Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolcia0000000

W jakim wieku zaczęłyście brać tabletki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Gość jolcia0000000

Ile miałyście lat jak zaczęłyście stosować antykoncepcję hormonalną? Ja mam 20 lat, dotychczas współżyję z prezerwatywą, ale chciałabym brać tabletki, ale czy nie jestem za młoda,żeby faszerować się hormonami? Jak zechcę za kilka lat mieć dziecko czy to nie zaszkodzi, że teraz zacznę brac tabletki?

Gość dsgvfsd
19 lt , mam 23

Gość wiesz co napisze Ci tak
mówi sie, że tabletki nie są niezdrowe, że spoko można je brać, a jak dla mnie to gówno prawda:o Jak coś co inrgeruje tak inwazyjnie w ansz organizm może być nie nie zdrowe?:o Jak coś co sprawia, że nie mamy owulacji i coś dzięki czemu możemy sobie przesunąć miesiaczkę może nie mieć na nas złego wpływu?:o

Gość wiesz co napisze Ci tak
i to takie smarkule 18, 19 letnie biorę to a ja znam anwet kilka ktore brały od 14 roku życia:o Debilki:o

Gość ja miałam
niecałe 19 lat, możesz spokojnie zacząć brać, gin ci wszystko wytłumaczy, ale najpierw poczytaj o pigułkach, o tym jak działają i co zrobić jak się zapomni wziąść tabletkę. Po odstawieniu tabletek jest najłatwiej zajść w ciążę!

Gość Mysiak1983
21 lat - teraz lekarz dobierze pigulke do twojego organizmu wiec nie ma sie czego bac. Ja po 1 roku robilam 3 miesieczna przerwe zawsze by organizm sie oczyscil z hormonów i w tym czasie badania, po 2,5 roku przestalam brac.

Gość olciasrolcia
19,5 , biore z przerwą jedną do teraz mam prawie 22..... mysiak1983- jak się teraz zabezpieczasz? post powyżej - 19 lat to nie taka smarkula nie pzresadzaj

Gość Mysiak1983
Teraz czekam na dzidziusia ( na jutro mam termin:))), a potem lekarz gin najlepiej doradzi co brac i co nie szkodzi dla organizmu. W ciagu 3 ostatnich lat takie nowosci hormonalne powymyslali, ze bez pomocy lekarza sie nie obejdzie :)

Gość jolcia0000000
hmmm, bałabym się robić kilumiesieczne przerwy na oczyszczenie organizmu, bo wtedy mozna zajsc szybciej w ciaze, moja kuzynka tak wlasnie zaszla w ciaze. jezeli zaczne brac teraz, to zastanawiam sie do kiedy mogloby to potrwac, przed dzieckiem chcialabym miec roczna przerwe bez pigulek.

Gość olciasrolcia
jolcia - ja zrobiłam ponad pól roczną pzrerwę i w ciąży nie jestem :) ale miałam wyrozumiałego partnera i bardzo się pilnowaliśmy :) dzięki Mysiak1983 za odp :) też planuje dziecko tak za 2 lata pozdrawiam buziaki

Gość jolcia0000000
no tak, ja tez mam wyrozumialego chlopaka,ale juz sama zaczynam miec schizo przez prezerwatywy, bo prawie co drugi miesiac boje sie, ze moglam zajsc w ciaze jak spoznia mi sie okres. oczywiscie uwazamy i to bardzo, ale wiadomo jak jest z gumka... lekarka ginekolog jest bardzo chetna,zeby mi przepisac tabletki, nawet juz podala,ze beda to novynette, ale ja musze sie dokladnie nad tym zastanowic.

Gość Mysiak1983
Ja robilam te przerwy z zalecenia lekarza. teraz czytam, ze sa pigulki, ktore nawet bez robienia przerw na "okres" mozna brac :/. Z roku na rok sa o wiele bardziej bezpieczne dla organizmu. Podczas tych 3 miesiecznych tez musielismy bardziej uwazac. Pozdrawiam!

Gość jolcia0000000
jak bierze sie normalne tabletki to robi sie 7 dniowa przerwe przed kazdym nastepnym opakowaniem, czy podczas tej przerwy tez jest sie bezpiecznym,bo moj okres trwa od 3 do 4 dni, czy potem moge sie spokjnie kochac w trakcie tej przerwy?

Mysiak, ale to jest bez sensu. Przerwa musi być kilkumiesięczna (lekarze innych specjalności dla zbadania poprawności działania różnych narządów życzą sobie pół roku). A odstawianie co rok na 3 miesiące bardziej Cię rozchwieje, niż pomoże. Może ginowi chodziło o to, że - o ile pamiętam - poziom hormonów przy tabsach jest podobny do tego w czasie ciąży, więc dal Ci taki schemat, żeby wychodziło, że co roku rodzisz :)? Ale to takie gdybanie...

Gość Mysiak1983
Tak, podczas przerwy 7 - dniowej mozecie brykac do woli.

Gość a ja Maja
a ja biorę już 7 lat bez przerwy. Czy mi zaszkodzi??? Lekarz nic nie mówił, żeby odstawiać na kilka m-cy. No robię tylko te przerwy 7 dni !!!

Gość jolcia0000000
juz chyba podjelam decyzje, wczoraj bardzo dlugo rozmawialismy o tym z moim chlopakiem. zaczne brac tabletki dla moje komfortu psychicznego, nie wiem czy robie dobrze wybierajac w tym momencie swoja wlasna wygode. i jeszcze najwazniejsze, zeby moj lekarz czuwal nad tym. troche dziwne, ze podczas wizyty tylko przeprowadzil ze mna krotki wywiad oraku piersi w mojej rodzinie, zylakach, problemach zdrowotnych i od razu przypisal mi nazwe tabletek. myslalam, ze to beda dokladneijsze badania.

Gość Zaczęłam w 30 roku życia
skończyłam w 32 r. ż. i nigdy więcej tego świństwa nie wezmę do ust :-O JAKO ANTYKONCEPCJA TYLKO PREZERWATYWY.

Gość butelka zielona
prezerwatywa to coś okropnego faktem jest ze jak zaczela wspólzycie to 3 lata jechałam na gumce i było ok potem 2 lata tabsy i teraz odstawiłam i kurde za cholere nic zuje przyjemności z gumką eh mogli by wymyslić jakiś nowy środek anty pomiędzy gumą a tabletkami bo niby tego tyle jest a tak naprawde to nie ma nic dobrego

Gość ja zaczelam brac w wieku
15 lat, ale z przyczyn zdrowotnych, bo miałam makabrycznie obfite miesiączki i ginekolog zaleciła tabl.ant. teraz mam 18 lat i biore nadal, z przerwami. pomoglo, a do tego od roku sluza mi jako srodek antykoncepcyjny :)

Gość ana.20
20 lat ;)

19 lat jak zaczęłam. Teraz mam 21 lat. 5 miesięcy temu odstawiłam tabletki i czuję się o niebo lepiej. Jakoś dajemy sobie radę z innymi zabezpieczeniami. A jeśli nawet zawiodą nie będę płakać z tego powodu :)

Gość Multi
Miałam 20 lat. Regulon biorę prawie rok, dokładnie 11 miesięcy.

Gość małaszalona
jak myślicie, czy w wieku 16 lat mogłabym brać pigułki? i jak zapytać się matki o wizytę u ginekologa? bo trzeba iść z opiekunem;/

20 lat brałam 3 lata przerwa - ciąża i powrót miesiąc po porodzie i znów biorę będzie 3 lata