Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znudzona dziś

co robicie aby zabic czas w oczekiwaniu na dziecko

Polecane posty

bubba gratulacje :D bedziesz mialą zdolnegosynusia skoro juz w tak młodym wieku egzaminy zdaje :D:D:D a cisnieniomierz sie zawsze przyda. podarujesz poxniej babci albo cioci :P:D ja juz mam nową komode na ubranka Nelkowe :D:D:D jutro bede prasowac i uklądac... a corcia bedzie mi pomagala pewnie i przymierzala bo ostatnio ma szal na ubieranie wszystkiego co znajdzie... :D:D:D:D Pozdrawiam

wracając do pierwotnego pytania..."co robicie aby zabic czas w oczekiwaniu na dziecko"...odpowiadam: remont pokojugwarantuję, że zmienia się perspektywa, jak mi się na początku dłużyło tak teraz zastanawiam się, czy zdążę na zas :D

Bubba skarbie gratuluję :)!!! No tak własnie przypuszczałam że to Twoje nadciśnienie to jednorazowa sprawa. Mierz sobie pokojnie w domu, zapisuj wyniki i podetknij mu ta kartkę na nastepnej wizycie. Mnie się o wagę nie czepia, bo ja jeszcze nie przytyłam w ogóle. Waże tyle co 26 maja a 300 gramów mniej niż 1 stycznia :) Jestem z siebie dumna :D A w ogóle to w sobotę zaczynam 30 tydzień !!!! całuski

Hej moje kochane 👄 Na początek serdeczne dzieki za gratulacje :). Mamani, masz racje, moje dzidzi będzie specem w zdawaniu examów :) Artigiana, hoho 30 tydzien to juz powazna sprawa ;). Ja za trzy dni zaczynam 8 miesiac, czyli 32 tc. :). A wracając do cisnienia, mam normalnie ksiązkowe, nawet lepiej, dzis 117/69 haha. Ale mu kartke z ułamkami dam, niech sobie popatrzy lekarz niedobry jeden :) Pozdrawiam, niedługo sie odezwe. Jutro ide z mamą zabijac nude do lasu na grzybki, bo podobno sie cos pojawiło, mam nadzieje że wytrzymam taki spacerek. A tak poza tym, w sierpniu skonczy sie nuda, czas zacząc wicie gniazda, malowanie, sprzatanie, pranie prasowanie, ostatnie zakupy itp. itd. Buziaki. Artigiana daj znac jak wyniki, bo normalnie sie martwie, strasznie długo. Ja miałam nastepnego dnia wyniki krzywej cukrowej. Hmm.. 👄 👄 👄

Cześć dziewczynki. Bubba jak Ci tych grzybków zazdroszczę. :) w Krakowie się dziś nosa nie da wystawić za prog taka pogoda. Mam dzwonic po wynik ok 12;00 to zaraz napisze. Całuski

witam z rana :d mnie wczoraj wzielo na robienie porzadków Kornelkowych :D:D:D mielismy generalne przesuwanie mebli w sypialni :d Teraz jest fajniej ale skonczylismy kolo 23 tą nasza zabawe w sprzatanie. ciuchó nie poprasowalam bo byly mokre !!! ale dzis juz sprawdzalam i sa suchutkie wiec jak zjem sniadanko to ide prasowac :D:D:D oj pogoda paskudna brrr podobno zakopane zalane... bubba no to milego grzybobrania życze i uwazaj na kleszcze!!!!!

Hej dziewczynki!! Ja po grzybobraniu ledwo chodze, heheh. ale opłacało sie. W niedzielę powtórka. Artigiana kurcze, a czemuz to taki wynik?? Trzymam kciuki, że bedzie dobrze, ee tam, ja wiem, że bedzie dobrze!! 👄 Mamani, ja dopiero w sierpniu biorę sie za generalne wicie gniazdka, narazie zajmuje sie lenistwem. Ale juz mnie nosić powoli zaczyna, więc czas się bedzie wziąć za siebie. Pozdrawiam serdecznie, nie wiem czy sie jutro odezwe, ale w razie czego przesyłam duuuuze całuski i głaski dla brzusiów. 👄 👄 👄

Cześc słonka. No właśnie Bubba nie wiem czemu tak wyszło, ograniczam cukier do minimum. W poniedzialek robię pełne obciążenie glukozą. ;(

Hej!! Artigiana, naprawde współczuje tego ciągłego picia tej glukozy, feeee. Troche sie nie orientuje w tych twoich wynikach, ja miałam jakies inne ormy jak robiłam, mi wyszło 112 a norma jest u ciezarnych do 130-140 więc miałam git, i tylko raz robiłam, tak jak mi lekarz zlecił, najpierw na czczo, a potem po obciazeniu po godzinie. Może to jakies chwilowe u Ciebie, czasem tak jest, a jak nie to nie martw sie, może to niezbyt pocieszające, ale moja psiapsióła miała cukrzyce w ciąży i urodziła bez problemów zdrowego synka, zresztą spokojnie donosiła ciąże i wszystko było ok. Ważne, ze jestes na bieżąco kontrolowana i lekarz trzyma rękę na pulsie. Chociaz co do tego huhania, dmuchania lekarzy to tez, ja juz mam niesmak, po tym moim cisnieniu, hehe, nawet 120/80 nie mam rano, tylko ze 110/70, ale niestety moj doktorek taki juz jest, Karowa go nauczyłauważac na wszystko. Może to i dobre, ale jak miałabym jeszcze tak go słuchac dłuzej to nie wiem czy bym mu nie powiedziała żeby zbastował. A tak, zostało 8 tygodni, da sie przezyć. :) Buziaki kochane. Pozdrówka dla Mamani :) Artigiana całuski i trzymaj się, bedzie dobrze na pewno. 👄

Hej laseczki Artigiana i co teraz? co lekarz ci zlecil? Bubba a ja mam jakies owsiki w dupce bo sily nie mam a mnie nosi... :D:D:D Dzis juz 3 pralke nastawilam zaraz sie biore za prasowanie, obiad sie gotuje a popoludniu bede robila buraki na zime... Moze to taki znak ze juz niedlugo... :D:D:D Oj jakbym chciala :D Pozdrawiam was dziewczynki i trzymajcie się cieplutko 🌼

MaMani teraz w poniedziałek obciążenie 75 gramami a w piątek wizyta w poradni dla cięzarnych z cukrzycą ;/

:) Mamani, może ty sie tak nie śpiesz do tego dzidziusia, lepiej niech sie w terminie urodzi :) No ale co jak co, ja mam to samo, tez bym juz chciała sie tego brzusia pozbyć, tylko jakby mi ktoś jeszcze tak odwagi dał niezliczone pokłady to by dobrze było, bo jak pomysle o porodzie to jestem przerażona, boje sie strasznie. Ja wczoraj porobiłam pranie, dziś wietrze pościel tylko, w sierpniu wezme sie za pranie i prasowanie ciuszków Maciusiowych. Artigiana, bedzię dobrze, głowa do góry. Pocieszj sie że to już tak niewiele zostało że każde zło przetrwamy, hehe :) Buziaki.

bubba ja nie mówie zeby sie dzisiaj rodzil ale za 3 tyg to juz bedzie zupelnie w terminie :D:D:D artigiana mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze 🌼

Eh no mam nadzieje dziewczyny, ale straszne jest to ze na zgagę tylko coś śłodkiego pomagało a tak będzie mnie meczyć 2 miesiące :(

artigiana a mleka próbowalas? mnie zgaga dopada zazwyczaj wieczorem i mleko mi pomaga takie zimne z lodówki :D:D:D

artigiana to ci wspolczuje bo wiem co to znaczy... ja od kilku dni juz nie mam zgagi :D nie wiem czeu to zawdzieczam ale jest cudownie :D:D:D nic nie piecze :D

A ja zeby nie mieć zgagi musiałabym jeść na okrągło, bo jak tylko mam przerwę 2-3 godziny to natychmiast. Eh

to u mnie odwrotnie. zauwazylam ze jak nic nie jem to zgagi nie ma :D:D:D a mam najwieksza po smazonym... wiec przestalam jesc wszystko co ostre i z tluszczem no i jest super bo zgaga zniknela :D a jeszcze mialam ja po sokach takich z kartonu kupnyh... ale tez odstawilam na rzecz wody niegazowanej i soków domowych no i herbatki cytrynowej :D:D:D taka zdrowa dietka :P:D Gdyby nie ta czekolada raz na czas :D:D:D:D

O kurcze dziewczyny, to ja wam nie zazdroszcze. Ja nawet nie wiem co to zgaga, nie mam i nie miałam wogóle w ciązy, nie wiem tez co to są skurcze łydek i mam nadzieję że nie dowiem sie w tej ciązy przynajmniej. Buziaki, ja posprzątałam caaaałą kuchnie, az mnie kręgosłup zaciągnął na sofe, więc teraz leżę i odpoczywam. Wstąpiłam na chwilke. Buziaki.

Oj Bubba jak Ci zazdroszcze tego braku zgagi. Mąż mi kupił rennie bo to wolno i wiecie co? Tam jest cukier i jak mi wyjdzie cukrzyca to nie bede mogła brać! A szkoda bo cudownie działa! Skurczu łydek też nie miewam na szczęście. My własnie wróciliśmy z kina . Poszliśmy na DOrwać Smarta. Dawno się tak nie uśmiałam. Całuje Was kochane i życzę kolorowych snów

Hej Słonka :) 🌻 Widzę że dopadła nas luka weekendowa i jak zwykle śmigamy z tymi naszymi brzusiami gdzies po znajomych, rodzince itp, itd. I bardzo dobrze, jak sama nazwa topiku wskazuje, ratujemy sie w oczekiwaniu na dziecko by nie zapuścic korzeni z nudów. A ja dzis zobaczyłam rozstępa!!!! Łeeeeee. Mam na brzusiu rozstęp, cholera jasna, a juz myślałam że sie obejdzie bez, nie mowiąc o cycach ;) Bo one powiększyły swój rozmiar trzykrotnie, więc całe pocharatane, ale brzusio moje, będę płakać ;) Co tam u Was, jak weekend mija?? Ja jutro znów śmigam do lasu (narobić hałasu ;)) może jakies grzybki wpadna do koszyka :D Pozdrawiam serdecznie 👄 Arti! Rozwiej te czarne chmury, może tak źle nie będzie, trza myslec pozytywnie, to i niunius w brzusiu sie chowac lepiej będzie :D Buzka kochane 👄

artigiana daj znac jakie wyniki! Bubba aty gdzie? zaginelas w tym lesie? :D:D Za cieplo dzis na ciąze... oj stanowczo za cieplo :D:D:D

hej hej :D 🌻 Artigiana koniecznie daj znac o wynikach i co powiedział lekarz....!!!! MaMani moja droga, nie zaginęłam, acz mogłabym gdzies zniknąc na czas tych upałów. Dziś ze względu na okropne warunki pogodowe dla ciężarówek zakamuflowałam się w przewiewnym salonie z lekkim przeciągiem, hihi, jedyne co musiałam robic to przeganiac osy, kurde, czy u Was tez jest ich aż tyle, normalnie szok!! Pozdrowionka. Śmigam leżeć z moim mężczyzną na wyrko ;)

O jaaa!! Jaka tu cisza i pustka ostatnio, chyba my wszystkie wymiekamy w tym upale :) Kurcze, dziewczyny, padam z nudów, byłam w sklepie po owoca jakiegos i gucio, nie było nic ładnego, wszystko wczorajsze, a mi sie tak chce sliwek!!!! No cóz, jak tak cicho to i ja zmykam , poleże sobie troszke, nogi moze z opuchlizny zejdą. Buziaki kochane moje.👄 Artigiana czekamy na wieści co do twojej glukozy!!

No Bubba kochanie ja też czekam ;/ Ja wcinam właśnie mało zdrową zupkę ale tak mi się chciało własnie takiej że sobie nie mogłam odmówić...

Artigiana 🖐️ Ja tez wcinałam pare razy te zupki, i tez z zachcianki. Teraz juz mi przeszło, pamietam tez zachcianki na lody, jadłam codziennie, ale tez mi przeszło. teraz mam ochote na sliwki, tylko sliwki, brzoskwinie, nektarynki, wcześniej zjadałam kilogram czereśni dziennie i winogrona. hehe, moje kumpele smieją sie że ja idę w zgodzie z sezonem, zjadam to co sezon przynosi. :) Ide włącze jakis film na dvd, musze zabic czas. Nawet nie mam co sprzatać, wszystko juz sie błyszczy :)