Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

april211

jaki zasilek na dzidziusia

Polecane posty

Witam mam takie pytanie - jaka pomoc pieniężna mozna dostać gdy urodzi się maluszek poza becikowym ? Ja jestem zameldowana w gminie a maż w mieście czy to coś utrudnia ? prosze o odpowiedż .

Gość knejka
w niektoryc miastach jest 2gie becikowe ale to zalezy od zarzadzajacych

aha a jesli sie dostanie zapomoge tzn to standardowe becikowe jest cos jeszcze poza dodatkiem b cos slyszlama o jakims gminnym ?

Gość knejka
gminny to własnie ten drugi

jezeli wasze dochody nie przekraczaja chyba 504 zl na osobe (nie jestem pewna czy dokladnie 504 zl) to przysluguje wam z tego co wiem drugie becikowe poza tym jezeli pracowalas to normalnie: macierzynski, rodzinne

Gość serek wiejski
potem płatny zasiłek wychowawczy(jesli pracowałas i dochod nie przekraczaja 504) twoj jest utracon licz sie tylko meza i dzielisz na 3

Gość pageup/down
Żeby dostać drugie becikowe musisz złożyc wniosek o zasiłek rodzinny potrzebne będzie Ci do tego zaświadczenie o zarobkach za rok poprzedni z Urzędu Skarbowego.Zostanie Ci to przyznane jeśli wasz dochód nie przekroczy 504zł na osobę.Co miesiąc będziesz też otrzymywać 48zł.A jeżeli jesteś w ciężkiej sytuacji możesz napisać podanie do opieki społecznej o zapomogę.