Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniaaaaaaaaaa

Właśnie zjdlam 5 jajek!!!! Przytyję?

Polecane posty

Gość rose.
Aniu...żyłam do tej pory superrrr... i nie wiedziałam o wielu dietach i wymysłach! nie bierz tego poważnie ,co piszą ci szpece od dietetyki! jedz i pij wtedy, gdy masz potrzebę, oczywiście niezbyt dużo..

Gość Aniaaaaaaaaaa
Chyba z kazdym postem się coarz bardziej pogrązam. Mam po prostu potrzebę wyrzucenia z swoich frustracji. Moze ktos z Was 'cierpi" na to samo? Zarcie i ten pseudo- zdrowy tryb zycia zaczynają niszczyc we mnie radosc jedzenia.

Zacznij czytac swoje wypowiedzi i zadaj sobie w koncu pytanie: "Zarcie i ten pseudo- zdrowy tryb zycia zaczynają niszczyc we mnie radosc jedzenia" - co jest wazniejsze: 1. radosc jedzenia 2. pseudo-zdrowy tryb? I mala podpowiedz: czy radosc jedzenia i zdrowy tryb sie wykluczaja?

Gość rose.
też jestem na szczęście anonimowa! rok temu miałam czas i zapoznałam się z dietami, zasadami...i zastosowałąm...efekt? nie mogłam się wypróżnić!!!! zaczęłam brać tabletki, bo po prostu mój organizm nie toleruje tych durnych diet!!! teraz zaczynam jeść normalnie wg dawnych nawyków, ale bez chemii i cukru! i wszystko wraca do normy... ❤️ jakoś nie działała na mnie woda z cytryną, siemie lniane, kefiry i jogurty.. a wszystkim dietetykom mówię NIE!!!! UPRAWIAM SPORT! I żyję troszkę inaczej niż laski z kafeterii

Gość Aniaaaaaaaaaa
Rose - wiesz, bardzo latwoj jest obiecywac sobie, ze od jutra zacznie się zyc normalnie. Moim początkowym zamiarem bylo zrzucenie kilku kilogramow, ktore z czasem przerodzilo się w obsesję "zdrowego" trybu zycia. Nie wiem, czy jeszce kiedys będę umiala bez wyrzutow zjesc calą pizzę z jakims mięchem albo cs, co jest innym nieodpowiednim polączeniem skladnikow pokarmowych.

rose. ... kazdy weglowodan to w ostatecznym rozrachunku cukier prosty, wiec cukry pewnie wcinasz i teraz :P

Gość rose.
wiem doktorku... miałam na myśli cukier w sokach, ciastkach, słodkich owocach

Gość rose.
nazwe prosto- łyżeczka cukru!

Gość Aniaaaaaaaaaa
Dr Szpec - wiem, ze teoretycznie jedno z drugim się nie wyklucza, ale moj organizm jest tak dziwni skonstruowany, ze mam ochotę na to, co jest niezdrowym polaczeniem - np. mam wielką ochotę na podwieczorkową galretkę z owocami i bitą smietaną, ale tak czy siak jej nie zjem - bo lamie to nastepujące zasady - 1. owoce powinno się jeśc wylacznie na pusty zolądek, 2. owocow nie łączymy z innymi pokarmami, 3. mleko to trucizna! I gdzie tu przyjemnosc jedzenia?

Aniaaaaaaaaa ja swoje a Ty swoje :( Nie dogadamy sie :( Zacznij analizowac swoje zycie i wyciagac odpowiednie wnioski.

Gość Aniaaaaaaaaaa
Kurcze, juz mnie boli żoladek ;/

Gość rose.
mnie pytasz? bo to biała śmieć i puste kalorie a cukier jem w owocach i warzywach np. pomidory go zawierają

Gość Aniaaaaaaaaaa
Dr Szpec - wiem, ze we wszystkim nalezy zachowac umiar i pewnie to Ty masz tutaj rację, ale gdy coś sobie ubzduram ,nie mogę sobie tego wybić z tej pustej mozgownicy.

A kalorie to energia ... a Ty nie potrzebujesz na co dzien kalorii, energii? Jak jesz np. warzywa to w ostatecznym rozrachunku ogromna czesc z nich zostanie rozlozona na cukier prosty, taki jak "lyzeczka cukru", zatem troche Cie nie rozumiem. Warzywa jesz, ale "lyzeczki cukru" nawet za milion $$$ bys nie zjadla.

Gość Aniaaaaaaaaaa
Rose - ja tez się boję cukru, bo ponoc w duzej mierze przyczynia się do powstawania nowotworow.

Aniaaaaaaaaaa ... to chociaz dzialaj na swoja korzysc :) Zrob atut z tego, ze sie zdrowo odzywiasz. Ciesz sie tym a nie martw!!!! Skoro dla Ciebie tak wazne jest zdrowe jedzenie to przestan myslec o tych smacznych, ale niezdrowych produktach!!! Ciesz sie, ze nie ladujesz w siebie chemii i zyj nadzieja, ze bedziesz zyla dlugo i szczesliwie.

Gość Aniaaaaaaaaaa
Dr Szpec - czyli nie ma dla organizmu zadnje roznicy, gdy dostarczymy mu np. 500 kcal z czystego bialego cukru czy 500 kcal z czystego bialka? Liczy się tylko ogolna ilośc dostraczonej energii, a indeksy glikaemiczne i inne pierdoly mozna sobie o kant dupy rozbic?

Gość Aniaaaaaaaaaa
"glikemiczne" mialo byc - robię duzo literowk, przepraszam najmocniej ;)

Gość rose.
Dr zaskoczyłeś mnie!!! moja dieta wylkuczała cukier, nie używam go od roku, nie jem i nie kupuje chemii w słoikach i kartonach! piwa bardzo zeszczuplałam, tyle Wam powiem... wiem,że nie ma obecnie zdrowej żywności...no może w moim ogrodzie??? ale używam wodę z kranu...i kółko sie zamyka..

Aniaaaaa ... my piszemy o weglowodanach - czyli cukrach. Oczywiscie, ze jest roznica. Oczywiscie, ze jest roznica miedzy weglowodanem prostym i zlozonym. Oczywiscie, ze jest rowniez roznica miedzy 1-m weglem prostym a 2-m weglem prostym. Ale czasami mozna przeciez zjesc ciastko, cukierka :)

Gość rose.
więc ja nie jem ciastka , cukierka jedynie gorzką czekoladę

Gość Aniaaaaaaaaaa
Rose - tak sobie myślę, ze najbezpieczniej byloby przejsc na odzywianie energią sloneczną ;)

Gość rose.
a czy ty wiesz,że banany mają sporo cukru? wiesz.. a taki pomidor? też ma cukier!

rose. jak nie musisz jadac cukrow prostych w postaci malo zdrowej to OK, nie ma sprawy, ale jak dobrze "operujesz" jedzeniem to mozesz jesc ciastka, cukierki i utrzymac figure w wysmienitym stanie. Kazdy ma inne priorytety, aczkolwiek jedzenie smacznych produktow i posiadanie fajnej sylwetki nie wyklaczaja sie wzajemnie.

Gość rose.
wiesz Aniu... od ponad roku zajmuję się dietami... byłam na jednym forum...nie tu... to o czym mówisz, to temat dobrze mi znany, ale nie zastosuję tych zasad ...zdarzyło się coś w moim życiu i musiałam zastosowac przez pół roku dietę przeciwgrzybiczną...nawet pomidora nie mogłam jeść, owoców, winogron...teraz obejdę się bez wielu produktów..po prostu jem to co mogę i musze i żyję

Gość Aniaaaaaaaaaa
Dr Szpec, Rose - dzięki za milą dyskusję. Idę troszkę poczytać - mama kupila właśnie nową "Urodę" i zobaczę co tym razem wymyslili. Polecany teamt - "Idealna sylwetka. Mozesz ją mieć"... A mialam kobczyć z odchudzaniem. Dooooobranoc!!! ;)

Gość rose.
moge 1 kostkę dziennie