Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna jestem smutna...

Znęcanie się psyhiczne...

Polecane posty

Strasznie sie bałam postawić. I myśle ze nadal bym sie bała

Gość on--22
do ostatniej osoby: co ty opowiadasz czy nie rozumiesz ze sa ludzie ktorych wyjatkowo razi jak slyszy ze gdzies tam jest przemoc w rodzinie i chcą jakoś chociaz duchowo pomoc? wiem że za wiele nie moge, ale moze chociaz troche sie uda? Anula17 obojetnie, moze maila ?

Gość on--22
to co napisalem w 1szej czesci skierowalem do osoby "ja tez tak"

Gość Kurde....
a to dda to jak sie obajwia? bo czytałam, ze coś zycie jest straszne coś tam coś tam. Ale ja wcale tak nie miałam i nie mam. A mam teraz 17 lat. uważam, ze można po ojcu alkocholiku tęskinic i to bardzo ale mimo wsyztko ułożyć sobie życie na nowo. Ja mam teraz cudownego chłopaka i supr jest anm razem. wspomnienia ojca wracają i czasmem z nim płaczę, ale ogólnie to tzrymam się dobrze. no własnie ten on--22 to może być jakis zbok cyz cioś wiec uważajie dziewczyny!

Gość on--22
do "Kurde...": bez komentarza może to zostawie. Człowiek nawet pomóc nie może bo podejrzany od razu nie wiadomo o co.

przeczytaj dokładnie to, ze jest sie DDA nie oznacza, ze masz od razu spieprzone życie, ale pomoże zrozumieć dlaczego reagujesz na okreslone sytuacje tak a nie inaczej. Poza tym nie każdego jest różne nasilenie tego. Dobrz, ze Ci sie uklada :)

Gość on--22
on56532@o2.pl

Gość ja tez tak
on--22 Chętnie bym z tobą pogadał i pomógł jakby się dało. Masz może jakiś mail? on--22 Candywoman, a Ty w jakim jesteś wieku, też masz podobny problem jak ona? on--22 Anula17 a z jakiego województwa jesteś? Porozmawialibysmy kiedys, chetnie Ci pomoge jesli to mozliwe. on--22 Anula 17, napisałabyś mi jakiś adres e-mail, ew. nr. gg?? Chciałbym pogadać, o ile można. Tak, z kazda bys pogadal. Taki jestes dobroduszny :o

on -22 Ty sie nie wkurzaj! Ale pomyśl ... 15latka ma prblem, nagle jakiś koleś (22 lata - tak mniemam) nalega na maila, kontakt - mówi, ze chce pomoc. Jezeli masz dobre intencje - super Ale ostrożności nigdy za wiele - ile dziewczyn zmuszanych do prostytucji pojechało za granice opiekować sie dzieckiem teoretycznie. Sam powinienies wiedziec , ze w necie siedzi wielu ludzi - niekoniecznie dobrych. Nie obrażaj sie bo nie masz o co - zwócono po prostu uwagę, ze nalezy być odstrożnym. Fakt , od zbokow nie powinno Ci sie oderwać - bo może nim nie jestes :P

Gość on--22
"Ja też tak" Co za zawiść jakaś. A co by sie stało jakbym z 2 porozmawiał? Coś chyba masz jakieś złe wspomnienia z facetami, już pewnie każdego podejrzewasz o cos. Współczuje Ci.

Gość ja tez tak
Nie, nie mam złych wspomnien zwiazanych z facetami. Uwazam natomiast, ze jestes nachalny. Od KAZDEJ, ktora wydaje Ci sie choc troche "slaba" chcesz jakis kontakt. Nie moglbys pogadac z nimi tu, na forum? Po co Ci do tego ich wiek, albo wojewodztwo? Wybacz, ale szczerze watpie w Twoje dobre checi :o

Gość on--22
OK, widze ze każdy kto che pomoc i studiuje psychologie, a nie jest dziewczyna to jest dla was od razu zboczencem wiec nie mamy o czym rozmawiac bo ten temat schodzi troche ponizej pewnego poziomu.

Gość ja tez tak
Tak, studiujesz psychologie, bardzo chcesz pomoc, a do pomocy potrzebny Ci ich wiek, miejsce zamieszkania i nie wiem co jeszcze wyciagnalbys na gg lub mailowo. Zasada ograniczonego zaufania obowiazuje nie tylko na drodze :o Wybaczcie, ze odbiegam od tematu, ale rzucala mi sie w oczy nachalnosc on--22, a autorka topicu jest jeszcze bardzo mloda. Jak juz ktos napisal- ostroznosci nigdy za wiele. I jeszcze jedno- twierdzisz, że studiujesz psychologie- ale nie skonczyles studiow. Mozesz bardziej zaszkodzic niz pomoc. Zastanow sie.

wg mnie sama teoria rowniez to za mało. Terapeutą nie zostajesz automatycznie po dostaniu mgr - ważna jest też wiedza praktyczna.