Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szamtu

jak sądzicie, czy 65d to duży rozmiar biustu?

Polecane posty

Gość isisss
podobnie jak tym samym linku http://stanikomania.blox.pl/2008/07/Alfabet- 8222Stanikomanii8221.html porównaj dwa zdjęcia: "Asia, 70(32)E, wymiary: 72/94 " i "Ania, 65F (marka Avocado), wymiary: 70/91 " wymiary zbliżone, a zdjęcia ogromnie się różnią :)

Mylisz się, anette, i to raczej Ty wiesz niewiele o dobieraniu staników. Miseczka to różnica obwodów między obwodem stanika pod biustem a obwodem w biuście i ona jest stała, ale objętość piersi już nie. 70B jest znacznie mniejsze od 85B, co możesz naocznie sprawdzić, wybierając się do dowolnego bieliźniaka.

Gość isisss
imoen---- wracając do zdjęcia , które omawiamy to dokładnie nie powiem ile może mieć :) ale zakładając ,że pod biustem ma z 70 ( tak na oko) to w biuście ma zdecydowanie mniej niż 84

Gość To bardzo mały rozmiar
anette, przestań pierdolić, bo aż głowa boli. Umiesz czytać, prawda? Wejdź na te linki i doczytaj. Nigdy, ale to przenigdy miseczka nie jest stałej wielkości. Zupełnie inny rozmiar to 65d a inny 75 d. Te pierwsze to mikroby, te drugie już całkiem fajne piersi. Nie tylko nie wiesz jak prawidłowo dobrać obwód, ale gadasz totalnie od rzeczy mówiąc, że miseczki są takie same w biustonoszu 85b i 70b. O litości! Idź do sklepu geniuszu i sprawdź na własne oczy zanim cokolwiek takiego wyjdzie ci ponownie spod palców. Nie ma czegoś takiego jak biust a,b,c czy d. Znakomita większość kobiet nosi źle dobrane staniki. I ty zapewne należysz do tej większości. Pokornie przeczytaj trochę na ten temat i dopiero wtedy się wypowiadaj.

To bardzo mały rozmiar - fajnie, masz racje, ale to chyba jeszcze nie powód, żeby się wyzywać, nie? To tylko bielizna :) Różnica OBWODÓW nie przekłada się na wielkość piersi czyli OBJĘTOŚĆ (bo to chyba myślimy, mówiąc o dużych piersiach). W oogromnym, geometrycznym uproszczeniu - obwód jest proporcjonalny do jakiegośtam "promienia", ale objętość do jego trzeciej potęgi - więc mimo pozornie takiej samej miseczki - bo różnicy obwodów - między wymiarami 70/85 a 80/95 jest DUŻA różnica w wielkości biustów.

Gość ona nikt
ja mam 75h/i i z checia bym na d zamieniła :/

Zresztą sama jestem tego przykładem, niegdyś nosiłam 75 b, ale ten obwód jest na naprawdę nieźle zbudowaną kobietę. Nie wiedziałam tego, stanik był za luźny, źle zbierał piersi, ale niby pasował. Potem przerzuciłam się na 70c, według ciebie powinny mi urosnąć cycki, bo skoczyłam o rozmiar. Otóż, stanic 70c, wręcz przeciwnie. Ale dopiero w uwaga 65E, moje cycki są dobrze zebrane i i podtrzymane. A to wciąż ten sam biust, nic mi nie urosło.

Bez przesady z tym wyzywaniem.

oki, każdy z nas wie swoje i niech tak pozostanie ale ja i tak wiem lepiej ;) wielkośc piersi mierzy sie od zewnątrz do środka a nie od dołu do góry bo w tym przypadku wydaje mi się, że trudno byłoby ja zmierzyc. :O i teraz na przykładzie: kiedys mierzyłam suknię dziewczyny, która miała zdecydowanie mniejszy biust ode mnie (choc ja wcale dużego nie posiadam, to tak na marginesie) ale za to była ode mnie szersza pod biustem i własnie na wysokosci biustu ta sukienka była na mnie za szeroka. wniosek: według mnie błędnie oceniasz rozmiary biustonoszy a swoją drogą, jesteś facetem jak mniemam?

Jesteś z lobby, to bardzo mały? :) Wyzwiska to może i nie były, ale ton raczej protekcjonalny i zniechęcający - nie jestem za tym, żeby na siebie podczas internetowej dyskusji chuchać i dmuchać, ale to tutaj to nie jest spór, tylko próba wyjaśnienia czegoś, doradzenia... Nie wydaje mi się żeby najlepszym sposobem na to były określenia w stylu "przestań pierdolić... idź ty geniuszu" itd. Lobbowanie lobbowaniem, ale nie róbmy tu stanikowej krucjaty :) Kto chce - może czytać i skorzysta, a jak nie... po co się użerać, nie nasze piersi i nie nasz komfort czy też dyskomfort noszenia.

Ty twierdzisz, że to nasz wymysł? Żyj ze swoją niewiedzą. Ale jeżeli kiedyś wpadniesz na mądry pomysł i pójdziesz (nie wiem skąd wzięłaś ten sposób mierzenia cycków, niezły dowcip) do porządnego sklepu z bielizną doznasz szokującego odkrycia, że twoja racja to pseudo racja. Nie wierzysz nam, to może uwierzysz osobie, która naocznie ci uświadomi, że o stanikach niestety nie wiesz nic.

Jestem kobietą. Nie wiem w którym fragmencie wyczytałaś coś o mierzeniu piersi od góry do dołu - nic takiego nie pisałam. A sukienka to nie stanik - nie ma za zadanie go podtrzymać, tylko zakryć... swoją drogą - skoro kiecka była za duża w biuście, to i pod biustem musiała pewnie powiewać.

Bo ja mam PSM!! :classic_cool: i denerwuje mnie dziś wszystko. Niby nie nasza sprawa, ale potem będziesz płacz jak sobie piersi zepsuje noszeniem złego stanika. Stanik to podstawa. A ja nienawidzę jak ktoś nie słucha dobrych rad, a potem płacze :P

PMS miało być. FUCK :0

może i ja książkowej wiedzy na ten temat nie posiadam ale zmierzyc sobie wielkośc cyca to chyba potrafie, nie?

No właśnie jak widać nie. Dyskusja jest bez sensu, nie rozumiesz dziewczyn, chociaż moim zdaniem to o czym piszą jest aż nader oczywiste.

Gość buba125
popieram. nie potrafisz przeczytać ze zrozumieniem kilku postów, masz nawet zdjęcia porównawcze i dalej .

Gość brunonaa
Podstawą jest obwód pod biustem czy li 65,70,75 itda później rozmiar miseczki.miseczka powiedzmy D przy obwodzie 65 i 85 nie jest taka sama:)

Gość brunonaa
w każdym mieście jest pani,która zajmuje sie szyciem satników na miarę.Proponuje paniom wybrać się do takiej pani i ona objaśni i zmierzy biust dokładnie i dobierze głębokość,szerokość i rozstaw miseczek:)i w obwodzie dobrze zmierzy i nie będzie potem problemów z kupnem dobrze dobranego stanika:)

Gość brunonaa
imoen ma rację:)

Gość wstyd bo pisza tu kobiety
co nawet nie wiedza jaki rozmiar stanika mają :O chociaż w sumie jak ma się pryszcze, to stanik nawet nie jest potrzebny

Gość dsadsa
Uświadamianie to jednak ciężka robota. Nie miałabym tyle cierpliwości :D A ja mam 65FF i średnio jest duży... Takie "wasze" 75C :D

Gość kittie2
Zauważyłam, że w niektórych wątkach panie z dużym biustem obrażają te małobiuściaste. Po tym jak popatrzyłam na zdjęcia wklejone powyżej, dochodzę do wniosku, że w życiu nie chciałabym mieć dużego biustu - wygląda ohydnie, a te zwisy... fuu! Nie wiem, co pięknego może być w dużych biustach.. Mały biust z reguły jest jędrny i bardziej wrażliwy. Jestem dumna z faktu, że mam 65D, a wielkobiuściaste mogą mi naskoczyć - pewnie nie mają się poszczycić niczym oprócz dużego zwisającego biustu:D

Gość Aleksandra88Ona
A ja spróbuje to wytłumaczyć w prosty sposób, a mianowicie; Kobietka mająca pod biustem ok 65 cm to szczupła kobietka. Toteż jeśli ma w biuście dajmy na to 85 cm, to jej biust, porównując do jej filigranowej sylwetki jest dość duży. Choć można go spokojnie ująć w dłonie, to wydawać będzie się duży w stosunku do jej ciała. Natomiast kobietka , która ma w biuście 75 cm to "kobieta z krwi i kości" (wiadomo, że troszkę grubsza od tej, co ma w biuście 65). Więc pani z obwodem 75 cm i wymiarem w biuście równym także 85 będzie miała biust wizualnie mniejszy. Choć może on się nie mieścić w dłoni, to porównując z jej sylwetką będzie się wydawał mały. Tak więc wszystko zależy od sylwetki i proporcji. Biuścik taki "na rękę" (czyli mieszczący się w dłoni) u kobiety szczupłej, drobnej będzie wyglądał całkiem okazale, natomiast u kobiety masywnie zbudowanej będzie wyglądał na maluteńki. Koniec mojego wywodu ;)