Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaxi

czy na miłosc i przyjazn trzeba sobie zasłużyć

Polecane posty

Gość kaxi

?????????/ nurtuje mnie to pytanie od dawna

Gość kaxi
ale nie sadzisz ze to jest głupie ?

Gość **kawa z rana**
Zasłużyć sobie trzeba na przyjaźń, ale na miłość chyba nie. Przecież nie raz np. kobieta zakochuje się w jakimś draniu, któy ją poniża. I co? czy on zasłużył na miłość? A czy ona zasłużyła na taką miłość? Miłość jest chyba bezwarunkowa. Z przyjaźnią jest inaczej.

Gość pewnie trzeba
w jaki sposób? trzeba kochać ludzi i być przyjacielem bezinteresownie tylko, że życie takich ludzi nie oszczędza to tak jak w porzekadle : "Jesteś dobry, mniej twardą ..." otacza mnie wiele ludzi, a w życiu pomogły cztery osoby, które nie znały mnie dość dobrze, nic w zamian nie oczekiwały, zaufały mi jacy są tacy ludzie? kierują się swoimi zasadami: szanują ludzi stawiają sobie cele, uwględniając dobro innych , dążą do nich za wszelką cenę, aby je osiągnąć lecz najważniejsza cecha zawsze mówią prawdę , która dla nich nie zawsze jest korzystna

Gość kaxi
skoro nie kazdy z nas moze sie przyjaznić i mieć kogoś to moze faktycznie trzeba zasłuzyć sobie tak jak na kawałek tortu

Gość pewnie trzeba
to nie cena zasługi , lecz poszukiwania i sprawdzania aby odnalezć pokrewną duszejednak trzeba i samemu byc niezawodym i prawdziwym przyjacielem

Gość kaxi
a kiedy ktos wie ze na tta dana osobe zasłuzył przeciez nigdzie nie ma takich instrukci

Gość pewnie trzeba
przyjaciela nie znajduje się z dnia na dzień to długa droga, a życie samo zweryfikuje Ci , komu możesz zaufac

Gość Ottto
Oczywiscie ze Nie ,kazdy rodzi sie z miloscia ,to nie jest cukierek na ktory zasluguje dobra dziewczynka ,teraz tylko musisz pielegnowac to co juz w sobie masz :)

Gość kaxi
to teraz smiem twerdzic ze na wszystko trzeba sobie zasłuzyć ale jak to est skoro inni dostaja cos pomimo ze nic nie robia a jescze inni musza napracowac sie aby to otrzymac

Gość pewnie trzeba
to nie jest tak jak piszesz skąd wiesz jakim wysiłkiem wypracowali sobie to co posiadają żyj swoim życiem i nie dostrzegaj wiele u innych a u siebie nic naucz się cieszyć odrobiną, a będziesz szczęśliwa

Gość kaxi
faktycznie nie wiem jedni dostaja wiecej inni mniej dlaczego ?

Gość to zależy czy jesteś kobietą
czy mężczyzną :O cała psychologiczna literatura mówi, że miłość matki jest za darmo, a ojca za coś :O

Gość pewnie trzeba
najważniejsza zasada to stawiać sobie cele i je osiągać nie krzywdząc przy tym innych miło było mi z Tobą polemizowac:)

dziwne jest rozpatrywanie tej kwestii w takich kategoriach nigdy nie będzie tak, ze wszyscy będą się z wami przyjaźnić, a tym bardziej kochać jakieś sztuczne akcje, co zrobić by zasłużyć wydają się bez sensu normalnie każdy ma jakąś swoją filozofię życiową, tego się trzyma, jest wierny sobie i po drodze spotyka ludzi, których albo jakoś z wzajemnością przyciąga, albo nie

Gość kaxi
nie kazdy jest rozchwytywany

"Zasłużyć sobie trzeba na przyjaźń, ale na miłość chyba nie. Przecież nie raz np. kobieta zakoch*je się w jakimś draniu, któy ją poniża" alez to normalne, ze kobieta zachokuje sie w draniu :D On niczym specjalnym nie musi zasluzyc na milosc kobiety, co innego dobry i normalny czlowiek- ten musi sie wykazac. A co do pytania postawionego w tytule, tak, trzeba sobie zasluzyc. Chyba kazdego z nas uczono, ze milosc jest bezwarunkowa, ale radze pozbyc sie zludzen.

"kaxi nie kazdy jest rozchwytywany " ale Ty żyjesz dla innych, zeby im sprawić przyjemność z powodu chęci rozchwytywania np Ciebie? wyznacz sobie jakiś wzór, do czego dążysz, jak chcesz żyć, żeby mieć o sobie jak najlepsze zdanie, jaką być osobą, żeby uznać, że realizujesz siebie masz o sobie dobre zdanie = inni tez takie zdanie o Tobie mają, a co za tym idzie garną sie do Ciebie

Gość kaxi
nie mam o sobie dobrego zdania jetem chyba zbyt chłodna dla ludzi

uwazam podobnie jak Pola jakies dziwaczne macie postrzeganie przyjazni i milosci... albo sie je zyskuje tym, jakim sie jest, albo nie... poza tym, dla mnie osoby, ktore maja samych przyjaciół i są przez wszystkich lubiani to osoby bez charakteru... tak naprawde łatwo jest miec samych przyjaciół i to na dodatek całą ich mase...

Gość fdfd
"albo sie je zyskuje tym, jakim sie jest, albo nie..." a jak sie nie ma, to co? Trzeba zasluzyc.

"a jak sie nie ma, to co? Trzeba zasluzyc." chyba nie do końca zroumiałaś

jest spora grupa ludzi, nie mogących zniesc dyskomfortu sytuacji, w ktorej ktos ich nie lubi... staraja sie byc dla wszystkich mili, dla wszystkich fajni... beznadziejne typy...

mnie też mierzi taka sztuczność i konformizm no ale ja chyba zawsze byłam w jakimś stopniu indywidualistką (taka karma) to może coś źle radzę :-D

Gość a ja uwazam
ze albo sie ma u plci przeciwnej powodzenie, a co za tym idzie, milosc, albo nie. Imho to kwestia szczescia.

tak, trzeba byc w poprzednim zyciu komarem i nikogo nie użreć^^