Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znudzona dziś

co robicie aby zabic czas w oczekiwaniu na dziecko

Polecane posty

Dziewczyny! Dobre wieści ! nie mam cukrzycy. Wynik na czczo to 97.2 gdy norma jest do 110, a po glukozie 127,6 gdy norma jest do 140 :D :D :D :D Tak się ciesze. Normalnie az mi się płakać z radosci chciało że wyniki dobre i nie bedę musiała się bujać po diabetykach :) Oczywiście nie mam zamiaru nadużywac cukru absolutnie, Ufff jaka ulga że dzidzi z tej strony nic nie grozi.

Artigiana to super!!!!!!!!!!!!!!! Nawet nie wiesz jak się ciesze 👄 !!! No masz racje, uważaj z cukrem, po tylu przejściach lepiej dmuchac na zimne :) Pozdrowionka dla Was kochane, no i głaski dla brzusiów 🌻 👄

Eh no ja tez się ciesze. A tak z innej beczki, dziewczyny jak myslicie czy w 30 tygodniu ilośc ruchów od min 40 do 70 dziennie (7;00-22;00) to mało, w normie czy dużo?

Artigiana co do ruchów dziecka, to ja nie mam zielonego pojęcia, musisz zapytac lekarza albo wpisac w google, to może cos o tym znajdziesz. Ale wiesz co, podziwiam Cie ze Ci sie chce tak liczyc, moje małe jest zwiercone strasznie, ale dzis na przykład jak duzo lezałam to sie mało ruszał, raczej sie rozciągał, bo brzuch mi sie w rózne strony wypinał. I jak bym miała to wszystko policzyc to bym chyba zwariowała. Buziaki, my mówimy na dziś chyba dobranoc, bo jakos sie oczka kleją. Buziaki 👄

aa artigiana to super wiesci :D a co do ruchów to ja slyszalam osttanio od lekarza tak ze w ciagu godziny mają byc 4 ruchy to znaczy ze ok. jesli sie nie rusza przez godzine to nie panikowac bo znaczy ze moze spac. trzeba wypic cos slodkiego i sie polozyc na boczku i poczekac jak dlaej nic to "pogniesc delikatnie brzuch" jesli nadal nic no to warto to sprawdzic w szpitalu lub przychodni. Mój tam wyrabia ostatnio norme :D Bubba oj coś dzis wczesnie mówicie "dobranoc" :d Kolorowych snów zycze :D

MaMani, bo nuda, to i dobranoc sie mówi, ide spac żeby następny, mniej nudny dzień nastał ;) Co do pomiaru ruchów, to ja słyszałam inaczej troche niz mowisz. Podobno trzeba liczyc w ciagu dnia przez godzine w porze największej aktywności dziecka, ruchy. Tzn może to być tuz przed snem, wtedy gdy sie wierci najbardziej albo w południe na przykład. Podobno jak w ciągu tej godziny najwiekszej aktywności dziecko ruszy sie 10 razy, to jest wszystko ok. Jeżeli jest leniwe, to tak jak piszesz nalezy pobudzić jego chęc do tańca ;) Moje maleństwo rozbrykane, aczkolwiek jak sie mało mówi, to sdpi długo, wystarczy sie odezwac i pogłaskac brzuch i sie zaczyna taniec ufoludka :D No to teraz naprawde DOBRANOC :)

to ja Wam przedstawiejeszcze jedną metode. Od 30 tygodnia pdobno niektórzy lekarze ją stosują. Od godziny 9 rano liczymy 10 ruchów i zapisujemy godzinę kiedy dzidzia kopnęła 10 raz. Potem już nie liczymy. Jesli przed 2 dni sie nie naliczy 10 to do szpitala. Bubba mówisz że Twój szkrab reaguje na głos? świetne. A moja własnie odwrotnie. Jak zaczynam z kimś rozmawiać to się uspakaja na troche jakby chciała posłuchac o czym mowa. W koncu się dziś wyspałam. Pierwszy raz od tygodnia chyba. Miłego dnia kochane:)

witam z rana :D wlasnie zajadam jogurt :D ostatnio moje ulubione jedzonko to mleko i jogurt no i ogórki :D:D:D (ale nie lącze tego... jeszcze) ja o tych ruchach slyszalam tak jak napisalam. jak bylam ostatnio w narutowicza bo maly sie nie ruszal to mi lekarz tak kazal liczyc. nie mam pojecia czy to dobra metoda czy zla.... Dziś tez zapowiada się upal... chyba go przesiedzimy z małą w domu... Pozdrawiam i równiez milego dnia zycze.

Gość mikkkk
a ja tam pracuję, siedząc w domu to mozna kota dostać.

Dzień Dobry kochane ciężarówki 🌻 Cóz za piekny upalny dzień znowu :) Ja umieram, wyłaczyli mi wode w całej miejscowości, szlag by to trafił, niby do 16 ale pralka w połowie kończyła pranie, w toalecie tez pustka, zdązyłam nabrac troche wody a tak to mineralna sie ratuję :D Nie wiem czy sie smiac czy płakac. Niby jeszcze dwie godziny tylko, chociaz nie zdziwie sie jak się to przeciągnie do 18, oby nie!!! A tak poza tym, to dzis mój wiercipietek daje się ładnie we znaki, rozrabia na całego, brzuch tylko podskakuje. :D Co do ostatniej wypowiedzi w kolorze orange, oczywiście że mozna p[racowac w ciązy, hehe, do końca jak masz siły, ja bym w zyciu nie wyrobiła z takim brzuchalem w taki upał jeździc do pracy, wysiedziec przy biurku 8 godz, to na pewno by mi kręgosłup siadł. Ale skoro mamy panie supermenki które to robią to tylko pozazdrościć. Życze miłego dnia i pytam, co tam u Was???!! :) 👄 buziaki dla brzusiów

Cześć dziewczynki. Szukam ochotniczki która pójdzie za mnie do ZUSu. :(:( Nie znosze tam chodzić a musze..... Jak się macie kochane?

Hej kochane :) Wczoraj sie tyle naprodukowałam żeby tu napisac i mi wszystko wcięło, więc straciłam chęci na powtórkę. Co tam słychac?? jak zwykle weekendowa przerwa forumowa ;) Jak tam brzuszki? Artigianko kochana, wiesz gdyby nie to ze nie lubie urzedów, to bym Ci potowarzyszyła, ale dzieli nas tez szmat kilometrów od siebie :) Ale trzymam kciuki za wizyte w Zusie :) A ja mam jutro generalny przegląd maluszka u lekarza, tzn usg itp itd, już sie nie moge doczekać. Pozdrawiam 🌻

Witajcie. Bubba kochanie byłam już w piątek, byłam dziś i nic nie załatwiłam. Musimy jutro oboje z moim M pojechać bo jak mnie jeszcze jutro odeślą to kogoś pogryzę....Wrrrrr Mam nadzieję, że się po jutrzejszym przeglądzie pochwalisz :) Ja mam wizytę w piątek, a USG 19 sierpnia... Buziaki

hej laski :D ja tez mam dzis USG :D i juz siedze jak na szpilach :D:D ostatnie usg :d a jak mi powie dupek ze maly za duzy na SN i musze miec CC? stresuje sie tym :D:D:D artigiana no ja za ciebie do zusu nie pojade ale trza bylo mówic wczesniej to bym meza wyslala... urzedy to jego drugi dom i bywa tam codziennie :P:D:D:D:D bubba pisz jak po "przeglądzie" co rozrabiaka wyprawia w twoim brzuchu? Pozdrawiam

Mamani kochana to ja bym sobie chetnie pożyczyła na jeden dzień Twojego męża bo musze jutro jeszcze raz ten przeklęty Zus, potem administracja lokalu no i Urząd miasta. :):) Kochane pochwalcie się tymi przegladami. Jak Wam zazdroszczę, ja mojego szkraba podglądnę dopiero za 15 dni...

artigiana a prosze cie bardzo nawet na zawsze ci oddam :P:D:D:D za 15 dni to mam nadzieje ze ja juz moje słoniątko bede miala kolo siebie... ale to tylko nadzieja... bo pewnie zlośliwiec bedzie siedzial w brzuchu do 42 tygodnia :P:D:D:D:D

Hej hej hej kochane ciężarówki 🌻 :D Ja dzis po przeglądzie. Hehe, faaaajnie było :) Moje cudeńko waży 1850g więc jest w normie bo norma to 1600- 1800, nawet jest ciut bardziej okrąglutki, jest zdrowy, rozrabia i do tego juz pewniak że chłopak, dostałam piekne zdjęcie jajeczek z dedykacją od lekarza dla męża, niech sobie na biurku w pracy postawi dowody męskości jego synka :) Ale słodkie to zdjęcie. A tak poza tym, bałam sie że mi sie szyjka zskraca albo mam rozwarcie, bo mnie w środku coś "ciągnie często", ale okazało się że wszystko w jak najlepszym porządku, nic sie złego nie dzieję,wrecz przeciwnie, okaz zdrowia :) Artigiana, walcz o swoje, z tymi urzędasami tak trzeba, jak sie nie wykłócisz to w zyciu Ci sie nie przyznają że coś Ci sie należy, ja tak miałam ze Skarbowym, jak sie okazało że vat na materiały budowlane mozna odpisac, to urzędnice niechętnie dawały wnioski do wypełnienia ;). Ale cóż, Polska.... MaMani, nie gadaj że Twój smyk taki ogromniasty, bedzie dobrze, urodzisz tak jak chcesz, jestem pewna, drugie dziecko, zawsze łatwiej. :) 👄 A ja sie dziś dowiedziałam, że znów będę ciocią, hehe. Moja bratowa w ciązy, wczęśniutkiej, bo dopiero teścik robiła, ale fajnie, moj Macius będzie starszym bratem, a nie młodszym ;) Buziaki kochane, piszcie piszcie. 👄 aaa, ja wkońcu zabieram sie od jutra za pranie wyprawkowe. Faaaaajowoo!!!

jestem :D:D Moje slonko malusie 2800 :D:D idealnie :D Bubba fajnie ze twoj maly rosnie :D ja tez dzis dostaląm fotke "ptaszka" ale guzik na tych fotkach widac. dostalam kilka sztuk roznych ujec i na zadnej nic nie widac bo drukarka mialą źle kontrast ustawiony... ale olac to juz niedługo sobie go na zywo zobacze :D ja juz mam wsjo poprane i poprasowane... piore tylko to co kupuje ostatnio kilka ciuszków kupilam to sie juz susza :D:D za to przedemna pakowanie torby a nie mam zupelnie weny :D Maly szalal na usg i szaleje nadal. nie podobało mu się wcale :) Buziaczki dla was

Mamani, no moje maleństwo rosnie rośnie :D A wiesz na moim usg było wiac idealnie jajeczka i siusiaka, hehe, słodkie, mama wzięła pokazac w pracy, wszyscy u niej na oddziale zobaczą siusiaka mojego synka, a moj facet juz sobie miejsce na biurku robi ;).Będzie go oglądał chyba do samych narodzin. A Ty sie pakuj dziewczyno, pakuj, juz Ci niewiele zostało :D Ja to sie pewnie dopiero pod koniec sierpnia spakuje, narazie nie mam jeszcze po co. :) Buziaki kochane. Ja dziś w wyjątkowych nudach wieczornych jestem, hehe. Dobraoc :)

No cześć dziewczynki. Ciesze się bardzo że przeglądy wypadły dobrze :) My własnie idziemy 3 raz walczyc z ZUSem i głupią babą. :(:(:( Mamani a co na to \"oddanie\" Twój ślubny? :)

jakaz cisza nastała na topiku :) Ja tez sie ostatnio rozleniwiłam od komputera. Wolę zdecydowanie pranie i prasowanie. Buziaki 👄

Co tu sie dzieje normalnie szok!!! Tak cicho to tu jeszcze nie było!!!!!!!! Dziewczyny, nie gadajcie że nie macie czasu?? teraz to i upału nie ma :)

ja jestem ale dochodzaco bo maniula szaleje a mi mózg pęka i z rozaleniem mijam łózko... za jakies 10 minut lala pojdzie do łozeczka sie usypiac a ja do spania... ostatnio mam wielki niedobró snu. spałabym 24 na dobe :D:D:D

Mamani mnie też się tak porobiło teraz ze spałabym i cały dzień. wczoraj się męzowi oberwało bo mnie po południu śmiał telefonem obudzić.Eh....

O kurcze, spiące moje ciężarówki :D A moze to przez pogodę?? Ja własnie popijam słabiutka kawkę z mlekiem, bez niej tez by kiepsko było. Ale robie pranie, pozniej znów poprasuję troche ciuszków krasnalkowych i tak mija kolejny dzięń, jutro mam wizyte brata z żoną, która to własnie sie dowiedziała że jest w ciązy, więc znów jakoś dzionek minie. I tak monotonnie będzie chyba aż do rozwiązania :) Ratują mnie jeszcze zakupy co jakis czas, wczoraj byłam na zakupach, spoko, czas szybciej zleciał. Niedługo czeka mnie jeszcze zakup ostatecznych rzeczy jak wanienka, przewijak itp, i znów minie fajnie dzień. A pod koniec sierpnia musze wózek odebrac bo zamówienie zrealizowali, kurcze, niby nie wierzę w zabobony, ale schowam go gdzies głeboko żeby nie kusił :) A wy macie już wózek dla dzidzi?? I jaki?? Hehhe

artigiana mój juz nie dzwoni wie ze ma zakaz za to znów te pindy wydzwaniają z firm oferujacych darmowe pokazy zbędnych rzeczy... od 8 rano telefon non stop dzwoni i znó sie zaczynam irytowac... a byl jakis czas spokój... Bubba ja ostatnio zaliczam zakupy w ciucholandach :d moge wam pokazac co upolowalam dla mlodego :D:D:D a wózeczek mam chicco 3 enjoy... ja juz wszystko mam w sumie. lezaczek tylko dotrze dopiero po porodzie bo to prezent od babci dla wnusia :D cala reszta juz przyszykowana http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/809cad9d4c3d95f2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bdec73ba11a78b02.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7378321d1c15d9f0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b4e6d9a2dfb2ce4.html

Ja wózek póki co tylko oglądałam. Zakupy takie ostateczne chce we wrześniu robić już po wizycie u gina jak będe mieć termin cesarki. Mamani co ty tak wojowniczo do tego swojego meżczyzny nastawiona jesteś? Ma zakaz dzwonienia, kiedyś mi go chcialas oddac :) Bozzzkie te ciuszki kupilaś. Dziewczyny...w sobotę zaczynam 32 tydzień :)

hehe, Mamani słodkie te ubranka!!! Co do wózka, to ten co masz chicco to dla mnie tragedia, moja kumpela ma, i sąsiadka, okropnosc ze wzgledu na komfort jazdy dziecka itp, ale wiesz, kazdy ma inny gust i inne potrzeby. Te moje kolezanki tez by nie kupiły tego co ja kupiłam. Ja kupiłam X lander X1, hehe :) Buziaki, piszta bo umre z nudów :)