Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosposia domowa

Czy wyczyścić fotel z materiału?

Polecane posty

Gość gosposia domowa

hej,moi znajomi się wyprowadzają i oddali mi fotel,w dobrym stanie,fajny malutki.problem polega na tym,ze jest ciemny i obity takim materiałem,nie jest to skóra,ani zadna skajka tylko materiał.problem polega na tym ze chce go wyczyścić a nie wiem czym.boję się ze na ciemnym jak sie coś spieni zostaną ślady zacieków.macie jakieś pomysly?dzieki

Ja czyściłam swoją kanapę jakimś płynem do czyszczenia dywanów :) Ładnie się wyczyściła. Tylko że to też może zależy, jaki materiał, a nie wiem, z czego ten Twój fotel.

Gość vessaaa
Można dużo nowoczesnych i profesjonalnych foteli obrotowych znaleźć w sklepie online na ergoexpert.pl. Już tutaj robiłem dwa razy zakupy i było okej. Sprawna obsługa, fotel zgodny z tym opisem co wisi na stronie. Zdjęcia są rzetelnie zrobione, także potem jak już dostałem mebel to nie było rozczarowania że wygląda zgoła inaczej niż na foto. A często w sklepach internetowych tak jest, że te zdjęcia zakrzywiają trochę rzeczywistość, bo są podrasowane.

Gość asikcz
Pranie krzeseł możesz wykonać samodzielnie lub skorzystać z usług profesjonalistów (np. https://www.dom-bez-alergii.pl/pranie-krzesel-warszawa). Do prania samodzielnego możesz użyć odkurzacza piorącego (tak jak podpowiadają inne osoby wcześniej) lub spróbować czyszczenia środkami z marketu. Tu jednak trzeba bardzo uważać, by nie zostawić zacieków. Ważne jest dokładne zebranie/wypłukanie detergentu, bo inaczej na tapicerce mogą pozostać smugi, które ciężko będzie usunąć. Na stronie Domu Bez Alergii znajdziesz wiele praktycznych informacji na temat prania krzeseł. Linkowany wcześniej artykuł opisuje akurat usługę prania ekstrakcyjnego, ale w głębi serwisu są też materiały na temat samodzielnego czyszczenia dywanów i tapicerki...