

Polecane posty

Gość ciaza

blagam pomozcie mi obliczyc w ktorym tygodniu jest moja ciaza!!!!!! ostatnia miesiaczka zaczela sie 13tego maja - czy to oznacza ze jutro zaczyna mi sie 8 tydzien ciazy ? a co za tym idzie jest to połowa 2go miesiaca ? tydzien temu poszlam do lekarza, zrobil mi usg (bo stwierdzil ze ciazy moze jeszcze nie wykryc przy normalnym badaniu) i wykryl wczesna ciaze, byla widoczna mala kropka, mam nawet zdjecie :P lekarz okreslil ciaze na 3 tydzien i powiedzial ze mam przyjsc za 4 tyg to da mi skier, na badania - a wg moich obliczen byl to juz tydzien 7 ?? kto ma racje lekarz czy moj kalendarzyk? powiedzialam od razu rodzinie ze jestem wciazy, rowniez w pracy rozniosla sie ta wiesc, tylko zeby korzystac z przywilejow w pracy potrzebuje miec zaswiadczenie od lekarza o ciazy. czy jesli pojde teraz do lekarza ktory nie posiada usg - czy bedzie on w stanie przy normalnym badaniu wykryc ciaze ?

Gość ramzesek
Zmień lekarza , mój wykrył mi ciążę w 4 tygodniu.

wg ostatniej @ jest wlasnie w 6/7 tygodniu slyszalas bijace serduszko? nie wiem czemu okreslil ciaze na 3 tydzien ja bedac w 7 tygodniu na potwierdzeniu ciazy, gin badajac mnie ginekologicznie mowil juz o ciazy i w czasie usg widzialam bijace serduszko

Gość ciaza
ale 4 tydzien liczony od pierwszego dnia miesiaczki tak? czy zawsze tak sie liczyc te tygodnie ? i wykryl to przy zwyczajnym badaniu?

mi gin zawsze tygodnie liczy od ostatniej miesiaczki bylam wtedy na poczatku 7 tygodnia juz badajac mnie powiedzial ze duzo wskazuje na ciaze itp pozniej usg i wszystko jasne, kropka z bijacym pieknie serduszkiem moze Twoj gin liczy jakos inaczej? ale nie wiem czemu wyszedl mu 4 tydzien? a na kiedy wg usg wyszedl termin porodu?

Gość ciaza
badanie trwalo naprawde krotko, przylozyla pare razy ten sprzet do mojego brzucha, wykryla kropke i potem jej zniknela, za chwile znow znalazla i zatrzymala obraz, zrobila zdjecie i po badaniu, powiedziala ze nie daje zapytania o wielkosc ciazy bo bylyby same pytajniki, potem kiedy bylam na fotelu gin. zajrzala jeszcze normalnie na 2 sekundy przez wziernik - przy rutynowym badaniu zawsze trwalo to o wiele dluzej potrzebuje to zaswiadczenie ze jestem wciazy do pracy, a zeby je dostac musialabym isc do tej baby po raz kolejny na badanie co wiaze sie z niepotrzebnym kosztem bo ta kobieta przyjmuje prywatnie w zwyklych przychodniach trzeba czekac na zapisy, po za tym nie wszedzie jest usg na miejscu, wiec stad moje pytanie w ktorym jestem miesiacu i czy jesli pojde do zwyklej przychodni to juz potwierdzi mi ciaze.

Gość ciaza
zadnej karty ciazy mi nie zalozyla, nie mowila nic na temat terminu porodu, zaczela mi opowiadac ze jesli zdecyduje sie na chodzenie do niej to bedzie to wygladalo tak i tak....... ze robi tam jakies dodatkowe odplatne badania. na koniec stwierdzila ze mam przyjsc za 4 tyg, i da mi skierowania na badania krwi itd myslalam ze narazie nie ma o czym gadac, bo to faktycznie za wczesnie, ale zaczynam miec watpliwosci ..

Gość ciaza
mniej wiecej przyszlam do babki 2 tyg po spodziewanym okresie jesli doliczymy do tego czas pomiedzy owulacja czyli ok 14, 15 dzien cylku a 28 dniem kiedy powinna wystapic miesiaczka to wyjdzie jakis tydzien bo dokladnie nie mozna stwierdzic kiedy doszlo do zaplodnienia ? i stad moze te 3tyg? czyli obliczyla mniej wiecej ile minelo czasu od zaplodnienia a nie od pierwszego dnia miesiaczki jak liczy sie ciaze....... jestem cala w stresie i mam ochote wybrac sie do innego lekarza ;/

Gość ramzesek
Ja poszłam potwierdzić ciążę do gabinetu. Badanie USG miałam dopochwowe a nie na brzuchu. od razu mi ją lekarz potwierdził. liczy się ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. jest mnóstwo kalkulatorów ciąż w internecie. spróbuj sobie sprawdzić.

Gość pierwsza wczesna wizyta
tak właśnie wygląda, żadnej karty, co najwyżej wskazania do badań. Kartę zakłada się zwykle w 8-10 tc, jak już masz wyniki badań. Ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, zatem od 13 maja właśnie dzisiaj kończysz 7 tc, a jutro zaczyna się 8. Ja właśnie wtedy byłam po raz pierwszy, wizyta była taka jałowa, ale usg pokazało pęcherzyk i pulsujące już serduszko. Piękne wrażenie, drugie podobnie piękne, jest jak poczujesz pierwszy ruch dziecka.

Gość ciaza
dzieki wam dziewczyny!!!!!!!!!!