Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalala...

płyn do higienty intymnej na podrażnienie,help.

Polecane posty

Gość lalalala...

hejka który z tych płynów do higieny intymnej najlepszy na podrażnienie/zaczerwienienie/ itp, może któraś z was używała i się sprawdził? podobno grzybicy już nie mam, ale podrażnienie dalej,troche piecze, i jaka maśc lub krem? mam betadine ale niestety nie spr.się, dodam iż wychwalany płyn "Lactacyd femina" wcale nie daje mi ulgi, wręcz podrażnia ( chyba dlatego że jednak dużo w nim chemii a ja skóre wrażliwą mam). Jak myślicie który z tych płynów: -Drzewo herbaciane firmy "Alexis" -Soraya z białą herbatą -AA intima Help Z góry dzięki za pomoc.... aha i oczywiście do ginekologa chodze,bo na pewno ktoś powie że do lekarza i na pewno pomoże, ale niestety, fakty są inne...

Ja używam Lactacyd i jest ok. :) ale skoro jesteś wrażliwa to może AA? To ponoć seria dla osób wrażliwych i uczulonych :) Albo zapytaj w aptece :)

Gość a mozecie mi podac
ja długi czas stosowałam nivea intimate, bardzo fajny, przerzuciłam sie na laktacyt i żałuję. nivea lepsiejsza jest;)

Gość Bardzo lubie ziaje
Ziaja Intima z rumiankiem/korą dębu/borówką i pantenolem - dla mnie najlepsze. Kiedyś używałam emulsji Lubex i też sobie chwaliłam. Ale jak jesteś tam bardzo podrażniona, to może mydełko dla dzieci lub samą wodą się podmywaj? I potem smaruj panetnolem lub innym delikatnym kremem. Btw, wiesz co, kup sobie jeszcze probiotyk (np. L. femina), jeżeli oczywiście nie bierzesz. Dobry jest, zwłaszcza jak masz jeszcze podrażnienia, bo wtedy łatwiej o kolejne 'niespodzianki'.

Gość booliwianka
ja ci radzę myj sie tylko samą przegotowaną wodą i nic więcej bo wszystkie te środki do mycia sa do niczego (delikatnie mówiąc)

Gość sibi
jak bardzo masz podrażione to kup sobie tantum rose jest fajna na takie sprawy,ja wyleczyłam nią podrażnienie po 1 razie:)

Gość sibi
poprzedniczka ma racje ,wiesz ile chemii jest w tych płynach,a to jeszcze są stosowane na tak wrażliwą część ciała,ja sie myję wodą,jak już musisz o zaparz sobie np rumianek i przemywaj

Gość ja tez polecam lactacyd
zawsze miałam podrażnienia po płynach a tylko ten płyn jest delikatny dla mnie ;-)

Gość lalalala...
ok dzieki za pomoc:) sibi, a ty tantum rosa się tylko podmywałaś, czy irygacje?? bo też się nad tym zastanawiam żeby kupic, i pewnie ten krem panthenol. Mydełko dla dzieci też odpada, ostatnio jakies "delikatne" kupiłam to nie bardzo, a kilka lat temu dermatolog mi kazała myc mydełkiem dla dzieci twarz na wrażliwą cere to mi tak twarz wysuszyło że nigdy więcej. Lactovaginal stosuje, a w lacibios femina nie wierze, opinie lekarzy nt temat też są podzielone, miałam kiedyś i nic strata kasy wg mnie, za to jem jogurty te co mają również szczepy bakterii. Nad tym płynem może rzeczywiście się zapytam w aptece.